Reportáž: kurz vaření s KAMU!

Znáte foodblogerku, cestovatelku a hlavně, moc fajn a inspirativní slečnu KAMU? Určitě ano, protože její knížky, tipy, barevné fotky na Facebooku a Instagramu, jsou už přímo pověstné. A právě Kamu byla hostem kurzu vaření ve škole vaření Kuliner Plus – a já se ho zúčastnila! Povím Vám, byl to fakt zážitek ve všech ohledech a já odcházela nejen s plným bříškem, ale hlavně, plná tolika dojmů! Musím Vám o nich napsat i tady, na blogu – protože takový kurz, to Vám vřele doporučuji!

Víte, v ohledu vaření jsem vlastně asi víc amatér, než zběhlý a zkušený profesionál a co se přípravy jídel týká, opravdu ráda si nechám poradit. Ovšem, i když nejsem v kuchyni nijak zvlášť vynalézavá a kreativní, tak strašně ráda jím – jídlo je pro mě požitek, radost, zábava…zkrátka, dokážu si svá oblíbená jídla vychutnat. Jaká to jsou? V první řadě ta asijská – ale to už možná víte, pokud pravidelně sledujete můj blog… ;) A právě asijské speciality jsme s Kamu vařili – Kamu totiž často a ráda cestuje a právě své „gastro poznatky“ z cest pak vyučuje na svých kurzech, píše o nich v kuchařkách…má tedy v tomto směru rozhodně co nabídnout.

A jak tedy kurz vaření „Best of Kamu’s Travels“ probíhal?
Účastnilo se celkem 19 lidí – o kurz byl opravdu velký zájem, přece jenom, o vaření s Kamu sní spoustu lidí a já se tomu vůbec nedivím. :)

Sešli jsme se v 16:30 v prostorách školy vaření Kuliner Plus v Moravanech. Jejich kuchařské studio je úžasné – prostorné, krásně a moderně vybavené. Pro každého je zde připravená plně vybavená pracovní plocha, varná deska, nádobí a také, suroviny na jednotlivé chody.

Temperamentní Kamu se rychle chopila své role, prozadila nám, jaké dobroty budeme vařit a jak budeme postupovat. Povím Vám, už se mi sbíhaly sliny – čekaly nás totiž samé speciality: čerstvé závitky s uzenými houbami shi-take, polévka Laksa, mangový salát s flank steakem a na závěr kokosová panacotta s mangem. Mňam!

Nejdříve Kamu připravila základ na panacottu, která přece jenom musí delší dobu tuhnout – základem bylo kokosové mléko, které miluju!

Pak už jsme začali vařit i my, účastníci kurzu – a to závitky. Z počátku se mi zdál postup poměrně obtížný, ale když bylo hotovo, zjistila jsem, že na tom vlastně vůbec nic není… :) Závitky byly přímo geniální, a to hlavně díky nezaměnitelné chuti uzených hub shi-take (pro uzenou chuť jsme použili speciální tekutý kouř).

Vařili jsme ve dvojicích – což bylo také fajn, jednak jsme si mohli vzájemně asistovat a pomáhat a kromě toho, jsme se s lidmi také vzájemně poznali. Atmosféra byla moc přijemná! :)

Za mě byly právě čerstvé závitky asi top jídlem z celého kurzu a moc ráda si je (i v různých obdobách) uvařím také doma. Jako zajímavá večeře, nebo pohoštění pro návštěvu, super věc!

Druhým chodem byla polévka Laksa, která se vaří ze speciální pasty, kterou Kamu také připravila – a to smícháním a rozmixováním mnoha druhů koření a bylinek.

Polévka se následně připravuje z kokosového mléka a krevetového vývaru – i ten jsme si uvařili čerstvý. A chutnala opravdu úžasně, opět nezaměnitelná, asijská chuť, kterou nejde nemilovat. Tedy, alespoň tak to vnímám já! ;)

Čerstvé závitky a polévka Laksa byly na přípravu jídel asi nejnáročnější – salát i panacotta už byly mnohem snažší. Salát jsme připravili z nudlí, nakrájené zeleniny, nachystali jsme si dressing a úžasným zpestřením pak bylo venkovní grilování masa – flank steaků, na grilu Big Green Egg, který je na grilování naprosto TOP!

A panacotta na závěr? Úžasná sladká tečka, která byla opět dokonalou kombinací asijských chutí.

Můžu Vám říct, kurz byl od začátku do konce jeden velký zážitek. Kamu je skvělá, inspirativní a hlavně, umí dokonale vařit. Mám velkou radost, že jsem měla požnost ji poznat a moc ráda si pořídím i nějakou její knížku, úplně jsem se pro to nadchla… :)

Kurzy vaření jsou opravdu nevšední zkušeností, kterou doporučuji každému. Škola vaření Kuliner Plus nabízí spoustu druhů kurzů, vždy zaměřené na určité typy jídel, věřím, že si vybere každý. Zkrátka – vřele doporučuji něco takového absolvovat, třeba jako netradičně strávené odpoledne s partnerem. Uvidíte, že na takové chvíle budete ještě dlouho vzpomínat… :)

Školu vaření Kuliner plus najdete na adrese Bohunická cesta 727/15, v Moravanech, jen malý kousek od nákupního centra Futurum.

ODKAZ: KULINER PLUS / web
ODKAZ: KULINER PLUS / facebook