Představuji módní kabelky pro jaro a léto 2019! Okouzlit můžete i doplňky ;)

Lákají vás módní doplňky, ale nevíte, co bude v létě moderní a čím zaujmete? Návrháři mají pro jaro a léto 2019 jasno, a představují svoje kolekce oblečení a kabelek. Nechte se inspirovat a rozhodně nešlápnete vedle. ;)

Heslem, pro tento rok je „Ukažte svou individualitu“. Návrháři se soustředili především na barvy a netradiční materiály, ovšem černá stále zůstává stálicí. Oblíbená mátová barva ustupuje do pozadí a nahrazuje ji tmavě fialová.

Přesto, že v létě je teplo, kabelky z kožešiny se opět dostávají do módy, stejně jako semiš a reliéfní kůže. Naprostou specialitou jsou potom kabelky z luxusní kůže plazů, které do své kolekce zahrnuli Gucci nebo Emporio Armani. Světlo světa opět spatří slaměné kabelky, navrátili je například Michal Kors či Dolce & Gabbana. V módě jsou stále třásně, ale ne ledajaké, pořádně dlouhé, klidně větší než je samotná kabelka. Tento trend se objevil v kolekcích Giorgio Armani nebo Elie Saab.

Hitem léta jsou malé kabelky. Návrháři se minimalismu rozhodně nebojí a na módních molech se objevují malé kabelky do ruky i přes tělo zdobené nejrůznějšími přívěšky, kterými vyjádříte svou individualitu. Zaměřují se také na ucha, která mohou mít nejrůznější abstraktní tvary a velikosti, nejvíce se ovšem objevovaly obří kruhy.

Pro praktičtější módní nadšence se do módy vrací obří sportovní tašky z kůže ve svítivých barvách. Tu například představila značka Balenciaga. Jedná se spíše o sportovní jednoduchý pytel. Gucci dal zase na kabelce přednost květinám a symetrickým vzorům.

Metalické barvy na kabelkách často evokují módu z 80. let. Pokud si ale vybere ten správný materiál a tva, pak se stane skvělým módním doplňkem. Ideální jsou sáčky a vaky v těchto oslňujících odstínech, které představili Marc Jacobs, Delpozo nebo Chanel. Tak do toho, buďte in v roce 2019!