Představuji: nová řecká restaurace Alati v Brně!

Cítit se u nás, v Brně, alespoň na chvíli jako na dovolené u moře? A to díky dokonalé středomořské kuchyni? Myslím, že zážitek, který rozhodně stojí za to…:) Prožít jej nyní můžete v nové restauraci Alati, která je krátce otevřená v Brně na Pionýrské. A abyste se měli na co těšit, právě tuto restauraci Vám nyní na blogu představím!

Já sama středomořskou kuchyni miluji, rozhodně mnohem více, než tu naši, českou, klasickou. A vsadím se, že je mezi Vámi spousta těch, kdo rádi na dovolených ochutnávají různé místní speciality, hlavně čerstvé ryby a plody moře. Právě taková jídla v našich končinách, v tomto případě v Brně, na moc místech neochutnáme – navíc v originální a autentické podobě.

Proto mě zaujala informace, že máme v Brně zbrusu novou restauraci, která se právě na vynikající středomořskou a hlavně, řeckou kuchyni zaměřuje. Myslím, že právě řecká kuchyně se řadí mezi asi nejvíce oblíbené vůbec – alespoň, kdo z Vás kdy ochutnal nějakou tu řeckou specialitu, dá mi jistě za pravdu.

Nabídka jídel v restauraci Alati je tedy zeměřená na řeckou gastronomii, která je chuťově opravdu skvělá. Já sama miluji tzatziky, jehněčí, souvlaki…a kdykoliv mám příležitost, ráda si taková jídla dám. Třeba takový grilovaný Feta sýr, to je opravdová delikatesa!

V jídelním lístku restaurace Alati nechybí také čerstvé plody moře a ryby, které jsou rovněž neoddělitelnou součástí tradiční řecké gastronomie. Navíc – v této restauraci je umí skutečně dobře, přesně podle pravých receptů Řeků. Pokud máte rádi právě plody moře, rozhodně doporučuji ochutnat grilované kalamáry, nebo těstoviny s plody moře – jsou vynikající!

Ale i Vy, co dáváte přednost spíše pokrmům z masa, si tu přijdete na své. Mají tu grilované speciality a samozřejmě i známé a tradiční řecké úpravy mas. Rozhodně tu najdete to, co jste si – třeba i na dovolené v Řecku – tolik oblíbili…:)

Zásadou v kuchyni této restaurace jsou prvotřídní a velice čerstvé suroviny, díky kterým všechna jídla chutnají opravdu výborně. Velký důraz zde kladou také na samotné vaření a postupy, kdy jsou dodržované tradiční řecké a středomořské receptury. Šéfkuchař je rodilý Řek, tudíž je příprava jídel skutečně pod tím pravým dohledem.:)

Samotné prostředí restaurace je samozřejmě – jak jinak, než v příjemném, středomořském a hlavně řeckém stylu. Jsou tomu podmíněné i dekorace, výzdoba a celkový design restaurace – díky kterému se skutečně, alespoň po dobu Vaší návštěvy, budete cítit jako na dovolené u moře, ve slunném Řecku… A takový zážitek za to stojí – dopřejte si ho tak často, jak jen budete chtít…:)

Na další fotky z restaurace Alati se podívejte také do fotogalerie.

Restauraci Alati najdete v Brně na Pionýrské 1.

ODKAZ: ALATI / facebook