Stánky, které na Brněnských Vánocích stojí za návštěvu – Vánoce na Moři!

Brněnské Vánoce jsou v plném proudu – a stejně tak i trhy v centru. Největší oblibě se stejně, jako loni, těší stánky na nám. Svobody a samozřejmě, také na Zelňáku. Letos tu ovšem najdete velké zajímavosti – stánky, které rozhodně stojí za širší představení. Patří mezi ně také tři stánky, zimní bary Vánoce na Moři! Mají tady tak vyladěný drinky, že se tu zkrátka rozhodně stavit musíte. Proč? Čtěte dál!

Jak jsem si sama všimla, nabídka stánků na vánočních trzích je rok od roku zajímavější. Najdete tu speciality, na který jinde během roku nenarazíte – a tak rozhodně stojí za to tyto stánky navěštívit. Jedná se zejména o kulinářské speciality a skvělé drinky, ty tu ochutnáte v zimních barech.

Právě zimní bary jsou díky výjimečným a chuťově vyladěným drinkům velmi oblíbené. Letos jsou rozhodně nejzajímavější 3 zimní bary – stánky VÁNOCE NA MOŘI.
Dva stánky najdete na Svoboďáku a třetí na Zelňáku a řeknu vám, mají to neskutečně dobrý!

Všechny tři stánky jsou luxusnějším pojetím zimních barů, dáte si tady opravdu velmi kvalitní horké nápoje. Celkově je koncept stánků v námořnickém stylu, což už potvrzuje samotný název – Vánoce na Moři.

Jedntlivé stánky jsou pak pojmenované podle lodí Kryštofa Kolumba – Santa Maria, Niña, Pinta.

A proč právě tématika moře?:) K němu má majitel barů totiž velmi blízko – přes sezonu se živí jako kapitán na moři, letos přeplul Atlantik do Karibiku a tam strávil měsíce, na lodi.

To nejdůležitější – co si v barech dáte?

Je tu velký výběr drinků – specialitou je pak rozhodně tzv. HOT COSMO, což je první horká verze Cosmopolitanu na světě. Drink si oblíbily hlavně ženy – však zavzpomínejte na seriál Sex ve městě, kde „hrál Cosmo taky svoji roli“. ;)

Za zmínku pak rozhodně stojí Vikingský punč – kagor (alternativa portského vína), vanilka, svařák. Je to silný druh svařáku, který si dělali Vikingové.

Ochutnejte taky Advent na moři – drink obsahuje kvalitní rum, limetku a skořici, nebo Skotský grog, hot Toddy – americkou adventní klasiku.

Dětičky tady taky nepřijdou zkrátka – pro ně jsou tu připraveny nealko verze drinků.

Mimochodem – stánky Vánoce na Moři mají i svoje vlastní, vyladěný hrníčky! 

Hrníčky jsou ve třech barvách – na každém ze 3 stánků dostupná jedna – middle blue, bordo a matně zelená.

Každý z hrníčků nese název lodi, tedy stánku i speciálního drinku pro daný stánek.

Takže – až budete na trzích přemýšlet, kam na vyladěný drink, na který budete ještě dlouho vzpomínat – stavte se u stánků Vánoce na Moři. Uvidíte, že vám bude chutnat. ;)

Stánky Vánoce na moři najdete –  dva stánky jsou na nám. Svobody. Hlavní a největší stánek “Santa Maria” je ve vnitřím kruhu stánků a je v úrovni okýnka na zmrzlinu v McDonalds. Druhý stánek je v rohu nám. Svobody, tam kde se střetávají ulice Kobližná a Běhounská. Jsou to stánky 24 a 64.
Třetí stánek je na Zelňáku. Ten má číslo 49 a je ve vnitřním kruhu stánků nad kašnou.

ODKAZ: VÁNOCE NA MOŘI / facebook