Představuji – Penzion a sklep U Dědy

Moc ráda vám zde předávám tipy a doporučení, kam zajet na výlet – třeba i s jedinečným zážitkem – v okolí Brna. A vím, že se u vás právě tyto články vždy setkávají s největším ohlasem. :) Proto věřím, že vás osloví i ten dnešní – chci vám totiž představit jeden kouzelný sklípek v Bořeticích! Jmenuje se Penzion a sklep U Dědy a je to zde úžasné. Místo – v klidné části Bořetic, sklípek je stylový, můžete tu zažít skvělé akce, uspořádat oslavy, rozlučky se svobodou, svatby… Nad sklípkem je i penzion, kde se dá přespat. Ovšem – obrovskou zajímavostí je pak možnost vyzkoušet si zde tradiční a původní (!) bořecké kroje – můžete si v nich udělat fotky a i díky krojům tu zažijete opravdu autentickou a neopakovatelnou atmosféru zdejší vinařské oblasti. Když bych vám měla k návštěvě nějaký sklípek doporučit, tak opravdu tento. :) Udělalo to zde na mě velký dojem! Čtěte dál!

Sama miluji místa, která mají vždy „něco navíc“. Ať už je to samotné umístění, design a styl, nebo jedinečné služby. A přesně takto výjimečný je právě Penzion a sklep U Dědy, kam jsem si nedávno udělala výlet. Najdete ho kousíček od Brna, v Bořeticích, které jsou mimochodem oblíbeným a vyhledávaným cílem. Bořetice určitě znáte – najdete zde třeba oblíbený Dvorek – bistro a kavárničku.

Bořetice jsou samy o sobě kouzelné, je to vinařská vesnička (kde dokonce vyhlásili recesistickou republiku Kraví Hora), jsou tu malebné sklípky, obklopené přilehlými vinicemi a zdejší nádhernou krajinou. Z Brna jste tu za chvíli – Bořetice jsou cca půl hodiny jízdy autem od brněnské Olympie. Zkrátka – na výlet je to zde jako dělané!

A právě zde, na velmi klidném místě, na konci obce, najdete malebný Penzion a sklep U Dědy. Vládne tu klid, pohoda – můžete si odtud zajít i do rušnější části Bořetic, nebo výlet spojíte právě i s návštěvou Dvorku.

Penzion a sklep U Dědy je – řekla bych – naprostým unikátem. :) Jednak je součástí i penzion, ten najdete přímo nad sklepem a můžete zde přespat. Což se v případě akcí, jako jsou posezení ve sklípku, většinou hodí. ;)
Zdejší vinný skep je historický, postaven byl už ve 30. letech minulého století, do současné podoby byl zrekonstruován v roce 2010. Jedná se o rodinný sklep, kde se láska k vínům a celkově této kultuře dědí z generace na generaci.

I dnes majitelé tento sklep provozují s láskou, rádi se tu setkávají s lidmi, pořádají pro ně akce a jsou vděční, když se zde lidem líbí a odjíždí spokojení. A přesně tak to má být. Pokud majitelé místu vdechnou i kus sebe, lásku a poctivost, pocítíte to okamžitě. A budete se rádi vracet. :)

V Penzionu a sklepu U Dědy můžete posedět na celé řadě akcí, které tu pro vás rádi nachystají. Ať už to jsou různé degustace vín (i se sommelierem), oslavy, rozlučky se svobodou, svatby…nebo jen posezení s přáteli.

V nabídce tu mají různé balíčky těchto akcí, kdy vám v rámci nich nabídnou degustace vín, pohoštění, různé speciality a dokonce i hudbu.

Zajímavé jsou tu i svatby – ty vám připraví rovněž na klíč, přesně podle přání. A můžete využít i zdejších tradic – třeba čepení nevěsty.
V rámci svateb, ale i jakýchkoliv jiných akcí, vám zde zajistí i dekorace, doplňky a výzdobu, občerstvení – drobné pohoštění, speciality, rautové stoly, nebo i speciality – třeba zabíjačkové, nebo tradiční moravské speciality, na které dnes už málokde narazíte (třeba přešňáky – bramborové placky).

Zkrátka, o vaši akcí se tu postarají doslova od A-Z. Vy nemusíte mít starosti s ničím.

Tak – a to nejzajímavější na závěr! ;) Jak jste si všimli na fotkách v článku, mám oblečené tradiční bořecké kroje. A právě tyto kroje (a mnohé další) právě v Penzionu a sklepu U Dědy mají! Je to velká rarita, kroje jsou původní, od prarodičů současných majitelů.

Tyto kroje si můžete vyzkoušet, obléct se do nich, udělat si fotky – věřím, že mnoho z vás, stejně, jako já, na sobě nikdy nic takového nemělo. Je to autentický zážitek, který vám tu zdejší příjemnou atmosféru jen umocní. :)

Já se v krojích cítila skvěle – a zažít toto s partou přátel, kdy si všichni oblečete kroje, to je přece neskutečná zábava. :)

Až budete hledat, kam do fajn sklípku kousek od Brna, kde se budete cítit výborně a kde zažijete i něco navíc – právě v podobě vyzkoušení si tradičních krojů – zkuste právě Penzion a sklep U Dědy. Jsem si jistá, že nebudete litovat. ;)

Penzion a sklep U Dědy najdete v Bořeticích, č.p. 532.

ODKAZ: PENZION SKLEP U DĚDY / web
ODKAZ: PENZION SKLEP U DĚDY / facebook
ODKAZ: PENZION SKLEP U DĚDY / instagram