Představuji: cukrárnu LUCIUS v Syrovicích u Brna

Dnešním článkem věřím, že potěším všechny milovníky poctivých a klasických dezertů, zákusků a sladkých dobrot – chci vám totiž představit jednu úžasnou cukrárnu, kterou jsem nedávno navštívila a která si rozhodně zaslouží, abyste o ní věděli. :) Jmenuje se Cukrárna LUCIUS, najdete ji v Syrovicích kousíček od Brna a povím vám, tak dobré zákusky, jako jsem jedla právě zde, jsem už dlouho neměla. :) Znáte tuto cukrárnu? Pokud ne, seznámím vás s ní – čtěte dál! ;)

Co si budeme povídat, zajít si čas od času do cukrárny, to máme rádi asi úplně všichni. :) I já – i když nejsem vyloženě milovníkem sladkého, tak si sem tam nějakou tu sladkou dobrotu také dám. Ovšem – když už, tak je pro mě zásadní kvalita, a to i v případě sladkých dezertů.

Dnes bývá nabídka cukráren, kterých je v Brně a okolí opravdu spoustu, poměrně pestrá, ovšem, ne všude se pracuje s prvotřídními surovinami. A navíc, mnohé cukrárny si dezerty ani sami nevyrábí, což vám nezaručí prvotřídní čerstvost.

Moc mile mě ovšem překvapila právě Cukrárna Lucius v Syrovicích u Brna, kam jsem se nedávno zastavila.

Cukrárna Lucius je totiž zároveň i výrobou zákusků a dezertů – vše vzniká přímo zde. Máte tedy opravdu zaručeno, že vše je zde skutečně čerstvé.

Cukrárna Lucius se zaměřuje na výrobu tradičních, klasických a oblíbených českých zákusků a dezertů, které budete ve většině případů určitě znát. :)

Dáte si zde například prvotřídní větrníky – ty jsou zde mimochodem velice populární! :)

Nechybí zde i punčový řez, věnečky…

…tiramisu, nebo dezert Pavlova – ten je mimochodem bezlepkový (v nabídce zde jsou i další bezlepkové dezerty).

Já si zde dala špičku s vaječným likérem – to byl jeden z nejvíc oblíbených zákusků mého dětství. A špička v Cukrárně Lucius byla skvělá! Snad nejlepší, jakou jsem kdy jedla.

Opravdu, to, že jsou všechny zákusky a dezerty vyráběny z prvotřídních surovin, poznáte při prvním ochutnání. Používají zde kvalitní másla, živočišné šlehačky, vlašské ořechy, rum, 70% čokoládu…

Nepoužívají zde žádné suché směsi, vše poctivě vaří a ručně zpracovávají. Vše zde připravují dle tradičních i vlastních receptur.

A povím vám, opravdu ta chuť jejich dezertů je božská! Svým synům jsem tu vzala jejich oblíbené kremrolky a kluci byli nadšení, chutnaly jim moc. :)

Navíc, v této cukrárně vyrábí i svatební cukroví, dorty a celé sweet bary, narozeninové dorty a pečou i vánoční cukroví. O tom vám ale napíšu třeba někdy příště. ;)

Co bych ještě chtěla zmínit, tak samotné prostory cukrárny – jsou nové, velké, vzdušné a opravdu moc příjemné a útulné. Stěny zdobí postavičky čertíka Luciuse, ke kterému se váže i příběh pro děti – Lucius se v pekle nudí a občas si zajde do této cukrárničky něco upéct. ;) Mimochodem, děti zde mohou postavičku čertíka Luciuse také hledat. Já ho našla hned! :)

Před cukrárnou je také venkovní posezení a v případě příznivého počasí také velká zahrádka. A je zde i velké parkoviště.

Tak se sem stavte – stojí za to také udělat si výlet i z Brna, jste tu raz dva. ;) Otevřeno je tu i o víkendu! ;)

Na víc fotek mrkněte také do fotogalerie. ;)

Cukrárnu Lucius najdete v Syrovicích u Brna, na adrese Syrovice 528.

ODKAZ: CUKRÁRNA LUCIUS / web
ODKAZ: CUKRÁRNA LUCIUS / facebook
ODKAZ: CUKRÁRNA LUCIUS / instagram