Kosmetika: otestováno – novinky z Chytré lékárny

Je tady moje další kosmetická recenze, ve které Vám tentokrát představím čtyři zajímavé produkty z řady dermokosmetiky. Pokud chcete pro Vaši pleť jenom to nejlepší, rozhodně čtěte dál!

Mám pro Vás moje hodnocení a postřehy ze čtyř jedinečných přípravků, které jsou vynikající i na citlivou pleť, která mě osobně velmi trápí a právě teď, na jaře, jsou nepříjemné projevy spojené s citlivou pletí asi nejhorší. Řeším exémy, začervenání, pokožka svědí a na celou řadu kosmetických produktů reaguji nepříznivě. Štípou mě také často oči, z alergií – a tak musím vybírat i vhodnou péči. Pokud Vás trápí to samé – určitě bych Vám doporučila vyzkoušet některé z produktů právě z této mé recenze.

LA ROCHE – POSAY, Micelární voda ultra
Na odličování používám nejčastěji právě micelární vody. Jsou jemné, šetrné, dobře odličují a pokožku nijak nezatěžují. Ovšem – nemohu o nich v pozitivním psát takto obecně, jsou některé, které mi vůbec nesedí.

Nyní jsem vyzkoušela tuto „micelárku“ od značky La Roche – Posay, upřímně, s odličovacími produkty od tohoto brandu jsem doposud neměla zkušenosti.

Tato micelární voda je vyvinutá právě pro velmi citlivou a reaktivní pleť, takže pro mě by měla být tou nejlepší možnou volbou. A můžu potvrdit, že se osvědčila na jedničku! Splnila všechna očekávání, která by dobrá a kvalitní micelární voda měla z mého pohledu mít.

Micelární voda ultra výborně odličuje. Nemusíte se obávat, že tím, že je pro citlivou pleť, nebude moc účinná. Pleť vyčistí dokonale a pozor, dokonce jsem s ní odlíčila i voděodolnou řasenku, což je „pouze“ na micelárku úspěch:)

Skvělé také je, že tato micelární voda vůbec neštípe do očí a nijak je nedráždí – i s tím mám u některých jiných micelárek problém. Tato voda je i zcela bez parfemace, což je taky moc fajn:)

Micelární voda ultra je ideální volbou pro hodně citlivou pleť, je skvělá proti začervenání a pocitům nepříjemného pnutí. Ideální používat na vyčištění pleti ráno i večer. Neoplachuje se.

LA ROCHE – POSAY, Serozinc
Holky, toto je naprosto geinální produkt, opět vynikající pro nás, co máme citlivou pleť. Jedná se o speciální „tonikum ve spreji“ – už jste o něčem podobném slyšeli? Já tedy ne…:)

Toto tonikum je skvělé i pro mastnou pleť a pro pleť s projevy akné. Hlavní účinnou látkou je zde síran zinečnatý, který má zklidňující a antiseptické působení na pokožku.

Tonikum Serozinc je ve spreji, stačí nastříkat buď přímo na pokožku, nebo na vatový tampon a použít na vyčistěnou pleť, k její tonizaci. Již se neoplachuje. Tonikum je absolutně bez jakékoliv parfemace, je čiré, fluidní – na první pohled vypadá opravdu jako čistá voda.

Výhodou balení ve spreji je naprostá sterilita produktu, kdy se dovnitř balení nemají šanci dostat žádné nežádoucí bakterie z okolního prostředí.

Skvělé je, že toto tonikum je zmatňující – je tedy vynikající pro ty, co mají více mastnou pokožku. Zároveň působí i proti zvětšeným pórům.

Pokožka vypadá po použití moc hezky, svěže, čistě, bez známek podráždění, nebo zarudnutí. Ideální věc, pokud Vás občas potrápí akné a ocenítě matný look pokožky. ;)

LA ROCHE – POSAY, Cicaplast balzám B5, SPF 50
Další vynikající produkt určený na popraskanou, suchou, poškozenou pokožku a samozřejme, na pokožku citlivou – to je Cicaplast balzám B5. Produkt Cicaplast znám už delší dobu, používala jsem ho hlavně pro syny, na místa postižená exémem – hlavně na ta, která si rozškrábali.

Cicaplast totiž urychluje hojení, pokožku zklidňuje, zmírňuje svědění a začervenání. Je to super věc i např. po popálení – opět se kůže rychleji hojí a dokonce se zmírňuje výskyt jizev.

Tento balzám je inovativní díky jemné, snadno roztíratelné konzistenci a také pro obsažený ochranný faktor SPF 50, který Vám poskytuje velmi vysokou ochranu proti slunečnímu záření, což je pro pokožku samo o sobě škodlivé.

Balzám je zcela bez parfemace a je vynikají i na tu nejcitlivější pleť – a to i malých dětí, nebo miminek. Je to tedy produkt s velmi všestranným užitím – na suchou a popraskanou pokožku, rty, na vysušená místa – pro celou rodinu.

Jednou z účinných látek je Panthenol, který je známý svými zklidňujícími vlastnostmi.

Pozor – i když Cicaplast obsahuje SPF 50, rozhodně to není náhrada fotoprotekčních přípravků.

VICHY IDEAL BODY, Aqua Sorbet
Poslední z produktů dnešní recenze je úžasně voňavý balzám na pokožku od značky Vichy. Je opět vynikající i pro citlivou pleť, takže výborně doplňuje všechny výše zmíněné produkty.

Jedná se o tělový balzám, který má velmi jemnou, lehčí texturu, výborně se roztírá a pokožka jej rychle absorbuje, bez zbytkového pocitu přílišné mastnoty. Patrná je nádherná, meruňková vůně.

Balzám Aqua Sorbet obsahuje 10 olejů a také kyselinu hyaluronovou, která má obecně prospěšné účinky proti stárnutí pokožky. Nedílnou součástí je stejně, jako u všech produktů značky Vichy, také termální voda z Vichy.

Balzám je ideální pro citlivou, dehydratovou a suchou pokožku. Dokonale ji zvláční, hydratuje a také, úžasně provoní, a to ne velmi dlouhou dobu.

Používám po sprchování, nebo kdykoliv přes den, kdy mám nepříjemný pocit suché pokožky.

Všechny tyto produkty koupíte v Brně v Chytrých lékárnách.

ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/web
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/facebook