Představuji: Kavárnu a restauraci The Cat Café

Často vám na blogu píšu o zajímavých místech v Brně, která si rozhodně zaslouží, abyste o nich věděli. Ať už to jsou obchody, kavárny, restaurace, cukrárny… A věřte, v Brně je stále co objevovat! A právě jednu moc příjemnou kavárnu a restauraci, se kterou jsem se já sama nedávno seznámila, vám chci dnes doporučit i prostřednictvím následujícího článku. Jmenuje se The Cat Café a najdete ji na ulici Martíkova 7 v Brně Černých Polích. A věřte, stojí to zde za návštěvu!
Sama mám ráda taková místa, která mají svou “vlastní identitu” – jsou svým způsobem nezaměnitelná, jiná, mají zajímavé prostředí, nabízí skvělou kávu, jídla… Zkrátka, vracíte se sem rádi. V dnešní době, kdy narážíte často na pobočky řetězců velkých jmen, je mnohem příjemnější najít si třeba příjemnou, domácí kavárničku, která bude v určitém ohledu jiná, s neopakovatelnou atmosférou, souhlasíte?
A přesně taková je kavárna The Cat Café, kterou najdete už několik let v Brně Černých Polích, na ulici Martínkova 7. Já tu byla nedávno poprvé, ale musím říct, že si mě toto místo získalo, a to okamžitě. Proč?
Asi první, co vás na této kavárně a restauraci zaujme, je samotné prostředí a jeho design – kavárna je prostorově veliká, vzdušná, nabízí posezení jak ve spodním patře, tak i v prvním. Prostřednictvím jednotlivých segmentů nábytku a jeho barevného a stylového rozlišení, je ovšem prostor kavárny zajímavě rozdělen, takže hostům je zde poskytováno i soukromí, klid a zázemí.
Celkově je desing této kavárny v retro stylu, kdy máte občas až pocit, že se nacházíte v “obývacím pokoji”, třeba v 80. letech – takže, jsem si jistá, že tu bude takové prostředí vyvolát mnohým pestré vzpomínky, třeba na domov, v němž v mládí žili…
Já sama mám tento retro styl moc ráda, má pro mě svoje kouzlo. Zkrátka, má to zde svůj jedinečný styl, který je rozhodně ve srovnání s jinými kavárnami nezaměnitelný. I z tohoto důvodu zde návštěvuji doporučuji!
Co si v kavárně a restauraci The Cat Café dáte?
Samozřejmě dobrou, výběrovou kávu z italské pražírny, další nápoje a také, jídla – a to nejen sladké dezerty, ale i snídaně a v průběhu dne pak můžete vybírat jak jídla z denního menu, tak i ta ze stále nabídky. Na své si tu přijdou asi úplně všichni – mají tu těstoviny – mimochodem vlastní, domácí výroby, saláty, maso… Vybírat je rozhodně z čeho! ;)
I dezerty, na které sem lidé rádi chodí, mají úžasné, připravuje je pro tuto kavárnu jejich vlastní cukrářka a musíte uzat, že vypadají skvěle už od pohledu! ;) V létě tu mají také úžasnou zmrzlinu, kterou si sami dělají.
Jakmile to počasí dovolí, je zde v provozu příjemná zahrádka, která je rozhodně dalším benefitem této kavárničky.
Zkrátka, za mě má kavárna a restaurace The Cat Café rozhodně co nabídnout – ať už to jsou zajímavé prostory samy o sobě, nebo i perfektní nabídka nápojů a jídel. Pokud jste tu náhodou ještě nebyli a The Cat Café je pro vás zatím místem neznámým, rozhodně doporučuji napravit.  ;)
Kavárnu a restauraci The Cat Café najdete na ulici Martínkova 7, v Brně – Černých Polích.
Na více fotek se pak můžete podívat také do fotogalerie.