Recept: Kaštanová polévka se školou vaření Kuliner plus!

Rádi se učíte vařit nová a zajímavá jídla? Pak Vás určitě potěší můj další článek v „gastro rubrice“, kterou jsem pro Vás nyní nově začala připravovat i ve spolupráci se skvělou brněnskou školou vaření Kuliner plus! Dnes máme pro Vás recept na vynikající kaštanový krém s kuřecím masem a blanšírovanou zeleninou. Mňam!:)

Brněnskou školu vaření Kuliner plus jsem Vám zde, na blogu, nedávno představila (více ZDE). Můžete se zde nejen naučit vařit mnoho jídel české i mezinárodní kuchyně, ale získáte tu i inspiraci pro domácí přípravu jídel. A protože já sama miluji nové a netradiční recepty a ráda se učím vařit nová jídla, domluvila jsem se s týmem této školy, že pro Vás čas od času připraví nějaký ten zajímavý recept. Dnes je to vynikající polévka – Kaštanový krém! Jak na to?

Kaštanový krém s kuřecím masem a blanšírovanou zeleninou

cof

Na 4 porce:
2 ks kuřecí prsa
1 mrkev
½ celeru
1 malá cibule
2 šalotky
50 g másla
sůl, pepř
divoké koření
100 g vařených loupaných kaštanů
100 ml smetany ke šlehání
4 brambory vykrojené kulatým tvořítkem
1 větvička tymiánu a petrželkové natě

cof

cof

Kaštany můžeme koupit už oloupané a předvařené. V případě, že je neseženeme, nařízneme u celých kaštanů jejich měkkou část a rozložíme je rovnoměrně na plech. Poté je pečeme v troubě na 160 °C cca 15 minut do té doby, než začnou pukat. Kaštany loupeme ještě teplé.

cof

Kuřecí prsa, brambory, kořenovou zeleninu a koření zalijeme studenou vodou, osolíme a půl hodiny povaříme.

cof

Na másle orestujeme nakrájenou šalotku a větvičku tymiánu.

cof

Přidáme kaštany, lehce opečeme a zalijeme vývarem.

cof

cof

Povaříme 20 minut, vyjmeme tymián, přidáme smetanu a rozmixujeme.

cof

Do talíře vložíme nejdříve bramboru, zalijeme polévkou a vložíme nakrájená kuřecí prsa se zeleninou.

cof

cof

cof

TIP: Použijte kuřecí prsa s kůží i kostí, docílíte tak silnějšího vývaru.

Dobrou chuť!:)

Školu vaření Kuliner plus najdete na adrese Bohunická cesta 727/15, v Moravanech, jen malý kousek od nákupního centra Futurum.

ODKAZ: KULINER PLUS/web
ODKAZ: KULINER PLUS/facebook