Recenze: vyzkoušela jsem vynikající domácí semolinové těstoviny Cellesta

Těstoviny miluju a u nás doma nejen já, zbožňují je hlavně i mí dva kluci. A právě těstoviny i kvůli dětem vařím doma hodně často. Mám ráda různé druhy, ale vždy se snažím vybírat ty nejkvalitnější. I proto vám chci dnes představit výborné domácí těstoviny ze semolinové mouky značky Cellesta! Jsou fakt TOP!

Věřím, že je mezi vámi mnoho těch, kdo také patříte k milovníkům těstovin. Já bych je mohla jíst snad denně a musím říct, že naprosto stejný názor mají i mí dva synové. Těstoviny mají moc rádi už od útlého věku a tak jsou u nás doma těstoviny opravdu často.

Kluci i já máme rádi těstoviny s různými omáčkami, co ale vede absolutně nejvíc, jsou těstoviny samotné, jen s máslem a posypané parmezánem. Je to jednoduché a chutná to skvěle, přijde mi, že v této obyčejné úpravě vynikne samotná chuť těstovin snad nejvíc.

Samozřejmě, nejsou těstoviny, jako těstoviny, v tom mi jistě dáte za pravdu. Často se mi stalo, že jsem v obchodě koupila takové, které se rozvařily, byly bez chuti, nebo se hodně lepily… I v případě těstovin a jejich výroby je to hodně o použitých surovinách, především o kvalitě mouky…

Proto jsem moc ráda vyzkoušela domácí těstoviny ze semolinové mouky od značky Cellesta, které vyrábí paní Veronika Hradecká v Bratčicích, kousek od Brna. 

Její těstoviny jsou ručně dělané a musím hned napsat, že chutnají úžasně. Mají specifickou, skvělou chuť, která se od jiných, „obyčejných“ těstovin z obchodů, tolik liší!

Kvalita těchto těstovin je daná hlavně právě použitými surovinami.
Základem pro výrobu těchto těstovin je provotřídní italská semolinová mouka, která obsahuje vyšší množství bílkovin a minerálních látek a také, má nižší glykemický index. Což my, věční dietáři, pro které jsou právě těstoviny překážkou v dietním stravování, moc rádi uslyšíme. :)

Tato použitá mouka také zajišťuje, že se těstoviny nerozvaří a neslepí se.
Do těstovin Cellesta je pak použitý i panenský olivový olej a sušená vejce, těstoviny mají opravdu výborné výživové hodnoty.

Jak už jsem napsala, tyto těstoviny chutnají skvěle a potvrdili to i moji kluci. :) Chuťově jsou tyto těstoviny opravdu naprosto jiné, pokud je vaříte dle návodu /cca 5-8 minut/ tak jsou přesně all-dente, jak to má u kvalitních těstovin být.

V nabídce těstovin značky Celleste jsou polévkové nudle, dále široké nudle (hodí se jako příloha, na sladko, nebo s omáčkami) a pak tyto široké nudle s libečkem, nebo tymiánem.

Právě přidané bylinky, tymián a libeček, udělají z těstovin chuťově zase zcela něco jiného. Ideální třeba jako zajímavá příloha k masu, nebo k nim můžete třeba přidat bylinkové pesto a skvělé jídlo máte raz dva hotové.

Já jsem z těchto těstovin nadšená! Chutnají skvěle a navíc, jsou opravdu kvalitní. K výrobě je totiž použitá pouze semolinová mouka, sušená celá vejce a olivový olej. To je vše – žádná nesmyslná „chemie“, dochucovadla a to, co do kvalitního jídla nepatří.

Vyzkoušejte také! ;)

Těstoviny koupíte na několika místech v kamenných prodejnách, nebo si je můžete objednat přímo přes web – více ZDE

ODKAZ: TĚSTOVINY CELLESTA / web
ODKAZ: TĚSTOVINY CELLESTA / facebook