Přírodní SOS

Je tu jaro, krásné, ale řekla bych, také náročné období. Proč náročné? Přelom zimy a jara bývá často doslova zkouškou pro naše zdraví, vnímám to i u sebe a své rodiny. A nejen to – tato zima byla na nemoci opravdu šílená, nemocemi si prošel snad každý. A teď, s příchodem jara, je fajn pro zdraví také něco udělat, detoxikovat tělo a podpořit po tom náročném čase imunitu. Jak na to? Já nedám dopustit na „přírodní léčbu“, sílu bylinek a třeba i některých potravin. Co doporučuji, mám vyzkoušené a v co věřím?

Co se „chemických léků“ týká, zastávám ten názor, že čím méně, tím lépe. Sáhnu po nich, až když už není jiné cesty a vidím, že příroda nepomůže. A naštěstí, takových momentů nebývá mnoho. Většinou mi na nejrůznější neduhy pomohou bylinky a přírodní věci. Které vyzkoušet a se kterými mám dobré zkušenosti?

Určitě i vy sami máte nějaké své vlastní tipy, u kterých víte, že pomůžou. Já i díky své mamince, která se věnuje zdravé výživě, mám spoustu skvělých rad, které aplikuji, když není dobře. Mně, nebo i mým dětem. Dnes vám napíšu, co z přírodní síly na jaký problém dokáže pomoct.

Bolest v krku – zkuste šalvěj! Tento tip mám od kamarádky a funguje skvěle. Šalvějové listy stačí spařit horkou vodou a nálev pak kloktat. Není to chuťové dobré, na to se připravte, ale funguje to skvěle. ;)

Bolest, podráždění žaludku – na to mi skvěle pomáhá heřmánek. Opět si udělám silnější čaj, který popíjím celý den. Heřmánek má obecně hojivé účinky a na žaludek je přímo blahodárny.

Trávení – výborná je lékořice. Za pozornost stojí i přírodní směs určená na trávení od značky Pravájá – obsahuje nejen zmiňovanou lékořici, ale také ječmen, česnek, jílm, skořici, lněná semínka… Právě tato přírodní směs je výborná na zklidění trávení, zklidňuje střevní stěny, je proti nadýmání, upravuje funkce trávení zpět do normálu.  Tato směs je skvělá i teď, na jaře – právě na pročištění organizmu – kdy je rozhodně důležité myslet i na střeva, kde se zadržuje spoustu odpadních a škodlivých látek.

Spánek – zkuste odvar z kozlíku lékařského. Vypijte těsně před spaním. Uklidňuje a příjemně uspává. Opět mám na vlastní kůži vyzkoušeno a doporčuji. ;)

Rýma, bolest dutin – to nás doma trápí opravdu často. :( A bohužel, právě i záněty dutin. Skvělé jsou výplachy dutin speciální konvičkou /mají v lékárně/, kterou naplníte vodou a přidáte špetku soli, nebo jedlé sody. Toto dělám i dětí a opět to pomáhá!

Záněty – výborné protizánětlivé účinky má kurkuma! A nejen to! Napomáhá k normálnímu stavu kloubů a kostí, normálnímu stavu pokožky, normálnímu stavu jater a kardiovaskulárního systému. Tradice bylinné moudrosti kurkumu ve spojení s kadidlovníkem (Boswellia) předurčuje k celkovému posílení organismu a tlumení zánětů v těle. Kurkumu opět nabízí Pravájá – kapsle s vysokým množstvím aktivní látky z kurkumy. Mimochodem, kurkuma je skvělý antioxidant a můžete si ji přidat i do obličejové masky. ;)

Suchá, rozpraskaná kůže, ekzémy – zkuste konopný olej! Dokáže opravdu až zázraky. Mně pomohl na exematická ložiska a je výborný i na zklidnění pokožky.

Energie, udržení váhy – na závěr tip, třeba pro zdravé svačiny. Vyzkoušejte proteinové směsi – zajímavou, sladkou proteinovou směs, jsem objevila opět u Pravájá – směs je ideální pro energii, udržení stabilní váhy i pro růst svalové hmoty. Navíc je směs obohacena o vitaminy/minerály a další živinové látky.

A co pomáhá vám? Máte také nějaké osvědčené přírodní tipy? Podělte se! :)

ODKAZ: PRAVÁJÁ / web
ODKAZ: PRAVÁ JÁ / facebook