Představuji: Dabov Specialty Coffee na Pekařské!

Dnešním článkem věřím, že potěším všechny příznivce a milovníky dobré, kvalitní a výběrové kávy (a vím, že jich mezi vámi je spoustu:). Víte, že na Pekařské 68 máme od loňského prosince nově otevřenou prodejnu, showroom a kavárnu, právě s výběrovou kávou? Jmenuje se Dabov Specialty Coffee a ráda vám o ní napíšu něco víc…

Víte, co se kávy týká, rozhodně netvrdím, že jsem nějaký velký „znalec“. Ale, je pravdou, že kávu miluji, ráda ji piju – i několikrát za den a mimo to, ráda chodím do kaváren. Už i z důvodu, že Brno je skutečně považované za „kávárenskou Mekku“, s čímž musím rozhodně souhlasit. V Brně si dáte vynikající kávu opravdu na celé řadě míst a pokud máte kávu, tu dobrou a kvalitní rádi, jistě víte, kam na ni v Brně zajít.

Musím sama uznat, že i díky vybraným kávám, v kavárnách, už mám na kávu a její kvalitu svůj vlastní názor a myslím, že už dokážu rozpoznat, co je dobré a co ne.
I proto jsem byla zvědavá a zašla jsem se podívat do nového obchodu s výběrovou kávou – Dabov Specialty Coffee, který máme od loňského prosince na Pekařské.

Kolem jezdím i několikrát denně – syn chodí kousek odtud do školy a tak mívám právě při čekání na něj vždy nějakou tu chvilku – kterou ráda využiju třeba právě na kávu.

Do prodejny a kavárničky Dabov Specialty Coffee jsem tedy nedávno zašla mrknout a hlavně, ochutnat. Byla jsem zvědavá, co přesně tu nabízí a musím už teď napsat, že jsem byla z jejich kávy velice příjemně překvapená.

Prodejna výběrové kávy, showroom a kavárnička je designem útulná, malinká, ale moc příjemná. Kávu si tu buď můžete přímo vypít, nebo si ji můžete samozřejmě i vzít s sebou, což je taky fajn věc, kterou budu ráda využívat.

Asi nejpodstatnější je ovšem to, že si tu můžete kávu přímo zakoupit – buď zrnkovou, nebo si ji necháte pomlít.

Jakou kávu zde nabízí? Jedná se o výběrové kávy, které podle hodnocení kvality dosáhly nejméně 84 bodů ze 100 a můžete zde najít i kávy, které se umístili na předních pozicích v soutěžích Cup of Excelence.
Kávu pak nakupuje Jordan Dabov, majitel značky, přímo od farmářů – z různých koutů světa.

Právě Jordan Dabov je osobně zodpovědný za výběr, hodnocení a získávání velmi vzácných káv, které se produkují v omezeném množství. Každý rok stráví více jak 6 měsíců cestováním mezi soutěžemi a konkrétními farmami v osmi zemích.

Zkrátka, káva v prodejně a kavárně Dabov Specialty Coffee je jiná, výjimečná a opravdu velice dobrá, což mohu sama potvrdit. A věřím, že budou nadšení i skuteční znalci, kteří umí rozpoznat vysokou kvalitu. O této značce v Brně ještě rozhodně uslyšíme… :)

Dabov Specialty Coffee najdete na Pekařské 68.

ODKAZ: Dabov Specialty Coffee / facebook