Představuji: PLACE STORE v Brně!

Nedávno jsem Vám na Facebooku Cool Brno Blog představila zcela unikátní místo zvané „PLACE STORE“, které je nyní nově otevřené v Brně na Moravském nám., hned vedle kina Scala. A protože si tento projekt rozhodně zaslouží více pozornosti, ráda Vám jej představím i zde, na blogu. Co „Place Store“ tedy vlastně je a co nabízí?

place-pzchod

Jednoduše řečeno, Place Store je místem pro nákup, ale i prodej. Jedná se tedy jednak o obchod, kde můžete najít jedinečné, zajímavé a originální věci – módu, kreativní tvorbu, šperky, keramiku, obrazy, dekorace… Place Store je ale zároveň i místem, kde máte Vy, kdo sami tyto jediečné věci vytváříte a vyrábíte, možnost prodávat – a tak o sobě dát vědět.  

place-pult

A právě to se mi na celé filozofii tohoto projektu moc líbí. Vezměte si, kolik lidí dnes umí vytvářet zajímavé věci. Ať už to jsou právě šperky, móda, dekorace do domu, hračky… Ovšem, dát o sobě vědět a prorazit na trhu to opravdu není vůbec jen tak. Navíc, když nemáte prostředky na to otevřít si vlastní obchod, nebo si platit drahou reklamu.

porizone-foto-v-place-store

Právě Place Store takovýmto lidem doslova podává pomocnou ruku. Nabízí totiž, že si zde můžete pronajmout polici, nebo rovnou celý regál. Vaše zboží bude na očích, v krásném a designovém obchodě v samém srdci Brna. A to je skvělé, ne?

pzrodn-kosmetika-v-place-store

Navíc, velmi podstatné také je, že nemusíte Place Store platit provizi – ceny Vašeho zboží si Place Store nenavyšuje. Jste to Vy, kdo určuje, kolik bude Váš výrobek a produkt stát. Pro koncového zákazníka to pak znamená, že zboží kupuje za nejnižší možné ceny.

sekce-meda-place-store

Sympatické zakladatelky a majitelky konceptu „Place Store“ navíc opravdu pečlivě vybírají, jaké zboží se bude moci v právě v tomto obchodě prodávat. V mnoha případech za danými produkty stojí zajímavý příběh toho, kdo je vyrábí – a Vy si ho zde můžete vyslechnout…:) Mě hned na první pohled zaujaly nádherné, ručně pletené obaly na květiny, misky, košíky… A dozvěděla jsem se, že je ve volných chvílích vyrábí paní z rektorátu z Masarykovy univerzity. V ten moment jsem si ji hned vybavila, milou, starší paní, která sedí v houpacím křesle a plete…:) Upřímně, hned se mi tyto kousky líbily ještě o něco víc.

dobudu-design-v-place-store

To je mi na Place Store právě také sympatické, ta osobní vazba a věci, které mají příběh. V dnešní konzumní době, kdy jsme doslova zaplavení vším možným, je hrozně těžké si umět vybrat. Věci vybíráme podle toho, jak se nám líbí, posuzujeme, jak vypadají a kolik stojí. Ale nevíme nic o tom, kdo je vyrobil… Když si pak pořídíte věc, o které „máte co říct“, máte k ní přece mnohem bližší vztah, že?:)

the-and-cz

Place Store také podporuje tuzemské výrobce. V nabídce tak převažuje tvorba českých autorů, designérů a kreativců. A to je přece také moc fajn, že?

meda-v-place-store1

Jak už jsem napsala, Place Store je sám o sobě krásný prostor. Velký, vzdušný, v jednoduchém designu. Každá věc tu má své místo, kde si ji můžete prohlédnout, vyzkoušet… Nechybí zde zajímavá móda, od méně známých autorů, ale i od známějších značek, které ovšem doposud neměly takovou možnost se na českém trhu tak prosadit…

meda-v-place-store2

Kromě módy zde najdete zajímavé a originální šperky a módní doplňky. Velká je nabídka různých náramků, korálků…zkrátka takových těch věcí, které máme hlavně my, holky, moc rády:)

3d-aperky-v-place-store

Koupit tu můžete ovšem i roztomilé, ručně dělané hračky, keramiku, nádobí, nebo zdravotně nezávadnou kosmetiku. Zkrátka – ve všech případech jde o věci, na které v běžných obchodech jen tak nenarazíte…

ait-kamar%e2%80%a0di-v-place-store

autorsk%e2%80%a0-keramika-v-place-store

Mě tu moc potěšila i nabídka zboží propagující Brno, od značek Nosit Brno a Peas in Heart, které jsou tak úžasné! Vtipné, hezké a stylové. Zkrátka, jednoznačně ukazující, že „Brno je na koni“!:)

Za zmínku stojí i Káva od Café Majada, káva, která je pěstovaná v sopečných oblastech El Salvadoru, 100% vysokohorská arabika. Je výjimečná i díky pečlivému sběru pouze zralých bobulí, zrajících ve stínu stromů. Zpracování ‘‘washed‘‘ horskou pramenitou vodou, sušení na slunci dělá z Café Majada jedinečný zážitek. Můžete ji i ovonět, ochutnat. Je opravdu skvělá.

Na dalších fotkách ve fotogalerii uvidíte, jak to v Place Store vypadá a co krásného zde můžete najít. Já ovšem doporučuji zastavit se vše omrknout na vlastní oči. Stojí to za to!:)
A Vy, co něco krásného a zajímavého tvoříte – zvažte, třeba je právě pro Vaše věci Place Store to pravé místo k prodeji…:)

Nově otevřený Place Store najdete na Moravském nám. 4.

ODKAZ: PLACE STORE / web
ODKAZ: PLACE STORE / facebook