Tatarák fest v Pivnici U Čápa!

Dnes opět inspirace pro všechny gurmány! ;) Často vám sem dávám také tipy, kam v Brně za dobrým jídlem, píšu vám i o různých speciálních akcích v restauracích – a o jedné takové to dnes bude. ;) Chodíte rádi do Pivnice U Čápa? Já ano a už roky, řekla bych, že toto místo je v Brně až „kultovní“. ;) A právě v Pivnici U Čápa probíhá po celý červenec Tatarák fest – speciální nabídka sedmi vyladěných tataráků! Fakt stojí za ochutnání, i já byla a musím doporučit! Víc info & fotek v následujícím článku. ;)

Pokud má nějaká brněnská pivnice skutečně dloholetou tradici, je to Pivnice U Čápa, kterou najdete v blízkosti porodnice na Obilním trhu. Právě i díky poloze se už v době svého založení stala tato pivnice oblíbeným místem, kam chodili a dodnes chodí novopeční tatínkové zapíjet své čerstvě narozené potomky. :) A pozor – Pivnice U Čápa tu byla založena před neuvěřitelnými více než 100 lety!

Pivnice U Čápa má i pro mě naprosto jedinečný „genius loci“ – je to místo, kde se už roky schází mnoho lidí, kteří to zde mají rádi a musím říct, že i já k nim patřím. Ať už si sem zajdu jen sednou s přáteli na dobré pivo, nebo si dám něco k jídlu, je mi tady dobře a vždy odcházím spokojená. A právě, také co se týká jídla, vaří tady výborně.

A právě v Pivnici U Čápa probíhají nyní každý měsíc nějaké speciální gurmánské akce – kuchaři tu připraví vždy zajímavou nabídku zaměřenou na určitý typ jídel.

V minulosti to byly třeba dobroty z udírny, Řízkofest, nebo skvělé chřestové menu – z toho jsem tu ochutnala naprosto všechna jídla – byla naprosto perfektní!

I proto jsem si nenechala ujít aktuální červencovou akci, zaměřenou na tataráčky. Ty jsou v Pivnici U Čápa mimochodem velmi vyhlášené, takže pokud máte tento typ jídla rádi, rozhodně si sem právě na tatarák zajděte, neuděláte chybu, to mi věřte. ;)

Po celý červenec tedy probíhá v Pivnici U Čápa Tatarák fest – a můžete si vybrat z celkem sedmi tradičních i méně tradičních tataráčků.

Já si sem zašla na klasiku – Čápův hovězí tatarák, který najdete na jídelním lístku stále. Nechala jsem si ho už namíchat a byl skvělý! S topinkami s česnekem – jak jinak. ;)

Ovšem, pokud máte rádi spíše ty netradiční tataráčky, tak rozhodně vyzkoušejte třeba Belgický tatarák s kapary a sýrem Gran Moravia.

Zajímavý je i tatarák z vyzrálých pivních sýrů – na něco takového běžně v restauracích také jen tak nenarazíte. ;)

Mají tu i oblíbený lososový tatarák s jablky, smetanou, koprem…

…a na své si přijdou také vegetariáni, pro ty je zde v nabídce tatarák z červené řepy, s kozím sýrem.

V nabídce tataráčků pak najdete také telecí tatarák s křepelčím vejcem, nebo francouzský, s dijonskou hořčicí.

Zkrátka, tahle nabídka se U Čápa opět hodně povedla, tak neváhejte a vyražte vyzkoušet, pokud jste tak ještě neudělali, stojí to za to! ;)

Na víc fotek mrkněte také do fotogalerie! ;)

Pivnici U Čápa najdete v Brně na adrese Obilní trh 10.

ODKAZ: PIVNICE U ČÁPA / web
ODKAZ: PIVNICE U ČÁPA / facebook