Testujeme – vína!

A je tady další recenze. Musíme se Vám přiznat, že tentokrát nás testovanání opravdu moc bavilo:) Vyzkoušely jsme totiž několik odrůd vín, o kterých jsme se rozhodly, že Vám napíšeme!:)

Jo víno, to my rády, ale to už jsme Vám psaly:) Není se vůbec za co stydět, jsme správný holky z Moravy, proto máme k vínu blízko. A tak jsme se rozhodly napsat pro Vás jednu lehce netradiční recenzi. Tentokrát jsme totiž vyzkoušely několik odrůd vín z vinařství VÍNO Z KOBYLÍ – které si nás získalo právě velmi kvalitními a chuťově skvělými víny.

Pokud tedy stejně, jako my, máte rádi víno (a my věříme, že Vás je spousta), čtěte dál, inspirujte se a udělejte si podle tohoto našeho tipu hezký večer:) K tomu přece dobré víno zaručeně patří!

Tak jdeme na to:)

Míša a její výběr:

Víno je v podstatě jediný druh alkoholu, který mi opravdu chutná. Proto dobré víno už poznám a už léta si mě získalo víno bílé. Červené víno si dávám jen výjimečně, a to většinou v zimě. Skvělé je i ve „svařené podobě“:)

1. Začnu od toho, co mi chutnalo nejvíc – SAUVIGNON, výběr z hroznů, ročník 2013.

Dřív jsem měla moc ráda spíš sladší vína, ale nyní už přecházím spíš na sušší varianty. Tento Sauvignon byl skvělý, lehce nasládlý, ale ne moc, určitě ne příliš kyselý. Hned při prvním ochutnání jsem cítila intenzivní vůni ovoce, která si mě také získala. Víno je lehké, ideální, myslím, pro nás, ženy:)

Photo 18.11.14 19 06 56

2. Veltlínské zelené, výběr z hroznů, ročník 2013.

Opět polosladké víno, i když na mě působilo už více, jako suché, když srovnám s výše zmíněným Sauvignonem. Chuť byla lehounce nasládlá, opět jsem cítila vůni ovoce – v tomto případě byla vůně až lehce kořeněná. Musím přiznat, že víno už bylo na mě (možná přes kořeněnou vůni) více aromatické.

Photo 18.11.14 19 06 00

3. Na závěr si nechávám specialitu – Rulandské modré rosé, pozdní sběr, ročník 2013.

S růžovými víny moc zkušeností nemám, ale toto si mě získalo. Lehounké, chuťově naprosto vyvážené, jemné, příjemně se pije. Nemá výrazné aroma, naopak, voní lehce, po ovoci, což mám v případě vín ráda. Určitě vyzkoušejte, i růžová vína jsou moc zajímavá a stojí minimálně za otestování:)

Photo 18.11.14 19 03 13

A příště se těšte na výběr od Terezy!:)

Prohlédněte si celou nabídku vinařství Víno z Kobylí – ZDE.

Víno z Kobylí koupíte v Brně na těchto místech: Víno z Kobylí v Brně

ODKAZ: VÍNO Z KOBYLÍ/WEB
ODKAZ: VÍNO Z KOBYLÍ/FACEBOOK