Cool People of Brno: Robert Kántor

Jméno „Robert Kántor“ bude jistě mnoho z Vás dobře znát. Ano, Robert Kántor se proslavil coby profesionální hokejista, nicméně, hokeji se už Robert nevěnuje, ale otevřel si v Brně své vlastní fitko – „Kantorfitness“. Co zde klientům nabízí, v čem je právě jeho fitko unikátní, jiné a proč stojí za návštěvu, se dozvíte v dalším díle mé rubriky o zajímavých lidech z Brna – Cool People of Brno. Hezké čtení!

snimek-obrazovky-2016-11-10-v-12-04-44

Dobrý den, Roberte, předem Vám děkuji za rozhovor. Roberte, Vaše jméno jistě není čtenářům cizí – znají Vás určitě i z dob Vaší úspěšné hokojevé kariéry. Nicméně, jak vím, hokeji se již nevěnujete, ale jste majitelem a vedete centrum Kantorfitness. Proč jste se rozhodl otevřít si své vlastní fitness centrum?

Prakticky celou hokejovou kariéru jsem se cvičení a budování kondice věnoval v rámci letní přípravy a prošel rukama spousty kvalitních kondičních trenérů a to zejména ve Finsku a Švédsku. Když jsem uvažoval o tom, co umím a čemu bych se chtěl věnovat dál po hokejové kariéře, tak se oblast fitness jevila jako to pravé. Bylo jasné, že doktor, jak si přála maminka ze mě už asi nebude…

dsc_3964bb

Celkově je dnes (nejen) v Brně mnoho fitness center s pestrými nabídkami pro své klienty. Z Vašeho úhlu pohledu, v čem je právě Kantorfitness jiné, jedinečné?

Od samého začátku jsem chtěl Kantorfitness dělat jinak, než je obvyklé. V prvé řadě založené na osobním přístupu ke klientům, profesionálně vedených trénincích a pohodové až rodinné atmosféře.
Klienti si dnes nechtějí jen zacvičit na strojích a jít domů. Chtějí si splnit své cíle, ať už je to hubnutí, zesílení nebo zlepšení kondice, ale také si psychicky odpočinout. To je důvod proč se k nám vrací. To samé se snažím vštěpovat jak našim trenérům, tak holkám na recepci.

titul-robert-kantor

Jak jsem se doslechla, někteří lidé mají utkvělou představu, že Vaše fitko je vhodné jen pro vrcholové sportovce a celkově je zde cvičení velice náročné. Je to pravda?

Tady bych rád oponoval. Naši klientelu tvoří z 90% úplně ,,normální” lidé, maminky s dětmi, lidé různého věku a velmi rozdílné kondice. Máme funkční tréninky pro začátečníky, TRX pro začátečníky atd.

Výhodou našich lekcí je to, že se dají přizpůsobit. Jsem hluboce přesvědčený o tom, že každý by měl začít pracovat prvně s vlastním tělem a až později se věnovat činkám , případně klasickým strojům.

S každým novým klientem začínáme od jednoduchých cviků, až po jejich perfektním zvládnutí postupně přecházíme na cviky složitější nebo fyzicky náročnější. Speciálně pro klienty, kteří se cvičením začínají, případně jsou časově velmi vytížení nabízíme jako jedno ze tří fitness v ČR a jediní v Brně unikátní cvičební systém MILON CIRCLE… Jen cca 10% klientů jsou profesionální sportovci. Ti mají buď své speciálně zaměřené lekce nebo jim ,,trošku” přidám na lekci běžné. Vlastně jedinými klienty, kteří k nám nechodí jsou vzpěrači a kulturisti.

Jací lidé obecně k Vám chodí cvičit? Chodí k Vám cvičit také ženy? Jaké aktivity Vaše fitko nabízí?

Když se podíváme na čísla, tak poměr žen a mužů je 60% ku 40%. Věkově na lekce funkčního tréniku od 16-ti do 45-ti let, na milon circle od 16-ti do 65-ti let. V zásadě nabízíme dva hlavní směry cvičení. Kantorfitness je fitness zabývající se primárně kondičním cvičením. Co se týče skupinových lekcí, tak jsou to funkční trénink- Kantorftraining, TRX-závěsný system, Fitbox, BOSU, Joga, lekce zaměřená na břicho a zadek, PUMP FX, Gunning – cvičení s elastickými lany atd.

Druhý směr reprezentuje milon circle. Jedná se intenzivní intervalový trénink, vhodný pro všechny, kteří se cvičením úplně začínají, ale i pro klienty, kteří mají sedavé zaměstnání, jsou po operacích pohybového aparátu (stroje jsou certifikovány jako rehabilitační) nebo klienty, kteří se zkrátka chtějí zase cítit fit. První trénink je s profesionálně vyškoleným trenérem, který vám stroje nastaví na míru včetně všech zátěží a uloží vše na vaši čipovou kartu, tzn., že vždy budete vědět, jak máte cvičit, kolik opakování udělat, jakou rychlostí jednotlivé pohyby provádět. Obrovskou výhodou je tréninkový deník, který je samozřejmě online,vy i trenér se můžete kdykoliv podívat, jak se zlepšujete, jestli provádíte cviky ve správném rozsahu pohybu, počtu opakování a rychlosti. Důležitým faktorem je také to, že na milon circle můžete přijít kdykoliv během otvírací doby, bez rezervace. Cvičení samotné trvá pouhých 35 minut a je velice efektivní, jak ve zlepšování kondice, tak v hubnutí a posílení svalů.

