Představuji: Galerii vín Stará hora

Co vám budu povídat, jako správná holka z Moravy mám ráda víno a vlastně, celou kulturu, která se k vinařství váže… A jsem ráda, že i z Brna, kde žiju, to máme takový kousek do krásných oblastí vinic, sklípků, kde je ve všech ohledech zkrátka příjemně… :) A samozřejmě mi neunikla i jedna zajímavá novinka, která se k vínu váže – a musím vám o ní napsat i tady, na blogu! Ve Velkých Pavlovicích, v penzionu Stará hora, je totiž zbrusu nově otevřená Galerie vín Stará hora – a rozhodně si zaslouží vaši pozornost… :)

Myslím, že právě tento kout naší země – Jižní Morava, je svým způsobem skutečně asi nejkrásnější a má opravdu co nabídnout, a to díky krásné přírodě, snad již proslulé pohostinnosti zdejších lidí a také díky vyhlášené gastronomii. Jak sama vím, právě Jižní Morava, oblasti sklípků, vinic, jsou oblíbeným cílem mnoha turistů – a zcela upřímně, miluji to zde i já.

I v rámci tohoto blogu se také zajímám, co je kde v okolí Brna nového – a to samozřejmě i co se příjemných sklípků, vinic, nebo penzionů týká – a jak dobře vím, tipy na výlety do vinařských oblastí jsou mezi vámi, čtenáři, obzvláště žádané… :)

A proto vám musím napsat i o jedné novince, kterou najdete nedaleko Brna, konkrétně ve Velkých Pavlovicích, v penzionu Stará hora.

V penzioně Stará hora byla totiž nedávno, 29. září, slavnostně otevřená nádherné Galerie vín Stará hora, která, věřím, opravdu stojí za návštěvu.

V nádherném prostředí, které nepostrádá typické kouzlo místních sklípků, vám bude nabídnuto na výběr k degustaci více než 70 vín od nejlepších vinařů z Moravy.

Majitelé se při přípravě galerie volně inspirovali myšlenkou Salonu vín ve Valticích. Chtěli vytvořit prostor, kam budou moci lidé zavítat kdykoliv během roku a ochutnat zde vína z blízkých vinařských oblasti.
Skvělé je, že se do galerie podařilo zapojit významné vinaře z okolních obcí. V současné době zda najdete v nabídce zastoupeno okolo 20 vinařství.

Galerie vín Stará hora je koncipována jako místo, kde se potkávají lidé, kteří mají rádi dobrá vína, vynikající jídlo a společnost. V galerii vín se setkají s tou opravdovou chutí moravského kraje, která je skutečně vyhlášená.
Patrné je zde i zaměření se právě na tradiční místní gastronomii – ve sklípku se budou degustovat ta nejlepší vína z Moravy, na vyhlášený velkopavlovický chleba se namažou luxusní paštiky z blízké paštikárny a ke kávě zde hosté ochutnají dezerty od místních cukrářek.

Zajímavý je i samotný koncept provozu Galerie vín Stará hora – hosté si zde zakoupí časově omezenou vstupenku a budou mít možnost ochutnat kterákoliv z vystavených vín. Množství vzorků, které sami ochutnáte, tak závisí pouze na vaší chuti.

Velkou výhodou také je, že uložené lahve si zde mohou hosté v případě zájmu rovnou zakoupit.

Super tip je i možnost zakoupení dárkových poukazů pro milovníky vína, myslím, že takovým dárkem zaručeně potěšíte… ;)

Součástí Galerie vín Stará hora je vinný bar s kavárnou, který nabízí místo pro posezení u vína s přáteli, ale také prostor pro pořádání oslav, rautů, školení atd. Areál zahrnuje i devět ubytovacích apartmánů.

Více fotek z Galerie vín Stará hora si prohlédněte také ve fotogalerii.

Penzion Stará hora a Galerii vín Stará hora najdete ve Velkých Pavlovicích, na adrese Pod Břehy 74.

ODKAZ: STARÁ HORA / web
ODKAZ: STARÁ HORA / facebook