Představuji: zážitkovou prodejnu kávy Kopi Luwak

Jistě je mezi vámi, čtenáři a sledujícími mého blogu mnoho milovníků kvalitní a výborné kávy… I proto věřím, že vás oslovím a zaujmu svých následujícím článkem! Chci vám totiž představit místo, které kávou voní, kde kávu můžete vybírat z obrovské škály mnoha druhů čerstvě napražených zrn, kde vám i poradí, jak kávu připravit tak, abyste si ji maximálně vychutnali… 
Znáte Kopi Luwak, zážitkovou prodejnu kávy na Rašínově 10? Tato prodejna je zde už více než 10 let, pan majitel Jakub Fiala je skutečným kávovým znalcem – za kávou cestuje po celém světě, vybírá ty nejlepší druhy, které pak ve své vlastní pražírně i osobně praží… Návštěva prodejny Kopi Luwak je zážitkem, doslova pro všechny smysly… Čtěte dál a hlavně, naplánujte si návštěvu této prodejny, skutečně to stojí za to!

Sama jsem milovníkem kávy už mnoho let, ovšem – musím konstatovat, že čím jsem starší, tím více je mi celá kávová kultura blízká, ráda ochutnávám pro mě neznámé druhy, zkouším i netradiční způsoby přípravy kávy…
Káva a celý svět kolem tohoto úžasného nápoje jsou nesmírně poutavé, je neustále co objevovat – už jen samotné informace od počátku, kdy se káva sbírá na plantážích až po pražení, přípravu, způsob podávání… jsou tak zajímavé!

Zkrátka, jistě nemusím psát, jak mimořádně oblíbená – a to po celém světě – káva je.
Vrátím se ovšem k nám do Brna…které je kulturou pití kávy už roky přímo vyhlášené. Mimochodem, věděli jste, že už v roce 1717 se údajně v Brně nacházely tři měšťanské kavárny?

U nás, v Brně, by všichni milovníci kvalitní kávy měli rozhodně znát právě zážitkovou prodejnu kávy Kopi Luwak – tu najdete na Rašínově 10, a to už více než 10 let!
Pan majitel Jakub Fiala je skutečným znalcem a milovníkem kávy i celé kávové kultury. Za kávou cestuje už spoustu let po celém světě, vybírá jednotlivé druhy (mezi kterými je i mnoho kávových exkluzivit) – ty k nám pak i dováží a mimo to, sám je také praží ve vlastní pražírně kávy Kopi Bean!

Věřte, už jen vyprávění pana Fialy o kávě, o zážitcích s jejím sběrem, o cibetkové kávě, která je mimochodem i unikátní exkluzivitou celé značky (Kopi Luwak = cibetková káva)…vás přesvědčí, že pokud chcete pít skutečně kávu nejlepší, tak tu z výběrů prodejny Kopi Luwak. 

Na prodejně Kopi Luwak můžete denně vybírat z více než 80 (!) druhů čerstvě napražené kávy z vlastní pražírny Kopi Bean. Sortiment a výběr jednotlivých druhů se různě obměňuje, dle dostupnosti a aktuálního pražení. 

V rámci nabídky vždy nechybí kolem 3 druhů kávy cibetkové, která je vzácná, chuťově velmi specifická a věřte, tu pravou, cibetkovou kávu najdete v jiných kavárnách, nebo pražírnách skutečně jen málokdy.
Cibetková káva se praží z kávových zrn, které prošly trávícím traktem cibetek. Tato kávová zrna se vyskytují je v určitých světových oblastech, a to ve velmi malém množství – tedy pokud píšu o kávových zrnech z volně žijících cibetek. 
Přesně takovou kávu totiž pan Jakub Fiala před lety hledal na Sumatře – z volně žijících cibetek. Tuto kávu k nám v roce 2008 také dovezl, upražil – a tak vznikl vlastně celý brand, pražírna Kopi Bean i zážitková prodejna s kávou (více příběh značky ZDE).

Kávu můžete na prodejně Kopi Luwak také ochutnat, připraví vám ji zde takovým způsobem a technologiemi, jakými preferujete.

Mimo to, rádi vám zde doporučí takovou kávu, která budete vašim chuťovým požadavkům maximálně vyhovovat. Kávu vám zde i namelou podle druhu přípravy, a to na počkání.
Doporučuji si zde zakoupit degustační sety kávy – máte tak nejlepší možnost se s kávou a jednotlivými druhy blíže seznámit a ochutnat je.

V obchodě Kopi Luwak pak mimo kávu najdete i velmi pestrou škálu příslušenství pro přípravu kávy, a to i na profesionální úrovni, pro baristy. Celkově je zde sortiment více než 3500 výrobků – můžete si být jistí, že pro přípravu a vychutnání si kávy zde naleznete naprosto vše. Nechybí moka konvičky, mlýnky, džezvy, vacuum poty, kávovary… Rádi vám tu vysvětlí, jak dané příslušenství funguje, jak jej používat…

Kopi Luwak pak dále nabízí výběrové čaje Unique tea, které opět sami dováží – i čajů je tu obrovská škála!

K prodejně i značce patří i web a e-shop, kde můžete vybírat jak kávu, tak i zmiňované příslušenství – mrkněte na stránky www.kawio.cz. Pod značkou Kawio pak najdete i řadu vlastního kávového příslušenství. 

Milovníci kávy, zastavte se do prodejny Kopi Luwak, už jen ta vůně kávy zde si vás podmaní. Zamilujete si tu pestrost výběru, zkušenosti, kvalitu, které za touto značkou stojí – tím jsem si jistá!

ODKAZ: KAWIO / web, e-shop
ODKAZ: KOPI LUWAK – zážitková prodejna kávy / facebook
ODKAZ: KOPI LUWAK – zážitková prodejna kávy / instagram