Představuji: korejsko-japonskou restauraci MORI

Jako velký gurmán a hlavně, jako velký milovník exotických chutí, vždy moc uvítám informaci, že budeme mít v Brně nějakou novou, zajímavou restauraci. A právě zpráva o nové, korejsko-japonské restauraci MORI na České, mi udělala opravdu velkou radost. Restaurant & Lounge MORI je už pár dnů otevřený a já Vám jej dnes na blogu představím…

Co se gastronomie týká, přiznávám, že nejsem vůbec „vlastenec“. Česká jídla – svíčková, gulášek, knedlíky, omáčky…to není nic pro mě. Nechutnalo mi to už jako malému dítěti a nechutná mi to dodnes. Naopak – kdykoliv jsem už v dětství měla možnost vyzkoušet nějaké cizokrajné jídlo, nadšeně jsem ochutnávala… A postupem času se moje chuťové buňky asi nejvíc zamilovaly do všech asijských chutí. Miluji čínská, thajská, indonésská, japonská, korejská jídla…a kdykoliv mám možnost, jím právě jídla z těchto zemí. Dokonce – už jsem se jich i pár naučila vařit doma…

I u nás, v Brně, chodím ráda právě do těch restaurací, kde se vaří asijské speciality. Mám své oblíbené, i když upřímně – právě třeba dobrá sushi restaurace mi v Brně chyběla… Pokud jste sushi někdy ochutnali v pravé japonské restauraci, třeba v zahraničí, asi mi dáte zapravdu, že dobré sushi v Brně asi doposud nikde nebylo – tedy kromě Koishi restaurace.

Zpátky ale k MORI – informaci o tom, že budeme mít v centru Brna, na České, novou japonsko-korejskou restauraci, jsem postřehla už před pár měsíci, na Facebooku – a upřímně jsem měla radost. Těšila jsem se, až restaurace otevře – a to se stalo nyní, 28. března.

Hned druhý den po otevření jsem šla MORI omrknout a hlavně, ochutnat. Jídla, která doposud restaurace zveřejňovala na svém Facebooku totiž vypadala naprosto božsky!!!

Už samotný interiér této restaurace je velmi zajímavý, v čistém, jednoduchém designu – o ten se postaralo londýnské designové studio Identity Design.

Prostory restaurace jsou vzdušné, doplněné krásnými dřevěnými prvky a nábytkem. Z designu je hodně patrný dotek japonské kultury, která si sama o sobě zakládá právě na tako čistém a minimalistickém stylu.

Samotné slovo „MORI“ pak znamená „les“ – a právě prvky stromů jsou patrné i z designových dřevěných, geometrických dekorací.

Co je ovšem u restaurace to hlavní – je jídlo a nabídka. Nabídka jídelního lístku je opravdu velice pestrá, zaměřuje se tedy na japonskou a korejskou gastronomii, ovšem v nadstandartní kvalitě. Šéfkuchař je zde přímo z Korei a má ve svém oboru opravdu velkou praxi a dokonce i ocenění.

Ochutnáte tu pro Vás již známá jídla – obrovský výběr je sushi, japonských polévek, salátů, ale najdete zde i japonská teplá jídla, která jste doposud neochutnali, tedy, alespoň pro mě byl jejich název nový.

Stejné zastoupení, jako japonská jídla, mají na jídelním lístku jídla korejská – i ta jsou velice specifická a nezaměnitelná. Chuťově výrazná, kořeněná a velmi dobrá.
Já sama korejsku kuchyni teprve objevuji a musím říct, že si ji opravdu zamilovávám. Proto doporučuji při návštěvě MORI určitě nějakou korejskou specialitu otestovat.:)

Já tu ovšem ochutnala sushi – protože u sushi si vždy dokážu udělat obrázek o tom, zda je, či není restaurace dobrá. Mám už srovnání a vím, jak dobré sushi má chutnat.

To v MORI bylo naprosto božské a já si troufám i tvrdit, že takto dobré jsem snad nikde jinde nejedla. Stojí opravdu za to!!!

Restaurace MORI se nám časem ještě rozšíří v horním patře o klubový lounge – o tom Vám ale napíšu zase jindy…:)

A opravdu, doporučuji MORI navštívit, ochutnat…je to doslova silný gastronomický zážitek, na který budete ještě dlouho vzpomínat…

Na spoustu dalších fotek mrkněte také do fotogalerie!

Restauraci MORI najdete v centru Brna, na České 142/29.

ODKAZ: MORI RESTAURANT & LOUNGE / facebook
ODKAZ: MORI / web