Kosmetika: otestováno – výběr produktů z Chytré lékárny

V mé další kosmetické recenzi Vám představím 4 zajímavé kosmetické produkty, které jsem objevila v Chytré lékárně – vyzkoušela jsem je a opět se s Vámi ráda podělím o své dojmy a postřehy. Konkrétně – půjde o tělový balzám, posilující šampon na vlasy, vlasovou kúru proti vypadávání vlasů a řasenku, skvělou pro citlivé oči.

photo-08-02-17-17-33-03

Jak už jsem se Vám zde v minulosti několikrát svěřila, trápí mě mé vlasy – jsou jemné, řídké, bez objemu a také, mám velice citlivou pleť, trpím na exémy a alergie. Proto jsem se na testování výše zmíněných produktů moc těšila – jsou totiž ideální právě pro řešení těchto mých problémů.

VICHY – Tělový balzám Ideal Body
Toto tělové mléko je vhodné na suchou a velmi suchou pokožku a také na pokožku citlivou – což je právě můj případ. Jedná se o péči na pokožku celého těla, skvělé je používat ji po sprchování, abychom pleti zajistili potřebnou hydrataci.

photo-08-02-17-17-33-47

Balzám má hutnější konzistenci, ovšem, roztírá se výborně a snadno. Na pokožce zanechává příjemný dojem, kůže je hladká, hydratovaná, bez evidentních známek vysušení.

Vůně je znatelná, ovšem moc příjemná – já ji hodnotím jako „meruňkovou“ a hned jsem si zamilovala:) Pokožka celého těla je i dlouhou dobu po aplikaci krásně provoněná.

photo-08-02-17-17-34-04

Jak jsem už uvedla výše, tento balzám je vhodný i na citlivou pleť. Já sama mohu potvrdit, že suchá, exematická místa jsou po ošetření tímto balzámem hydratovaná, bez začervenání a nesvědí – což je pro mě důležité.

photo-08-02-17-17-34-21

Balzám obsahuje, stejně, jako další produkty značky Vichy, termální vodu z Vichy, dále 10 základních olejů a také kyselinu hyaluronovou, která je známá svými vysoce prospěšnými účinky na naši pleť.

VICHY DERCOS – Posilující šampon
Šampony Vichy Dercos znám už mnoho let a jsou pro mě jedny z nejlepších na trhu, co se řešení problémů s vlasy týká. Již jsem jich několik vyzkoušela a všechny byly opravdu velmi dobré.

photo-08-02-17-17-35-10

Tento „Posilující šampon“ jsem nyní otestovala vůbec poprvé a výsledek mě upřímně velmi zajímal. Jak jsem už psala, mám problémy s vlasy, mám je jemné, řídké, bez objemu, takže „posilující“ šampon je pro mě to pravé. Tento šampon obsahuje účinnou látku Aminexil a také vitamíny B6 a B5, které jsou pro zdravé a silné vlasy důležité.

photo-08-02-17-17-35-25

Aminexil je speciální látka, jejíž účinky proti vypadávání vlasů jsou prokázané – pravidelné používání tohoto šamponu pak má mít za důsledek krásné a zdravé vlasy, které méně vypadávají.

Šampon při použití vytvoří bohatou pěnu, vlasy perfektně umyje – stačí aplikovat pouze malé množství. Vůně je příjemná.

photo-08-02-17-17-35-36

Tento šampon testuji nyní cca 14 dnů – myji vlasy pravidelně každé dva až tři dny. Celkově hodnotím kladně – vlasy jsou velmi lesklé, vypadají zdravě, nemastí se. Co se vypadávání vlasů týká, myslím, že budu schopna objektivně zhodnotit po delší době, nicméně, už nyní tomuto šamponu věřím – vím, že bude fungovat:)

VICHY DERCOS – Aminexil Clinical 5, Multiúčelová kúra proti vypadávání vlasů
Pokud Vás právě vypadávání vlasů trápí, může být tato speciální kúra to pravé – je skvělou volbou i v kombinaci s výše zmiňovaným Posilujícím šamponem.

photo-08-02-17-17-36-05

Intenzivní vlasová kúra opět obsahuje coby hlavní účinnou látku Aminexil a také 5 dalších aktivních látek, pro komplexní účinek.

photo-08-02-17-17-36-16

Balení obsahuje celkem 21 ampulí a speciální, zakulacený a ergonomický aplikátor, který jednoduše nasadíte na každou ampuli – aplikace je tedy velice snadná. Pomocí aplikátoru kúru nanesete přímo na vlasovou pokožku, laicky řečeno „cik cak“, mezi vlasy. Kúra se okamžitě absorbuje, bez zbytkového pocitu mastnoty, nebo lepivého dojmu.

photo-08-02-17-17-36-35

Kúra se aplikuje ideálně 1 ampule denně po dobu šesti týdnů, dále pak stačí coby udržovací kúra 3 ampule týdně. Aplikuje se na suché, nebo mokré vlasy a již se nevymývá.

photo-08-02-17-17-36-47

Tato kúra je vhodná pro všechny typy vlasové pokožky, a to i včetně té citlivé. Celkový efekt této kúry má být posílení vlasového vlákna, zvýšení jeho odolnosti a také lepší „ukotvení“ do vlasové pokožky – je prokázáno, že při pravidelné a předepsané aplikaci je vypadávání vlasů zmírněno, a to již po 6 týdnech.

photo-08-02-17-17-37-16

photo-08-02-17-17-37-25

Já kúru pravidelně aplikuji, nyní každý den. Vlasy umývám „Posilujícím šamponem“ a celkově vidím mnohem lepší kvalitu vlasů. Věřím, že tato kúra je proti vypadávání vlasů opravdu vynikající.

LA ROCHE-POSAY – Respectissime, Řasenka pro maximální objem, definici a ochranu řas
Díky mým alergiím mám hodně citlivé oči a celou řadu produktů na očích opravdu nesnesu, a to bohužel i mnoho řasenek. Vybírám tedy takové, které jsou vhodné i na citlivé oči, nedráždí je. Značka La Roche-Posay nabízí, jak sama dobře vím, mnoho produktů, které jsou právě pro péči o citlivou pokožku vynikající – a proto jsem ráda vyzkoušela i jejich produkt z řady dekorativní kosmetiky, tuto řasenku.

photo-08-02-17-17-38-12

Řasenka Respectissime je ideální právě pro hodně citlivé oči. Nedráždí je, a to i při odličování, kdy se Vám může dostat do očí. Sama jsem vyzkoušela a absolutně bez problémů.

Texutra řasenky je jemná, krémová, snadno se aplikuje, na řasách dobře přilne, nedrolí se. Je zcela bez jakékoliv parfemace, což je pro řasenku z mého pohledu naprosto zásadní.

photo-08-02-17-17-38-18

Kartáček je pružný, gumový, s malými hroty. Při aplikaci se s ním snadno manipuluje, řasy dobře odděluje jednu od druhé. Výsledkem jsou hezky zahuštěné a prodloužené řasy.

photo-08-02-17-17-38-36

Řasenka Respectissime zároveň obsahuje sérum pro posílení řas s argininem – řasy se tedy zároveň vyživují.

Pokud Vás také trápí hodně citlivé oči, vynikající volba.

Všechny tyto produkty koupíte v Brně v Chytrých lékárnách.

ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/web
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/facebook