Letní zářivý make-up! Jak na něj?

Letní líčení? Věřte, dá se s ním skvěle pohrát – a vytvořit si můžete opálený a prozářený letní look. Jak na to a které produkty by vám právě pro letní líčení neměly chybět? Mrkněte na mou dnešní inspiraci! ;)

Během léta se líčím trochu jinak, než po zbytek roku. Tím nejzásadnějším na letním looku je pro mě rozhodně vzhled pleti a pokožky. K létu samozřejmě patří opálení, ale jak sami určitě dobře víte, vystavovat se přehnaně sluníčku – a to zejména pokožku obličeje, není úplně rozumné, vede to ke vzniku pigmentových skvrn a vrásek.

Ovšem, krásně opálený look můžeme docílit i bez toho, abychom se v obličeji potřebovali opálit. Mám pro vás pár tipů na produkty, díky kterým budete vypadat, jako byste se právě vrátily z dovolené. ;)

Navíc – k letnímu líčení jsou pro mě zásadní také rozjasňovače a bronzery. Dodají pleti nejen hezký barevný tón, ale zároveň ji rozzáří, projasní – celkově tak pleť působí svěže, zdravě, čistě.

Představím vám tedy 4 skvělé produkty, které vám ten dokonalý letní look pomohou vytvořit. Všechny tyto produkty se týkají vzhledu a líčení pokožky. K letnímu líčení pak já osobně už jen upravuji obočí, vytvořím tenkou oční linku, nanesu řasenku a světlou rtěnku. Očním stínů a obeceně výraznému líčení očí i rtů se v létě vyhýbám, nepůsobí to hezky a také, v horkém počasí není příliš silné líčení moc komfortní.

Pojďme ale na ty zmiňované produkty!

Jak získat opálený vzhled pleti? Cestou jsou samozřejmě samoopalovaní krémy a přípravky. Já jsem letos absolutně nadšená ze samoopalovacích kapek na obličej Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster. O co jde?

Čistě samoopalovací krémy, gely a pěny moc nepoužívám, obecně mi vadí jejich konzistence, aplikace, skvrny… ovšem, tyto kapky jsou velkou „vychytávkou“!

Přidávají se totiž do vaší vlastní péče / krému na obličej. Stačí přidat 1 kapku a docílíte lehkého a přirozeného opálení.

Intenzitu opálení si samozřejmě můžete sami upravit, pokud chcete intenzivnější opálení, můžete přidat až 3 kapky.

Navíc, tyto kapky zajišťují pleti hydrataci a celkově ji zpevňují, zpomalují proces stárnutí. Pro zdravě a hezky opálenou pleť fakt super věc!

Pro základní sjednocení pleti v létě používám pouze BB krém, a to Missha M Perfect Cover BB krém – o této korejské značce jsem slyšela, že její BB krémy jsou snad vůbec nejlepší na trhu!

Pleť tyto krémy výborně hydratují, celkově ji barevně sjednocují a nejsou na pokožce patrné. Zároveň tento BB krém dokáže krýt i drobné nedostatky.

BB krém navíc obsahuje i ochranný faktor SPF 42, takže pokožce poskytne ochranu před nežádoucím vlivem slunečních paprsků.

Dalším nezbytným produktem (alespoň pro mě) je pak bronzer. Bronzerem si můžete zvýšit intenzitu opálení, nebo partie obličeje hezky vystínovat.

Mým oblíbeným je bronzer Bahama Mama od značky theBalm. Právě tato značka nabízí skutečně skvělé tvářenky, pudry, bronzery a rozjasňovače a tento se mi osvědčil moc.

Na pleti nevytváří hutný film, naopak není příliš patrný. Pokožce dodá sametový vzhled a jak jsem uvedla, je super i pro vystínování v oblastni lícních kostí.

A na závěr – rozjasňovač! Používám theBalm Bonnie – Lou Manizer
Bronzer je tou „třešničkou na dortu“ letního líčení. Dodá dokonale projasněný, zdravý a svěží vzhled pokožce.

Tento bronzer má zlatavý nádech, je vhodný nejen na obličej, ale i na tělo – skvěle vypadá na ramenou, dekoltu, pažích…

Na obličeji jej aplikuji nad lícní kosti, dále na horní část nosu a nad horní ret. ;) Vyzkoušejte!

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.cz.