Skvělý šéfkuchař Jan Punčochář bude vařit exkluzivně v Monte Bú!

Dnes vám chci napsat o jedné zajímavé gurmánské akci! V restaurantu a steakhouseu Monte Bú bude vařit vynikající šéfkuchař, známý také coby porotce soutěže MasterChef Česko, Jan Punčochář! Ve středu 16. října uvaří pro hosty v Monte Bú exkluzivní, degustační pětichodové menu, které bude, alespoň dle názvů jídel, rozhodně úžasné…

Stává se již každoroční tradicí, že v Monte Bú své kuchařské umění předvedou skutečné kapacity mezi kuchaři. V minulosti zde vařil – dokonce dvakrát – skvělý Zdeněk Pohlreich, oblíbený mimo jiné i díky televiznímu pořadu Ano šéfe. 

Vařil zde i šéfkuchař Miroslav Kalina, známý i coby porotce soutěže MasterChef Česko. A právě i z této soutěže, respektive z její poroty, možná budete znát i šéfkuchaře Jana Punčocháře! 

foto: Renáta Muchová, U Matěje

Jan Punčochář působil v pražských restauracích Rybí trh, International Zlatá Praha, Zátiší Groupe a zahraničních Hangar 7, Tim Raue či švýcarském Häberlis Schützenhaus, po návratu zpět do ČR se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, naposledy působil ve vyhlášené restauraci Grand Cru. Letos v dubnu si pak otevřel vlastní restauraci U Matěje.

Jan Punčochář bude exkluzivně vařit v Monte Bú poprvé a pro své hosty si zde připravil skutečně zajímavé pětichodové menu! Jídla z tohoto menu se pak budou párovat s vynikajícími víny Korek Wines.

A jaké speciality v rámci pětichodového menu Jan Punčochář nabídne?

Hosty čeká welcome drink, uvítací amuse bouche – a pak samotné pětichodové menu! Ochutnají na něm smažené krevety s arašídovou omáčkou, coby hlavní chody pak budou grilovaný siven s omáčkou z černého másla, křepelka s hříbkovou omáčkou, telecí pavouček s ančovičkovou omáčkou…

… a na závěr to bude karamelové vejce s mangem. Myslím, že to bude doslova gastronomický zážitek!

O vstupenky na tuto akci byl opravdu zájem a již se vyprodaly, ale můžete se podívat na menu, jaké Jan Pučochář bude hostům vařit – ZDE. Ovšem, do Monte Bú můžete zavítat kdykoliv i mimo tuto akci, stále tu jsou skvělé Mexické týdny a aktuální nabídku této restaurace si můžete prohlédnout ZDE.

V Monte Bú se chystají pak i další zajímavé akce, o kterých je dobré vědět – dozvíte se o nich v přehledu akcí 2019.

Monte Bú restaurant a steakhouse najdete na Údolní 76 v Brně.

ODKAZ: MONTE BÚ RESTAURANT A STEAKHOUSE / web
ODKAZ: MONTE BÚ RESTAURANT A STEAKHOUSE / facebook

ODKAZ: CON GUSTO BRNO / instagram

úvodní foto:  Renáta Muchová, U Matěje