Přemýšlíte o krabičkové dietě?

Možná si vzpomínáte – před časem jsem vám na blogu psala o tom, že jsem vyzkoušela systém krabičkového stravování od Fitness Food Menu. A protože mi právě tento způsob stravování maximálně vyhovuje, navíc Fitness Food Menu má jídla chuťově výborná, využivám právě krabičkové stravování s přestávkami nadále. Pokud o něčem podobném uvažujete, mrkněte na můj následující článek, třeba vás inspiruje… ;)

Proč jsem se před téměř dvěma lety odhodlala k tomu systém krabičkového stravování vyzkoušet? Důvodů bylo několik – chtěla jsem v první řadě samozřejmě trochu zhubnout. Nějaké ty tři kila navíc se mě držely doslova „zuby nehty“ a dolů to nešlo, i když jsem zkusila vše možné. Dalším důvodem pak bylo i to, že díky mé velké časové zaneprázděnosti jsem občas jídlo pořádně nestíhala, chyběl mi řád a pravidelnost. A také jsem nevěděla, jaké množství jídla jíst, abych zhubla a zároveň tělu poskytla to, co potřebuje.

Proto jsem se rozhodla, že krabičkové stravování otestuji. A zaujala mě nabídka právě znojemské firmy Fitness Food Menu – jejich jídelníček a sestavená jídla na každý den vypadala více než lákavě. ;)

Super u této firmy také je, že vám vozí jídla na každý den čerstvá (vždy vám dovezou všechna jídla na následující den, kromě víkendu).

Asi po 14 dnech, kdy jsem krabičky od Fitness Food Menu jedla, jsem opravdu zhubla, z čehož jsem byla opravdu nadšená! Navíc, všechna jídla mi chutnala, zvykla jsem si i na pravidelnost a menší porce.

Zkrátka, právě na jídlech od Fitness Food Menu jsem si ověřila, že správné a zdravé stravování je opravdu o pravidelnosti, vyváženém kalorickém příjmu a také o velikosti porcí (byla jsem zvyklá jíst opravdu velké porce jídla).

Z důvodu mé velké spokojenosti jsem tak využívala a využívám systém krabičkového stravování od Fitness Food Menu i nadále. Občas si udělám pauzu, zvláště, když cestuji, ovšem ráda se ke krabičkám vždy vrátím. ;)

Nedávno jsem také měla možnost podívat se přímo do výroby – kde se jídla Fitness Food Menu vaří. Zajela jsem do Znojma, kde Fitness Food Menu sídlí a viděla jsem tak celé zázemí firmy, včetně kuchyně, kde se jídla připravují. A upřímně, mělo to zde na mě moc příjemný dojem.

Všechna jídla Fitness Food Menu připravuje přímo v zázemí své firmy, kde je prostorná, čistá kuchyně. Kuchařky zde vaří jídla pro všechny odběratele krabiček, a to vždy pro nadcházející den.

Zjistila jsem také, že Fitness Food Menu naprosto dbá na kvalitu používaných surovin. Dokonce, což jsem netušila, si nechávají připravovat své vlastní produkty na vaření, aby měli přehled o nejvyšší kvalitě použitých ingrediencí. Používají 80% surovin vlastní produkce (produkty suchého skladu) – jde hlavně o těstoviny, koření, mouky, luštěniny…

Zaujalo mě také to, že neskladují téměř žádné potraviny. To, co v daný den nakoupí, přímo spotřebují na přípravu jídel na nadcházející den. Vše je tedy maximálně čerstvé.

Možná mi někdo z vás bude argumentovat tím, že krabičková strava je „neekologická“ – z důvodu plastového balení krabiček. I na toto jsem se zde ptala – věřte, že člověk, který běžně nakupuje potraviny v obchodech, vyprodukuje mnohem více odpadu, než ten, kdo se stravuje pouze krabičkovým systémem.

Problém „proč jsou jídla v plastových krabičkách“ je do velké míry daný i legislativou, která má pro toto opravdu striktní a bohužel, ne moc propracovaná pravidla. Ta by se ale měla výhledově do roka doufejme také změnit.

Zkrátka, já jsem s krabičkovým stravováním od Fitness Food Menu opravdu nad míru spokojená. Z mnoha důvodů. A pokud uvažujete, že krabičkové stravovaní také vyzkoušíte, tak moje doporučení je právě Fitness Food Menu. Věřím, že vám budou jídla chutnat a hlavně, přinesou požadovaný efekt pro vaše tělo.

Objednat můžete na webu, viz odkaz níže.

ODKAZ: FITNESS FOOD MENU / web
ODKAZ: FITNESS FOOD MENU / facebook
ODKAZ: FITNESS FOOD MENU / instagram