Představuji: restauraci Gourmet u Vaňkovky!

Před nedávnem jsem vám na Facebooku blogu představila brněnskou restauraci Gourmet u Vaňkovky, kterou najdete v budově J&T Banky na Trnité 500/9. Tato restaurace je zde už asi rok, ovšem, přijde mi, že se o ní stále málo ví. Což je škoda! Má krásné, velké prostory, pestrou nabídku denního menu, tak i jídel ze stále nabídky, ve čtvrtek se tu konají rautové snídaně a celkově je to moc příjemné místo. A tak právě této restauraci bude patřit i můj dnešní článek… ;)

Věřím, že pro mnoho z vás je právě restaurace Gourmet u Vaňkovky stále tou neznámou… A přiznám se, že i pro mě donedávna byla. Což je chyba – tato restaurace si totiž určitě zaslouží, abyste ji minimálně znali!

Má totiž super polohu, v centru, v těsné blízkosti Galerie Vaňkovka. Ano, z Vaňkovky je to sem opravdu jen pár kroků – restaurace sídlí v přízemí budovy J&T Banky na Trnité. Vchod můžete využít jak z Trnité ulice, tak i boční vchod, přímo od Vaňkovky.
A pokud jedete autem, parkovat ideálně můžete přímo ve Vaňkovce, kde máte i první hodinku zdarma. ;) Upřímně – ono i v samotné Vaňkovce míst, kde se dobře a kvalitně najíte, moc není, tedy pokud nehledáte vyloženě fastfood.

Proč zajít právě do restaurace Gourmet u Vaňkovky? Důvodů je určitě víc – ovšem ten hlavní asi je, že tato restaurace funguje coby klasická restaurace, s obsluhou, nebo i formou jídelny, kdy vám vybrané jídlo naservírují hned na tác a vy si jej sami odnesete ke stolu, což je velká úspora času, zvláště, pokud vám například v práci na oběd nezbývá moc času.

Prostory restaurace jsou tedy rozdělené na dvě části – na tu část, kde je jídelna, kde je to opravdu hlavně o tom, že na oběd spěcháte, druhá část je pak klasickou restaurací, kde vás obslouží servírka. I zde si ovšem můžete vybrat jídla z denní nabídky, nebo pak i týdenního menu.

Celkově je design restaurace moc příjemný, vzdušný, prostorný, nebude vám tu chybět klid i soukromí na jídlo. Vybavení v moderním duchu, věřím, že se vám zde bude líbit. :)

To hlavní – jídla! Restaurace je otevřená každý všední den od 8:00 do 15:30. Ráno (do 10:30) si zde můžete dát cokoliv z pestré snídaňové nabídky, kávu, nápoje…

…zajímavostí jsou pak „rautové snídaně“, které tu probíhají každý čtvrtek. Snídaně se v tento den nesou v oblíbeném stylu „hotelových snídaní“, kdy si za částku 145,- můžete dát vše a kolik chcete. :) Tyto snídaně se zde těší velké oblibě, čemuž se vůbec nedivím. :)

V rámci denní nabídky si tu pak můžete dát polévku a na výběr máte celkem ze čtyř jídel, kdy jedno je bezmasé. Ceny jídel jsou, myslím, naprosto přijatelné – za polévku zde zaplatíte 23,-, za jídla pak od 99,- do 135,-

Výše zmíněná jídla si můžete dát jak v samoobslužné části, tak i v restauraci s obsluhou. Zde si pak můžete vybrat jídla i z týdenního menu, kde najdete další pět zajímavých jídel.

Kvalitou jsou jídla skvělá! Měla jsem možnost zde jídla vyzkoušet a vypadají i chutnají skvěle. Zakládají si zde na kvalitních surovinách, bez chemických dochucovadel. Jídla jsou vždy čerstvá a na denní i týdenní nabídku se vybírají taková, aby se mohly nejvíce využívat sezónní suroviny.

Za pozornost zde určitě stojí i sladké dobroty, dezerty a dortíky – restaurace má vlastní cukrářku.

Zkrátka, za mě je restaurace Gourmet u Vaňkovky super tip! Až budete ve Vaňkovce, nebo budete hledat v těchto místech kam na jídlo, vzpomeňte si na mě a zkuste to právě zde, věřím, že budete moc spokojení! ;)

Restauraci Gourmet u Vaňkovky naleznete na adrese Trnitá 500/9, v budově J&T Banky, v přízemí.

ODKAZ: GOURMET U VAŇKOVKY / web
ODKAZ: GOURMET U VAŇKOVKY / facebook
ODKAZ: GOURMET U VAŇKOVKY / instagram