SERIÁL S MADAM PODPRSENKA O DOBŘE PADNOUCÍM PRÁDLE, DÍL 2.

Vybrat dobře padnoucí podprsenku, to není jen tak, milé dámy! Já se o tom už několikrát přesvědčila a až teprve nedávno jsem díky obchodu Madam Podprsenka / Madam Deluxe objevila konečně takovou velikost a střih, co mi dokonale sedí. Nevhodně zvolená velikost totiž dokáže napáchat víc škody, než užitku… A právě na toto téma bude můj další díl seriálu o dobře padnoucím prádle. Čím se řídit, jak vybírat a čeho se vyvarovat? 

Jste si jisté, že nosíte dobře padnoucí podprsenku? Právě o tom, jak tu správnou a dobře padnoucí podprsenku vybrat, je i dnešní díl mého seriálu, který vám přináším ve spolupráci se zakladatelkou a majitelkou obchodů Madam Podprsenka a Madam Deluxe, Bárou Matyášovou.

Dnes se můžete sama předsvěčit, jak jste na tom. Padnoucí podprsenka je základ a neplatí to jen pro velké poprsí. Přinášíme vám 5 základních bodů, podle kterých si kdykoliv můžete sama zkontrolovat vhodnou velikost a střih podpsenky. Tohoto krátkého rádce využijete například také pokud si budete sama zkoušet novou podprsenku.

1.bod: Dostatečně pevný obvod.
Zde dělá chybu většina žen. Schválně zkuste zvednout ruce nahoru. Zůstala podprsenka na svém místě? Pokud se posunula, nebo prsa dokonce poněkud propadla spodem, je váš obvod příliš volný. Stejně tak, pokud ho hledáte někde nahoře mezi lopatkami. Správně má obvod ležet na zádech vodorovně se zemí a držet 80% váhy poprsí. To poznáte zejména při větších velikostech, kdy prsa díky správné velikosti obvodu drží nahoře. Ale pozor, pokud
chcete využít push up efektu, je také důležité, aby podprsenka seděla na těle správně a dostatečně pevně, jinak prsa pouze přikryje a neudrží na místě.

Zde fotka, kdy je obvod nesprávně zvolený:

Zde fotka se správně zvoleným obvodem:

2. Bod: Dostatečně velké košíčky.
Druhá nejčastější chyba, jakou vídáme v kabince. Malé košíčky, poprsí vytéká ven a tvoří nezhledné boule.
Stejně tak, pokud se košíčky odchlipují nebo různě krčí, jsou pravděpodobně příliš velké. Pozor, na vině však může být opět i příliš volný obvod. Náš tip: Na podprsenku si vždy vyzkoušejte tenčí obtáhlé tričko, které odhalí i to co, by jen v podprsence mohlo zůstat skryto.

Zde fotka s nesprávně zvolenou velikostí košíčků:

Zde foto se správnou velikostí košíčků:

3. Bod. Kostice leží přímo na hrudní kosti.
V ideálním případě bude střed podprsenky ležet přímo na hrudní kosti a kostice bude lemovat celé poprsí. Aby to tak bylo, je opět nutné držet se zásady pevného obvodu a dostatečně velkých košíčků. Tento ideální stav se však
nemusí podařit u majitelek velmi plného poprsí, nebo pokud je vaše hrudní kost vpáčená dovnitř.

Foto: nesprávné umístění kostice:

Foto: správné umístění kostice podprsenky:

4. Bod: Kostice leží až za prsní tkání.
Opět zkuste provést kontrolu. Pokud si zboku zatlačíte na kostici, cítíte pod ní žebro? (správně) Nebo kostice péruje na prsní tkání? (špatně, tím si můžete dokonce uškodit, protože zapíchlá kostice v prsní tkání opravdu není ideální stav.

Foto: nesprávné umístění kostice:

Foto: správné umístění kostice:

5. Bod: Správně dotažená ramínka.
Při správné velikosti podprsenky nese ramínko pouze 10% váhy poprsí, vašim trapézovým svalům se tedy
značně uleví. Ideální je, pokud pod dotažené ramínko zvládnete vsunout ještě dva prsty. Ale pozor, jde o velmi individuální záležitost, takže dejte na svůj vlastní pocit. Ramínka by neměla být zaříznutá ani padat z ramen. Často chybou je utahování ramínek zaúčelem pozvednutí poprsí nahoru. To je však práce pro obvod. Utahováním ramínek nakonec odsáhnete pouze toho, že se obvod na zádech bude posouvat stále více nahoru.

Foto: špatně dotažená ramínka:

Foto: správně dotažená ramínka:

Jak by to mělo správně vypadat? Podívejte se do fotogalerie, kde najdete celou řadu fotek krásných a dobře padnoucích podprsenek z obchodu Madam Deluxe.

V Brně najdete prodejny Madam Podprsenka na Hybešově 46 a Madam Deluxe na Údolní 31.

ODKAZ: MADAM PODPRSENKA / web
ODKAZ: MADAM PODPRSENKA/ eshop

ODKAZ: MADAM PODPRSENKA / facebook
ODKAZ: MADAM DELUXE / facebook