Představuji: Polárium v Brně – mráz léčí!

Už jste někdy slyšeli o tzv. „kryoterapii – léčbě mrazem“? Věřím, že pro mnoho z Vás to je zcela nový a neznámý pojem. Já sama se o této ozdravné metodě dozvěděla nedávno a upřímně, zaujala mě! Ráda Vám o ní napíšu i zde, na mém blogu…

Co se zdraví obecně týká, ráda si v tomto směru rozšiřuji své znalosti. Jak mi určitě i Vy dáte za pravdu, zdraví je to nejdůležitější, co v životě máme a o zdraví bychom měli také pečovat.
Sama v ohledu péče o zdraví dávám přednost přírodní cestě – než se spoléhat pouze na léky a (bohužel často chemické) vitamíny, raději spoléhám na sílu přírodních vitamínů z potravin – ovoce a zeleniny, snažím se sportovat a také, přirozeně si posilovat imunitu.

Jednou z bezesporu velmi zajímavých metod, jak posilovat naše zdraví, imunitu, může být právě ona zmiňovaná „kryoterapie“. O co jde? Kryoterapie je nejúčinnější komplexní regenerační metoda využívající extrémně nízkých teplot (-110 až -150 °C). Tato metoda je tedy založená na léčbě mrazem. 

img_8424

Mnoho z Vás si asi nedokáže úplně dobře představit, jak tato metoda technicky probíhá a v čem a proč je vlastně tak účinná. I mně kryoterapie zaujala – a dokonce, zjistila jsem, že v Brně, v Novém Lískovci, máme jedinou kryokomoru na celé jižní Moravě – v Relaxačním centru – Masáže Domino.
Zpátky ale k metodě „kryoterapie“ – jak vlastně funguje? 

img_8452

Kryoterapie je moderní a velmi účinná metoda. Spočívá v krátkém pobytu uživatele (1-3 minuty) při velmi nízkých teplotách (-120 až -160°C) a následné mírné pohybové aktivitě. Působení nízké teploty na receptory chladu, spolu s rychlým ochlazením a následným zahřátím celého povrchu těla, způsobuje intenzivní prokrvení kůže, podkoží,vaziva a šlachosvalového aparátu uživatele. Současně dochází v organismu k produkci enzymů a hormonů, které zvyšují fyzickou a psychickou odolnost (mj. endorfiny, testosteron, dopamin, serotonin – hormony pohody, štěstí). Polárium akceleruje protizánětlivé a hojivé procesy. Zintenzivní se činnost tělesných orgánů, které zbavují organizmus škodlivin. Nervové receptory snižují reakci na bolest, kterou tělo po nějakou dobu téměř nepociťuje. Pro vyvolání tak komplexního efektu medicína nezná jinou metodu než právě polárium.

img_8524

img_8582

A jak kryoterapie probíhá?

Pro vstup do polária je ideální bavlněné spodní prádlo, případně plavky nebo kraťasy, dále budete potřebovat ponožky. Rukavice, čelenku a roušku přes ústa Vám zapůjčí zdarma na místě. Následně se nazujete do dřeváků a vstoupíte do polária vychlazeného na vámi zvolenou teplotu (-120 až – 150 °C). Vaše hlava je při terapii v kryokomoře chráněna čelenkou a rouškou přes ústa. Díky absenci vlhkosti v poláriu budete cítit na povrchu pokožky “suchý chlad“, který je vnímán jako příjemný pocit. Toto rychlé ochlazení je navíc velmi osvěžující, na rozdíl od klasické sauny. Po uplynutí Vámi zvolené doby terapie (1 – 3 minuty) vyjdete z polária a měla by následovat pohybová aktivita, k té můžete využít  cvičebních strojů (samozřejmě v ceně terapie).

1476943333

Kryoterapie je i přínosnější a zdravější, než opačná metoda, zahřívání těla v sauně. Klasická sauna, nebo parní lázeň tělo spíše unaví a vyčerpají, zatímco pobyt v poláriu tělo naopak doslova „nakopne“ energií. Kryoterapie také tiší bolest, nahrazuje nutnost užívání léků. Oproti sauně je zde podstatná i časová úspora, kdy v poláriu stačí být opravdu krátkou chvíli.
U sauna také v chladnějším období vzniká riziko nachlazení, zatímco polárium zlepšuje otužilost a posiluje imunitu.

Polárium je také vhodné pro tzv. kryolipolýzu – což je nová ověřená technologie určená k neinvazivnímu odbourání podkožního tuku. Je jedinou neinvazivní metodou, která prokazatelně ničí tukové buňky a jako jediná proto snese srovnání s klasickou liposukcí. Díky principu zmrazení podkožní tukové tkáně v problematických partiích, jakými jsou břicho, boky, vnější a vnitřní stehna. Kryolipolýza dokáže krystalizovat obsah tukových buněk a způsobit tak jejich rozpad. Odumřelé tukové buňky jsou pak odplavovány z těla přirozenými metabolickými pochody a lymfatickým systémem.

 

Polárium (kryokomoru) můžete v Relaxačním centru – Masáže Domino, navštívit kdykoliv v otevírací době – šest dní v týdnu, bez nutnosti rezervace. Více informací pak najdete na oficiálním webu – viz odkaz níže.

Relaxační centrum – masáže Domino – najdete v Brně na ulici Zoubkova 36, v Novém Lískovci.

ODKAZ: MRÁZ LÉČÍ / web
ODKAZ: MRÁZ LÉČÍ / facebook