Recept: Kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem by Kate’s Cuisine

Mám pro Vás další zajímavý recept „z dílny“ food blogerky Katky Homolové a jejího blogu Kate’s Cuisine! Tahle dobrota mě moc oslovila – je totiž z takových surovin, které já osobně miluju! A věřím, že zachutná i Vám…!

S Katkou Homolovou spolupracuji v rámci mé gastro sekce na blogu – a čas od času od ní převezmu zajímavý recept, který Katka vymyslí a prezentuje ho na svém blogu Kate’s Cuisine. To, co Katka vaří, je mi totiž obecně moc sympatické – ve svých jídlech se vyhýbá mléku, mouce, bílému cukru, ale také masu… Zkrátka takovým věcem, které našemu tělu ve větší míře rozhodně moc neprospívají…alespoň my s Katkou tomu věříme…:)

Dnes Vám představím Katčin dobrý a jednoduchý vegetariánský recept na kroupoto s červenou řepou a kozím sýrem.

kroup2-1024x640

Na 4 porce budete potřebovat:

250 g ječných krup
240 g uvařené červené řepy
100 g čerstvého kozího sýra
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
směs sušených bylinek (tymián, rozmarýn, libeček, pažitka atd.)

Kroupy namočte alespoň na 3 hodiny do vody.
V té samé vodě kroupy uvařte do měkka. Vodu před vařením osolte.
Cibuli i česnek zbavte slupky a nakrájejte obojí nadrobno.
Řepu nakrájejte na drobné kostky.
Do pánve nalijte olivový olej a když je rozpálený, orestujte na něm cibuli a česnek.
Když je cibule sklovatá, přidejte nakrájenou řepu a ještě chvíli vše restujte, aby se řepa „ohřála“.
Nyní kroupy smíchejte s řepovou směsí a důkladně promíchejte.
Kozi sýr rozdrobte do řepového kroupota, přidejte sušené bylinky dle chuti a opět důkladně promíchejte.
Podle chuti dosolte.
TIP: Pokud to máte rádi ostřejší, můžete s cibulí a česnekem orestovat i chilli papričku. :-)

kroup3

ODKAZ: KATE’S CUISINE/web
ODKAZ: KATE’S CUISINE/facebook

převzato: katescuisine.cz