Rozhovor: FILIP JANKOVIČ – „nikdy nezapomenu na natáčení klipu pro George Michaela“

25. března pořádáme v klubu Lemon v Brně, pod hlavičkou našeho nového charitativního spolku We Love to Help, akci „Filip tančí pro Krtka“ – s cílem podpořit Nadační fond dětské onkologie Krtek. Hlavní hvězdou zde bude tanečník Filip Jankovič, kterého jsem se zeptala na pár otazek. Na čem Filip momentálně pracuje a co považuje za svůj největší úspěch kariéry? Přečtěte si následující rozhovor…:)

1. Ahoj Filipe (doufám, že tykání nevadí:) – Filipe, jak se máš a na čem aktuálně pracuješ, kde Tě mohou tví fanoušci vidět?

Ahoj ;) čeští diváci mě můžou vidět ve dvou úspěšných muzikálech. V Divadle Kalich hraju v Srdcovem králi s písněmi Elvise Prestleyho a v Hudebním divadle Karlín zase v Čase růží s písněmi Karla Gotta, takže obě produkce jsou našlapané skvělou hudbou a tancem. Pak me určitě uvidíte na TV Nova v 3. řadě show Tvoje tvář má známý hlas, kde pod choreografickou rukou Yemiho tanečně doprovázíme známé osobnosti.
A zastihnout mě můžete i v pražských tanečních školách Centrum Tance a SECTOR, kde mám pravidelně taneční lekce pro veřejnost.

2. Je tanec to, čemu se momentálně nejvíc věnuješ?

Ano, tanec mě 100% zaměstnává. Ale ve volném čase mě dost baví i móda a trendy.

3. Hodně lidí si Tě dodnes spojuje stále s účastí v soutěži Superstar – zpíváš ještě?:)

Ano, zpívám ještě, ale obtěžuji tím jen svoje kamarády, kteří si na to už zvykli a doteď se jim z toho nic nestalo. Nejčastěji to ale schytá sprcha.

4. Působil jsi dlouhou dobu v zahraničí – vím, že jsi coby tanečník vystupoval na hodně zajímavých koncertech a show – prozradíš nám konkrétní detaily?:)

Bylo toho opravdu hodně a jsem na to opravdu pyšnej. Pamatuju si třeba když jsem v roce 2011 tančil živě z londýnské O2 arény na National Television awards. Přede mnou seděl třeba Simon Cowell. Byl to skvělý zážitek. Taky nikdy nezapomenu na natáčení hudebního videoklipu George Michaela. Ten s náma točila i topmodelka Kate Moss. Oba byli velký profíci.

5. Co považuješ Ty sám za svůj největší pracovní úspěch?

Těch je víc, pracoval jsem s opravdu velkými lidmi i značkami. Jednou jsem tančil s Kylie Minoque a stál jsem i na podiu s Justinem Bieberem. Natočil jsem taneční video, které osobně viděla Katy Perry…je težké vybrat jeden největší úspěch.

6. Hodně Tě proslavilo tancování v botech na podpatcíh – kde se vůbec vzala myšlenka pro tento pro muže ojedinělý způsob vystupování?:)

Tak to bych zalovil někde do 16. století, když muži tento typ obuvi vynašeli pro své vlastní užívání. Co se týče me, věděl jsem, že tím zaujmu, a to se povedlo.

7. 25. března vystoupíš na našem charitativním eventu We Love to Help, jehož cílem je podpořit nadační fond dětské onkologie Krtek. Povíš nám, na co se zde mohou tví fanoušci těšit?

To je pravda a už se moc těším do Brna. Přijedu i se svojí taneční skupinou FJUNIT a určitě předvedeme pořádnou show, takže doufám, že tam uvidím všechny své moravské fanoušky ;-)

Děkuji za rozhovor a těším se na osobní setkání!

ODKAZ: FILIP TANČÍ PRO KRTKA / událost na facebooku