Jsou u Vás klienti vázani nějakým smluvním členstvím, nebo si mohou kupovat klasické permanentky a jednotlivé vstupy?

Na lekce skupinové k nám mohou klienti zavítat jak na jednotlivé vstupy, tak permanentku (10 vstupů na lekce). Dále je v nabídce tří měsíční a 12M členství.

Na milon circle je první trénink s trenérem zdarma, potom klienti vybírají z členství na 3M nebo 12M (milon circle + skupinové lekce za jednu cenu). Samozřejmostí je možnost měsíčních plateb.

80% našich klientů preferuje členství. Našim primárním cílem není každý den prodat mnohem více jednotlivých vstupů, ale pracovat s klientem na jeho výsledcích dlouhodobě, pro velkou část z nich se stalo Kantorfitness druhým domovem a toho si velmi vážím.

Kromě cvičebních programů, nabízíte lidem i doplňkové služby, třeba výživové poradenství, nebo měření na přístroji InBody?

Velice podstatnou součástí zdravého životního stylu je stravování. In Body analýza je vhodná pro všechny, nejlépe vyhodnotí váš úbytek tuku, případně nárust svalové hmoty, ukase rychlost vašeho metabolismu atd. Tato analýza je také tím prvním, co bude chtít vidět náš výživový poradce.

Máme celkem širokou nabídku ve výživovém poradenství a hlavně odbornici na svém místě (Mgr. Hortová). S výběrem konkrétního produktu vám nejlépe poradí přímo ona na osobní schůzce nebo po telefonu, záleží jen na vás. Zváží vaše cíle, vyhodnotí analýzu In Body, pobaví se o vašem denním režimu, o tom, co za jídlo máte ráda a co opravdu nemusíte.

Byl jsem mnohokrát svědkem toho, kdy klient, jehož cílem bylo shodit přebytečná kila cvičil jako blázen (6x týdně) a nikam to nevedlo. Je to jednoduchá matematika. Jestliže na tréninku spálí 400-600 kcal a doma (nejlépe večer)si dá smažák s pár pivkama, tak jeho denní příjem kalorií je mnohonásobně vyšší, než výdej. Výsledkem je přírustek na váze. Ale řešíme i opačné případy, zejména u žen a dívek, kdy jí velice málo a nepravidelně a nemohou se zbavit bříška a boků. Obojí je špatně, žádné zázračné diety neexistují.

Ve Vašem fitku lidé najdou jako na jediném místě v Brně unikátní cvičební systém Milon Circle – já jsem už zde, na mém blogu, o něm čtánářům psala, nicméně, zkuste nám vyzdvihnout Vy hlavní výhody tohoto cvičení – v čem je tak jedinečné?

  1. 35 minut tréninku
  2. stroje nastaveny přímo vám na míru (sedadlo, opěrka, zátěž)
  3. efektivní již při 6 návštěvách měsíčně
  4. vždy víte kolik dělat opakování a jak
  5. cvičíte správně, nemůžete udělat chybu
  6. tréninkový deník online (měřitelný progress)
  7. přijít můžete kdykoliv během otevírací doby
  8. s milon circle cvičíte až 15x efektivněji

kantorfitness-0371-a-net

Pro koho je cvičení na Milon Circle vhodné? Musí mít daný jedinec např. nějaké předchozí zkušenosti se cvičením na fitness přístrojích, nebo to může být naprostý laik?

Cvičení je vhodné zejména pro klienty, kteří buď s cvičením úplně začínají a chtějí cvičit správně a efektivně. Další skupinou jsou klienti, kteří už nějaké zkušenosti se cvičením mají, ale nejsou milovníky klasických činkáren. Velkou část našich ,,cvičenců” tvoří lidé, kteří mají málo času, lidé se sedavým zaměstnáním nebo ti, kteří raději cvičí sami, ne na lekci skupinového tréninku.

Jak často musí klient na přístroji Milon Circle cvičit, aby dosáhl optimálních výsledků?

Německý výrobce na základě ověřených vědeckých analýz říká, že výsledky jsou viditelné již při 6-ti návštěvách měsíčně. Já osobně doporučuji chodit pravidelněji cca 8x měsíčně, tedy 2x týdně.

Dohlížíte Vy sám, případně personál Vašeho centra, zda klienti cvičí na Milonu správně – zda si dobře zvyšují zátěž a zda správně dodržují frekvenci návštěv?

První trénink je pod odborným vedením trenéra. První analýza toho jak klient cvičení probíhá společně po 6-8 tréninku, klientovi vysvětlím na co se dívat ,jak to vyhodnotit a kde přidat nebo naopak ubrat. Já osobně kontroluji klienty po každém 20. tréninku, kde nastavím další fázi cvičení na milon circle – jiné počty opakování, jiné zátěže a rychlost pohybu. Pokud má klient nějaké pochybnosti o správnosti nastavení, zátěžích, tak je vždy k dispozici někdo kompetentní z našeho personal, většinou já J

Chystáte pro ty, do by si třeba přáli cvičení na Milon Circle vyzkoušet, nějakou akci? Pokud ano, v čem bude spočívat?

Ano,ano, jako každé Vánoce chystáme nějakou akci :)

Připravujeme pro klienty video a akci milon circle – měsíc zdarma pro prvních 100 klientů, ale ještě je to děsně tajný!!!

Děkuji Vám za rozhovor a ať se daří:)

Já děkuji a těším se na vás.

dsc_4054bu

Kantorfitness najdete v Brně na Dobrovského 29, vedle vstupu do areálu Koupaliště Dobrák.

ODKAZ: KANTORFITNESS / web
ODKAZ: KANTORFITNESS / facebook