Recenze: Saunová kosmetika INFINIT

Nedávno jsem měla možnost vyzkoušet velmi jedinečnou kosmetiku, která je vynikající pro specifické potřeby naší pokožky při a také po saunování. Svoji vlastní kosmetickou značku totiž před několika málo měsíci představila síť wellness center Infinit – kde je právě saunování jednou z nejvíce oblíbených služeb. Jaká tedy kosmetika INFINIT je – a jak jsem ji hodnotila já?

Musím sama uznat, že vytvořit kosmetickou řadu produktů, které jsou svým složením vhodné právě pro specifické potřeby naší pokožky při a po saunování, byl opravdu dobrý nápad. Alespoň – já sama jsem se doposud s ničím podobným nikde na trhu nesetkala.

Přitom – právě saunování má na naši pokožku bezpochyby velký vliv. Pokožka, kterou vystavujeme vyšším teplotám, se více prokrvuje, potí, ztrácí na hydrataci, ovšem, zároveň saunování stimuluje otvírání pórů a tím pokožka efektivněji přijímá výživné látky. Proto je určitě skvělé používat na její následné ošetření také vhodnou a adekvátní kosmetiku. A pozor – vhodnou péči bychom měli zvolit také pro naše vlasy.

A právě pro tyto účely – péči o pokožku při i po saunování, je vynikající řada Saunové kosmetiky INFINIT – kterou představila síť známých wellness center Infinit. 

Kosmetická řada Infinit je opravdu vynikající – 100% přírodní, je v té nejvyšší kvalitě, obsahuje cenné složky – rostlinné oleje, které pokožku vyživují, hydratují, zpomalují také proces jejího stárnutí a také ji zpevňují.

Já jsem měla možnost všech pět produktů aktuální řady otestovat – a ráda se s Vámi podělím o mé osobní dojmy a hodnocení.

Kosmetická řada INFINIT se bude do budoucna rozšiřovat i o další produkty – a jak jsem se již doslechla, máme se rozhodně na co těšit!:)

BALZÁM NA VLASY S BIO BRUSINKOU A OSTRUŽINOU
Úžasně voňavý balzám – právě vůně je u tohoto produktu naprosto podmanivá, sladká – a opravdu jsou v ní patrné ostružiny.

Balzám je skvělou péčí právě o teplem namáhané vlasy – je vynikající proti roztřepeným konečkům vlasů, nebo proti nehezky vypadajícímu, „krepatému vzhledu“.

Textura balzámu je je jemná, krémová, více mastná – opravdu stačí velice malé množství, které rozetřete do konečků vlasů. Můžete používat jak na suché, tak vlhké vlasy – a už se neoplachuje.

Já sama mám vlnité vlasy a také sušší konečky – po použití jsou vlasy nádherně lesklé a také provoněné. Pokud máte vlasy s vyšší tendencí se mastit – jako já – určitě přípravek nanášejte pouze na konečky, pokožce hlavy se – vzhledem k mastnější konzistenci – vyvarujte.

Balzám obsahuje BIO brusinkový olej, BIO baobabový olej a olej ze semínek divoké ostružiny, který vlasy vyživuje, hydratuje a chrání.

TĚLOVÉ A OBLIČEJOVÉ MÁSLO BIO BRUSINKA S OSTRUŽINOU
Tělové máslo ideální pro hydrataci a výživu pokožky – po saunování ideální, kdy pokožka právě hydrataci ztrácí.

Toto tělové máslo je vůní i složením velmi podobné výše zmiňovanému vlasovému balzámu. Rovněž obsahuje BIO brusinkový olej, olej ze semínek divoké ostružiny a také, bambucké máslo, které je dobře známé svými příznivými vlivy na pokožku – dokonale ji vyživuje.

Konzistence produktu je hutnější – jedná se o máslo, tudíž je textura opravdu „máslová“.:) Stačí ovšem rozetřít malé množství v dlaních – konzistence se mění až na olejovou, velice příjemnou.

Máslo se výborně roztírá a pokožka jej v podstatě okamžitě absorbuje.

Patrná i dlouho po použití je krásná a příjemná vůně – opět ostružinová.

TĚLOVÝ A OBLIČEJOVÝ OLEJ BIO BRUSINKA S OSTRUŽINOU
Třetím produktem z „brusinkovo-ostružinové“ řady je tento olej – vynikající na hodně suchou a dehydratovanou pokožku (která se dehydratuje právě i častým sprchováním).

Vůně a složení – opět obdobné, jako u dvou výše zmíněných produktů. Kromě BIO brusinky, oleje ze semínek divoké ostružiny, tento produkt navíc obsahuje jemný mandlový olej – vynikající pro hydrataci.

Textura jemná, olejová – stačí malé množství rozetřít na pokožku. Po použití je evidentní pocit jemné, hydratové pokožky, která také krásně voní.:)

TĚLOVÉ MÁSLO CEDR S CITRUSY
Další produkty z řady Saunové kosmetiky Infinit jsou dva přípravky s obsahem cedrových výtažků. Voní také nádherně a oba jsou vynikající pro zpevnění pokožky.

Tělové máslo cedr s citrusy má – jak už samotné složení napovídá – nádherně svěží, citrusovou vůni, znatelný je i cedr – ve spojení to voní opravdu božsky.:)

Celkově má toto máslo skvělé účinky na zpevnění pokožky, navrací pokožce pružnost, jemnost a samozřejmě, opět se postará o hydrataci a výživu.

Textura je opět hutnější, máslová, barva lehounce nažloutlá. Stačí aplikovat opět malé množství a dobře rozetřít na pokožce.

TĚLOVÝ OLEJ CEDR S CITRUSY
Druhý produkt s obsahem cedru, citrusů a účinných éterických olejů – opět vynikající na celkově zpevnění pokožky.

Vůně oleje je stejná, jako u tělového másla výše, jiná je textura – olejová, velmi jemná, olej pokožce poskytuje intenzivní hydrataci a výživu. Ideální na velmi suchou pokožku.

Tělové oleje – s cedrem a citrusy, ale i výše zmiňovaný s BIO brusinkou a ostružinou, jsou také vynikající na tělové masáže – a můj tip je přidat pár kapek také do koupele. Dokonale ji provoní a jsou znatelné i na pokožce, po koupání…vyzkoušejte!:)

Ve wellness Infinit Maximus je možné nyní na sauna baru zakoupit vzoreček másla na jedno použití buď do parní lázně, nebo do šatny k ošetření pokožky po saunování.

Saunovou kosmetiku INFINIT koupíte na všech pobočkách Infinit – v Brně na Lesné a také v Infinitu Maximus, nebo přímo na eshopu www.infinitdarky.cz

ODKAZ: INFINIT / web
ODKAZ: INFINIT / facebook