Recenze: smoothie maker Gorenje Nutri Power blender

Čas od času vám tady, na blogu, zveřejním recenzi nějaké technické vychytávky, která mi zpříjemňuje a ulehčuje každodenní život. A je jedna věc, díky které mám poslední dobou hlavně příjemnější rána, konkrétně, připravuje mi skvělé snídaně. :) Začala jsem si totiž pravidelně dělat smoothie – a tak vám chci dnes dát pár tipů, jak na to a hlavně, chci vám představit taky mého velkého pomocníka – smoothie maker od Gorenje. Pokud sháníte a hledáte podobný typ přístroje, věřím, že bych vás mohla inspirovat… :)

Se snídaněmi mám obecně už dlouholetý „problém“. Proč? Protože vlastně neustále řeším „co snídat“. Abych vám to vysvětlila. Nejím pečivo, už mnoho let – vyhýbám se lepku, považuju ho pro náš život za zbytečný a nepřínosný. Zároveň nepiji mléko, mám na něj alergii.
A také – snažím se jíst co nejvíc zdravě. Proto, klasický „chleba, rohlík s něčím“, nebo mléčná kaše, jogurt…jsou pro moji snídani „mimo“.

Mám pár svých osvědčených snídaňových tipů, ale jak mi určitě dáte za pravdu, občas to prostě chce změnu a přijít s něčím novým.
Tím „novým“ se pro mě stala v posledních týdnech smoothie. Jsou raz dva hotová, zdravá a je jen a jen na vás, co si připravíte – a v tomto ohledu jsem, řekla bych, poměrně kreativní. Ovoce, zelenina, oříšky, semínka, bylinky, rostlinná mléka…to všechno se do smoothie přímo geniálně hodí!

Smoothie jsem si začala dělat až když jsme dostala výše zmiňovaného kuchyňského pomocníka – Nutri Power blender od Gorenje. A upřímně, lituju, že jsem si ho nepořídila už mnohem dříve, je totiž fakt skvělý! Snadno se s ním manipuluje a smoothie máte krásně připravené během pár vteřin. 

A mimochodem, pokud právě nad pořízením smoothie makeru uvažujete – a třeba vás zaujme i tento, který vám představím v následující recenzi, mám pro vás super tip!
Narazila jsem totiž na dost zajímavé stránky vas-pomocnik.cz, kde najdete nejen, kde koupit spotřebiče za ty NEJ ceny, ale jsou tu i recenze a testy spotřebičů – což je při volbě toho pravého skvělá věc, díky které se můžete dobře rozhodnout… :)

Nutri Power blender Gorenje je vysokootáčkový mixér, díky kterému si můžete připravit nejen vynikající smoothie, ale třeba i krémovou polévku, nebo si jím můžete nadrobno nasekat v podstatě cokoliv – třeba oříšky, ovoce, zeleninu, semínka… Já ho v kuchyni takto rozhodně využiju.

Přístroj je ideální jak pro suché mixování, tak pro přípravu právě oblíbených smoothie, nápojů, polévek, nebo třeba i pomazánek.

Sestavíte ho naprosto snadno a stejně tak, „raz dva“ ho i rozberete – umývat ho můžete jednodušše i v myčce, takže žádná práce navíc pro vás.

Nutri Power blender má dvě rychlosti – záleží, zda chcete mít výsledný pokrm opravdu hodně jemně a nadrobno rozmixovaný a nasekaný – pro smoothie je určitě super využívat té vyšší rychlosti.

Ovládání je rovněž vybaveno i funkcí „Pulse“ – kdy se rychlosti střídají.

Super jsou i dvě různé nádobky a také víčka – smoothie si tak můžete prakticky, hned po přípravě, vzít kamkoliv s sebou, což oceňuju – ráno si připravím zdravou snídani a co zbyde, vezmu s sebou do práce, pro dopolední svačinu naprosto ideální věc. :)

Navíc nádobka má i odměrku, takže je snadné dávkování – hlavně, pokud se při přípravě řídíte například receptem.

A moje tipy na smoothie? Miluji rostlinná mléka – kokosové, mandlové, rýžové – ta používám jako základ.

Do smoothie se pak hodí jakékoliv ovoce, třeba banán, maliny, jahody, borůvky, ale i hrušky, jablka, nebo citrusové plody.
Můj osobní tip jsou špenátová smoothie – jsou nejen vynikající chuťově, ale i moc zdravá. Použiji opět základ z rostlinného mléka, přidám jablka, pomeranče a hrst listů čerstvého špenátu.

Super jsou také oříšky, semínka – ta přidávám skoro do každého smoothie. Zkuste třeba mandle, kešu, chia semínka, nebo slunečnici. Já mám ráda, když jsou ve smoothie semínka a oříšky cítit – vkládám je tedy až jako poslední a mixuji jenom chvíli.

Nutri Power blender je ale i na druhou vyšší rychlost rozmixuje úplně do hladka.

Tak to zkuste – smoothie jsou na snídani super volbou! A pokud hledáte smoothie maker – tento od Gorenje vám vřele doporučuju. ;)