Představuji: Ristorante & Pizzeria Leonessa

Po nějaké době opět čas na gastronomické doporučení z Brna! ;) Mám pro vás tip zase na jednu příjemnou restauraci, kde dobře vaří – a kde mi moc chutnalo. Tentokrát jistě potěším všechny milovníky italské kuchyně – hlavně pizzy! Znáte Ristorante & Pizzeria Leonessa na Dvořákově ulici? Dělají tu pizzu opravdu božskou – já sem zašla nedávno s dětmi a byli jsme moc spokojeni. Tak mrkněte na mou dnešní recenzi a inspirujte se! 

Co si budeme povídat, italskou kuchyni a hlavně pizzu máme rádi snad naprosto všichni – i já. I když v ohledu italských specialit dávám přednost spíš těstovinám, rybám, nebo plodům moře, dobrou pizzu si čas od času ráda dám také.

Pizzu milují hlavně mí synové – ti si ji dávají snad kdykoliv mají tu možnost.

Ovšem, jak mi jistě dáte za pravdu, jen poctivá a tradiční italská jídla, dle původních receptur a s použitím kvalitních, italských surovin, jsou skutečně dobrá.

Proto když už si na nějakou tu italskou specialitu zajdu – tak ať to stojí za to. :)
A právě z tohoto důvodu vám chci moc doporučit jednu brněnskou restauraci, kde pizzu, ale i další italské dobroty – těstoviny, ryby…dělají vynikající!

Restaurace se jmenuje Ristorante & Pizzeria Leonessa a najdete ji v centru Brna na Dvořákově ulici 553/16.

V této restauraci vaří typicky autentické italské pokrmy, dle původní tradice a s použitím opravdu kvalitních surovin – a na chuti jídel je to znát.

V nabídce této restaurace nechybí opravdu mnoho druhů pizzy, kdy si každý určitě najde takovou, která mu bude chutnat – samozřejmě není pak problém dodat na pizzu jakoukoliv ingredienci dle vašeho přání.

Pizzy tu připravují jednat dle oblíbených a tradičních italských receptů…

…ovšem mají i druhy pizzy vlastní – s vlastní směsí ingrediencí. Tyto pizzy jsou opravdu zajímavé, najdete na nich například i lososa, lilek, špenát…zkrátka zajímavé suroviny, které na pizze nebývají až tak obvyklé.

Ovšem, můžete si zde vybrat pizzu i s typicky českými surovinami, jako jsou niva, kozí rohy, šunka… Zajímavostí a oblíbená u dětí je pak i „pizza na sladko“!

Dále si tu přijdou na své všichni milovníci italské pasty – těstovin! Mají tu mnoho úprav těstovin, nechybí oblíbené bolognese, těstoviny carbonara, pasta alla arrabiata, nebo lasagne… Já si tu dala špagety s mušlemi z denní nabídky a bylo to výborné.

Mají tu pak i výborná italská risotta, ale i saláty, předkrmy, polévky…

Z hlavních chodů si pak můžete vybírat z opravdu pestré nabídky úprav masa, dáte si i ryby – tuňáka, lososa, nebo krevety.

Prostory restaurace jsou příjemné, budete se tady cítit fajn. ;) Mimochodem – je to super místo pro uspořádání nejrůznějších oslav, večírků, setkání… A jinak – výborná restaurace i pro romantickou večeři ve dvou. ;)

Na více fotek se podívejte také do fotogalerie. ;)

Ristorante & Pizzerii Leonessa najdete v Brně na ulici Dvořákova 553/16.

ODKAZ: RISTORANTE & PIZZERIA LEONESSA / web
ODKAZ: RISTORANTE & PIZZERIA LEONESSA / facebook
ODKAZ: RISTORANTE & PIZZERIA LEONESSA / instagram