Testujeme – vína! 4. díl

A je tu další díl námi oblíbené recenze vín:) Pokud máte stejně, jako my, víno rádi a jste nadšenými „ochutnavači“ – čtěte dál – třeba Vás navnadíme k otestování dalších zajímavých novinek z vinařství VÍNO Z KOBYLÍ.

Víno máme obě dvě moc rády, tudíž i víno má své právoplatné místo u nás na blogu – píšeme přece o všem, co nás baví, co nám chutná, co se nám líbí… Zkrátka o tom, co dělá naše životy fajn:) A dobré a kvalitní víno nám bezesporu dělá (samozřejmě v malých dávkách:)) životy hezčí a někdy i veselejší:)

Rády proto testujeme novinky – i z našeho oblíbeného vinařství VÍNO Z KOBYLÍ. Právě toto vinařství si nás získalo svými kvalitními a moc dobrými víny, kdy si v pestré nabídce mnoha odrůd vyberou jistě všichni, kdo mají víno rádi.

V dnešní recenzi se podíváme na tři nová, červená vína, která jsem ochutnala. Červená vína piju v podstatě jen zřídka, chutná mi víc bílé víno, je na mě lehčí. Červené víno si dávám ráda k jídlu – a opravdu jen malé množství a také ho raději piju v zimě, působí na mě více „hřejivým“ dojmem.

Tady jsou moje dojmy ke třem červeným vínům, která jsme z vinařství VÍNO Z KOBYLÍ ochutnala:

1. ZWEIGELTREBE, pozdní sběr, 2012

Photo 01.04.15 15 40 38

Jedná se o suché víno – ovšem rozhodně ne kyselé. Musím říct, že v případě červených vín obecně je kyselost celkově menší, alespoň na mě to tak působí – což jsem ráda, protože příliš kyselá vína mi vadí. Toto Zweigeltrebe má ovocnou vůni i chuť – příjemně se pije, nepůsobí těžce, ani příliš hutně. Vůně tohoto vína je opravdu nádherná a intenzivní. Skvěle se hodí k masům, nebo sýrům – chuť vína je sama o sobě dost plná, proto bych nekombinovala určitě s chuťově výraznějším jídlem.

2. CABERNET SAUVIGNON, pozdní sběr, 2013

Photo 01.04.15 15 38 49

Víno je opět suché, s nižším obsahem cukru, chuť je plná, ovocná, stejně, jako i vůně. Chuť ovoce je v tomto případě opravdu velmi intenzivní, víno se příjemně pije, i když na mě by mohlo být klidně více sladší. Myslím, že i tak je ideálním vínem pro všechny milovníky červených vín – pro jaro a léto, kdy uvítáme výraznější aroma i chuť. Určitě skvělé víno, které si ráda dám.

3. ANDRÉ, pozdní sběr, 2012

Photo 01.04.15 15 39 47

Ve srovnání s vínem Zweigeltrebe na mě toto víno působilo víc hutněji, už možná kvůli vyššímu obsahu kyselin a cukru. I tak se ovšem nejedná o moc kyselé víno. Chuť je opět velmi plná, na mě působila až lehce pikantně. Víno bych volila opět jako doplněk k vhodným jídlům – pokrmům z masa – zvěřiny, nebo hovězího. Na můj vkus už bylo toto víno trochu těžší.

Které červené víno je Váš favorit, pochlubte se nám!:)

Přečtěte si i naše starší recenze vín z vinařství VÍNO Z KOBYLÍ: Testujeme vína!

Prohlédněte si celou nabídku vinařství Víno z Kobylí – ZDE.

Víno z Kobylí koupíte v Brně na těchto místech: Víno z Kobylí v Brně

ODKAZ: VÍNO Z KOBYLÍ/WEB
ODKAZ: VÍNO Z KOBYLÍ/FACEBOOK