Představuji: areál U Mravence Lesíka

Jestlipak víte, že v Brně najdete nádherný přírodní areál, v lesích, s možností vyžití, kde se koná celá řada zajímavých akcí? Jedná se o areál U Mravence Lesíka v Řečkovicích, který stojí za návštěvu – protože i já věřím tomu, že bychom v přírodě zkrátka měli trávit co nejvíc volného času. A tady je to právě na kontakt s přírodou opravdu ideální. V tomto areálu se koná celá řada akcí, o kterých je fajn vědět, jsou vhodné pro celou rodinu a vy si tu užijete příjemný den. Dnes vám o areálu U Mravence Lesíka napíšu něco víc – je to totiž jedno z brněnským míst, které si zkrátka větší pozornost zaslouží.

Nevím, jak vy, ale já trávím volný čas v přírodě nejraději. I obyčejná procházka lesem je pro mě učiněný relax a když mám možnost, do přírody chodím, co to jenom jde. A vedu tímto směrem i své dva syny. Žijeme na venkově a jsme v kontaktu s přírodou asi víc, než lidé žijící ve městě, ale i tak si uvědomuji, jak moc fajn je, když máte přírodu na dosah.

Víte, asi mi dáte za pravdu, že v dnešní „konzumní době“ se  právě na kontakt s přírodou často trochu zapomíná. Mnohé rodiny tráví volný čas nejraději v nákupních centrech, kinech, nebo dětských herních centrech… Což je ovšem opravdu škoda. Čas, který s rodinou trávíte v přírodě, je dle mého názoru mnohem přínosnější a kvalitnější.

Říkáte, že nemáte přírodu v blízkosti? Věřte tomu, že i v Brně jsou krásná místa, právě v přírodě, která rozhodně nejsou „z ruky“.

Jedním z takových míst je právě i zmiňovaný areál U Mravence Lesíka. Možná o něm víte, znáte ho, byli jste tu, ale věřím, že se najdou i tací, pro které je tento název cizí. Což je ovšem obrovská škoda. Proto vám chci právě o areálu U Mravence Lesíka napsat víc.

Tento areál se nachází v Brně – Řečkovicích, v bývalém areálu muničních skladů, na konci ulice Terezy Novákové. Dostupné je místo snadno, a to jak autem, tak i MHD.

Areál U Mravence Lesíká je opravdu rozsáhlý a je přímo v lesích, v blízkosti přírodního parku Baba. Primárně je tento areál určený pro výuku lesní pedagogiky, ale v rámci pořádaných akcí, které tu jsou opravdu často (1 – 2 do měsíce), sem má přístup i široká veřejnost.

Součástí areálu je pak i naučná stezka pojmenovaná „Mravencovo putování za poznáním“. Stezka je dlouhá asi 700 m, zahrnuje originální interaktivní prvky a seznamuje návštěvníky na 10 stanovištích nejen s životem v lese, ale i se zajímavostmi ze světa myslivosti a zpracování dřeva.

Její součástí je i dřevěný polygon, domeček na stromě, tyčící se 4 m nad zemí s výhledem na krmelec, kam chodí srnky a jiná lesní zvířata, která tu také můžete vidět. ;)

Jak jsem napsala, v tomto areálu se koná celá řada akcí určených pro širokou veřejnost, jedná se o nejrůznější zabavná odpoledne s programem, průvody, historické odpoledne, nebo dokonce divadelní představení. Přehled plánovaných akcí pak najdete ZDE.

Nejbližší akcí, která zde proběhne, je Svatojánská noc, která se bude konat 22. června. Akce začíná v 18 hodin, čekají vás tu skřítci, divoženky, ohňová show, zlatý poklad, hudební vystoupení, pro děti malování na obličej. Bude to super – ale já vám o této akci ještě víc napíšu brzy, doporučuji ovšem sledovat i událost na Facebooku ZDE

Zkrátka, areál U Mravence Lesíka stojí za to navštívit. Kontakt s přírodou a čas strávený zde je totiž opravdovým přínosem, a to pro všechny členy rodiny. Zkuste sem zajít na nějakou akci a věřím, že se budete rádi vracet. ;)

Areál U Mravence Lesíka najdete v Brně-Řečkovicích, v bývalém areálu muničních skladů, na konci ulice Terezy Novákové.

ODKAZ: LESY MB / AREÁL U MRAVENCE LESÍKA – web
ODKAZ: LESY MB – facebook
ODKAZ: LESY MB – instagram