Také vám chybí léto a sluníčko? Můj tip, jak si pozitivní vliv slunce dopřát i v zimě! ;)

Definitivně nám začalo zimní období, které, zcela upřímně, já „moc nemusím“. Nemám obecně ráda zimu a celkově, chmurné, zatažené počasí – letní sluníčko mi opravdu vyloženě chybí. A ač si to možná mnoho z nás ani neuvědomuje, tak fakt, že sluníčko v zimě svítí mnohem méně, má vliv nejen na naše zdraví, ale třeba i na naši náladu a psychické rozpoložení. Ovšem – pozitivní vliv slunečních paprsků si můžeme dopřávat kdykoliv během roku a teď, v zimě obzvláště. Jak? Ideální cestou je opalování v soláriu! Co vám to může přinést? Dozvíte se v mém dnešním článku!

Divili byste se, ale sluneční záření má na člověka, jeho zdraví, ale i psychiku, obrovský vliv. Vliv je to do obrovské míry hlavně pozitivní, i když, v dnešní době se – i díky mnohým farmaceutickýcm firmám – dozvídáme hlavně to, že „sluníčko škodí“. To ale není až tak obecně pravda – samozřejmě, pokud se nekontrolovaně vystavujeme silnému slunečnímu záření, není to pro naši pokožku zrovna dobré, ale zcela se vyhýbat sluníčku, to také není ideální.

Svědčí o tom i celá řada podložených faktů a důkazů. Jedním z nich je i skutečnost, že česká populace trpí v obecné rovině nedostatkem vitamínu D. Tento vitamín je pro naše zdarví naprosto zásadní – jednak se podílí na celkové imunitě organismu, dále na stavu našich kostí, zubů a na obranyschopnosti organismu… Vitamín D získáváme ze slunečního záření a pokud se mu vyhýbáme, tak se nemůžeme nedostatku tohoto důležitého vitamínu divit.

Mimo to, je prokázano, že sluneční světlo má zásadní vliv také na lidskou psychiku a přímo ji ovlivňuje. Musím to potvrdit i já – sama jsem si všimla, že když je venku hezky, sluníčko, člověk má hned lepší náladu. Zatímco zimní šedivo, zataženo, působí na člověka naopak únavně a celkově je to takové „depresivní“. Však mi dá v tom mnoho z vás asi za pravdu.

Během jara, léta, máme slunečního světla „k dispozici“ ještě poměrně dostatek, problém ale nastává nyní, na podzim a hlavně v zimě, kdy se zkracují dny, bývá dříve tma a obecně i počasí přes den je mlhavé, bez slunečního svitu.

Proto rozhodně není na škodu si pozitivní vlivy sluníčka doplňovat – ale jak? Věřte, cesta je jednoduchá a hlavně, naprosto zdravá.

Skvělým způsobem, jak si doplňovat vitamín D a další přínosy slunečního záření, je opalování v soláriu. Věřte, touto cestou si můžete nejen udržovat krásnou a snědou barvu pokožky, ale zároveň děláte i hodně pro své zdraví.

Záření, kterým se opalujete v soláriu, je totiž zcela stejné, jako sluneční záření – ano, záření „je jenom jedno“, a to je důležité mít na paměti.

Dozvěděla jsem se o tom spoustu zajímavých informací v solárním studiu Sun City na České, kde jsou, co se týká solárií, nejen skvěle vybavení, ale zároveň se tu klientům věnují i velmi individuálně, kdy každému přesně určí opalovací plán, tak, aby pro daného člověka bylo opalování zdravé a bez rizika (což si mimochodem při opalování na sluníčku uhlídáte jen hodně těžko).

Právě pravidelnou návštěvou solária tak můžete pokožce doplňovat důležitý vitamín D a také, uvidíte, že záření bude mít příznivý vliv na vaše psychické rozpoložení. :) A krásná, snědá pokožka i během zimy? Tu přece chceme také všichni. ;)

A mimochodem – blíží se Vánoce, tak můžete „kousek sluníčka“ darovat i pod stromeček. V solárním studiu Sun City nabízí i dárkové poukazy na služby, které se skvěle hodí – právě jako fajn dárek pro kohokoliv!

Solární studio Sun City najdete na České 9.

ODKAZ: SOLÁRNÍ STUDIO SUN CITY ČESKÁ / web
ODKAZ: SOLÁRNÍ STUDIO SUN CITY ČESKÁ / facebook