Saunování v létě? Vynikající věc!

Mnoho z Vás si možná řekne, že „saunování k létu tak nějak nepatří“. Venku je totiž velké teplo a na pobyt v ještě více prohřáté sauně není ani pomyšlení. Já se ale nedávno dozvěděla, že právě v létě je saunování vyloženě prospěšná věc – opravdu! A navíc, i když se to možná nezdá, tak i věc příjemná. Navíc, v tak krásném prostředí brněnského Infinitu Maximus, to zkrátka stojí za to – což můžu i já potvrdit… :)

Pravidelné saunování je zdravé a tělu prospěšné – to už určitě všichni dobře víte. Saunováním se z těla vyplavují toxické a škodlivé látky, zlepšuje se prokrvování pokožky a celkově se podporuje správné fungování imunitního systému. Věděli jste, že pravidelné saunování snižuje toxické látky o 21,3 % a pot vyplavený saunováním obsahuje 6x více toxinů, nečistot a tuku, než “obyčejný pot”?
Navíc – saunování nás doslova nabíjí novou energií a zbavuje nás únavy.

Principem saunování je „umělá horečka“. Při saunovacím cyklu se teplota těla zvýší o  půl stupně, což u člověka nastartuje imunitní systém. Tělo si vybuduje protilátky a stane se odolnější proti vnějším vlivům.

Jak ale i ze svého okolí vím, saunování je více všeobecně žádané v zimě a v chladnějších měsících, kdy nám chybí teplo… Podvědomě vyhledáváme místa, kde se můžeme zahřát – a jedním ze způsobů může být i pravidelné navštěvování sauny. 
Do sauny chodím ráda i já – obzvlášť od té doby, kdy máme celý saunový svět v prostorách nádherného brněnského wellness centra Infinit Maximus. 

V Infinitu Maximus najdete celkem 11 druhů saun, zajímavostí jsou také velice oblíbené “saunové ceremoniály” se saunovými mistry. Pravidelně se zde konají také “saunové noci“, vždy s nějakým tématickým zaměřením.

Zpátky ale k mému doporučení v úvodu – proč je vhodné saunovat se i v létě?

V letním období je náš organismus často vystavovám extrémním, vysokým teplotám a zároveň, nepříznivě působí i časté teplotní výkyvy, zejména přechody z velkého tepla do klimatizovaných prostor. To může mít za důsledek onemocnění – nachlazení, bolest v krku, ve vážnějších případech třeba i angínu.

Právě saunování v létě pomáhá termoregulační systém našeho těla stabilizovat a posilovat. Saunování zvyšuje odolnost těla právě vůči teplotním změnám a také posiluje samotnou termoregulační schopnost organismu – tělo pak lépe reaguje na vyšší venkovní teploty – méně se potíme a jsme méně náchylní na nepříjemné následky spojené s přechody z tepla do zimy a naopak.

Navíc – po ochlazení těla, nejlépe vlažnou až studenou vodou, se člověk přestává potit. Venku se tak po saunování budete cítit opravdu příjemně, bez ohledu na tropické počasí.

V Infinitu Maximus po / před saunováním můžete navíc využít i jiné procedury, nebo možnosti k odpočinku a relaxu. Najdete tu úžasný venkovní i krytý bazén…

…Kneippovy lázně, 4 ochlazovací bazénky, přírodní jezírko, 3 saunové fresh bary, vnitřní odpočívárnu, venkovní odpočívárnu s krbem, venkovní relaxační zónu – letní pobytovou louku pro relaxaci, kde jsou nově i pohodlná houpací lehátka.

Zkrátka, v Infinitu Maximus zažijete vždy perfektní relaxaci – kdykoliv, během roku. A v létě je tady obzvlášť nádherně – tak si zajděte (nejen) do sauny, uděláte něco pro sebe a své zdraví. A to za to přece stojí! :)

ODKAZ: INFINIT.CZ
ODKAZ: INFINIT MAXIMUS / facebook