Představuji: brněnskou čokoládovnu MINACH

Čokoláda – světově asi nejpopulárnější sladkost, která díky své jedinečné chuti patří k tomu nej, co si lze vůbec dopřát. A čokoládu máme rádi asi úplně všichni, že? Pokud také patříte k milovníkům čokolády, čokoládových pralinek, bonbónů a dalších čokoládových specialit, přečtěte si můj dnešní článek! Chci vám totiž představit brněnskou čokoládovnu Minach na Poštovské ulici. Znáte? Mají tu neskutečné čokoládové dobroty – a nejen to! Za ochutnání stojí i jejich božská řemeslná zmrzlina, nebo čokoláda slazená stévií…

I když sama nepatřím k velkým milovníkům sladkostí, tak zcela upřímně, čokoládu miluji. Je to asi jediná sladkost, kterou si ráda a musím říct, že i často, dopřeju. Samozřejmě je pro mě důležitá kvalita a chuť, když už čokoládu, tak si kupuji jen tu kvalitní. A neodolám také čokoládovým pralinkám s nejrůznějšími náplněmi (hlavně s karamelovou…:).

Pokud i vy, stejně jako já, patříte k milovníkům čokolády, pak musíte znát právě brněnskou čokoládovnu Minach, kterou najdete v centru na Poštovské 6E.

Mimochodem, věděli jste, že tato čokoládovna letos oslavila už 15 let své existence? Je to vůbec nejstarší čokoládovna v Brně!

Tato čokoládovna je doslova rájem pro všechny z nás, milovníky čokolády. Co si zde dáte?

Samozřejmě – je zde velký výběr čokoládových dobrot, specialit, nabízí zde i vlastní řemeslnou zmrzlinu, v nabídce jsou i nápoje, mezi kterými nechybí oblíbená horká čokoláda. Právě čokoládovna Minach začala jako první v Brně nabízet opravdu kvalitní a poctivou horkou čokoládu – vyrobenou z pravé čokolády (a ne z pudinkových směsí, jak bylo dřív zvykem).

Čokoládovna Minach má ve svém sortimentu belgické pralinky a opravdu spoustu druhů – je jich až 40! A buďte si jistí, rozhodně si mezi nimi vyberete!

Na své si mezi pralinkami přijdou jak milovníci klasicky mléčné čokolády, tak i té hořké, nebo bílé. Mezi pralinkami nechybí i ty s nejrůznějšími náplněmi, nugáty, oříšky, karamelem, marcipánem, alkoholové pralinky…

Zajímavostí jsou pak pralinky slazené stévií. Na chuti rozdíl skutečně nepoznáte, o čemž jsem se sama přesvědčila. I tyto pralinky jsou sladké, ovšem díky stévii jsou méně kalorické – běžný cukr neobsahují vůbec.

Se stévií tu ovšem nabízí i další druhy čokolád, nebo i čokoládové krémy, které jsou vynikající třeba na palačinky, do zmrzliny, nebo jen tak, na lžičku. ;)

Čokoládovna Minach pak vyrábí i svou vlastní, tabulkovou čokoládu – opět v hořké i mléčné variantě, se sušeným ovocem, oříšky… Vypadají naprosto luxusně všechny!

Určitě ochutnejte také jejich řemeslnou zmrzlinu, je přímo božská! Moji kluci si zde dali jahodový sorbet a pistáciovou zmrzku a obě byly dokonalé – hlavně ta pistáciová!

Zmrzlinu vyrábí tradičním řemeslným způsobem (tedy z pravých surovin, bez použití sypkých směsí).

V prostorách čokoládovny je i posezení – kavárnička, kde si můžete dát kávu, horkou čokoládu (třeba i s chilli) a další dobroty.

Mimochodem – balení pralinek, nebo luxusní tabulková čokoláda jsou i skvělým tipem na dárek pro kohokoliv! ;)

Čokoládovnu Minach najdete v Brně na Poštovské 6E.

ODKAZ: ČOKOLÁDOVNA MINACH / web
ODKAZ: ČOKOLÁDOVNA MINACH / facebook
ODKAZ: ČOKOLÁDOVNA MINACH / instagram