Pozvánka za výborným jídlem – do restaurace Nová chaloupka v Brně – Řečkovicích

Jak dobře vím, je mezi vámi mnoho gurmánů a milovníků dobrého jídla – proto věřím, že oceníte moje další doporučení na téma „kam v Brně za výborným jídlem“. Ráda bych vás totiž pozvala do restaurace Nová chaloupka, kterou najdete v Brně – Řečkovicích. Kdo tu kdy byl, dá mi jistě za pravdu – vaří tady přímo skvěle! Opravdu i za sebe mohu napsat, že co jsem z této restaurace ochutnala, bylo naprosto vynikající. Proto – zajděte si sem na oběd, na večeři, na čepovanou Plzeň, jistě budete moc spokojení!
Mimo to – chci vás pozvat i na super akci, kterou Nová chaloupka už ve 2. ročníku pořádá – Řečkovický biatlon! Bude se konat 6. dubna a opět se můžete těšit na spoustu sněhu – pravého! Mimochodem, do 6. dubna do 12:00 se můžete na biatlon registrovat – osobně v restauraci. Bude sranda, veliká!

Čtěte dál!

Věřím, že restaurace Nová chaloupka patří k těm, o které se v ohledu brněnské gastro scény mluví – a to jen v pochvalách! Tady se opravdu výborně najíte, musím i za sebe napsat, že jídla mají až neskutečně vyladěná, baví mě jejich nezvyklá spojení surovin, netradiční pokrmy – třeba langoš s trhaným masem, nakládaným květákem – to tady prostě musíte ochutnat!

Nová chaloupka je podnikem, který najdete v brněnských Řečkovicích a pojďme si říct, že v těchto „končinách“ Brna těch dobrých restaurací opravdu tolik není… Pokud jste v této části Brna tedy místní, tak Novou chaloupku zaručeně znáte a věřím, že sem i rádi chodíte.

Ovšem, stojí za to si sem i zajet – protože ten gurmánský zážitek za to zaručeně stojí.

Zmínit musím i hezké prostory, mnoho míst, kde se můžete posadit a také – novou zahrádku!

Tím hlavní lákadlem této restaurace je ovšem dobré jídlo a také – pivo!
Čepuje se Plzeň, mimochodem, zdejší výčepní Richard Máša vyhrál v roce 2018 titul „Mistr výčepní“ přímo v Plzeňském Prazdroji!

Restaurace Nová chaloupka mimochodem před pár dny získala i prestižní ocenění „Hvězdu sládků“, které se uděluje za nejlepší péči o pivo. Což mimo jiné svědčí o tom, že tady pivu a všemu kolem velmi dobře rozumí. :)

Co se pak jídel týká – výběr jídel na jídelním lístku je pestrý – nechybí tu zejména obecně oblíbená a vyhledávaná jídla, hlavně burgery – v nabídce jich je několik a mnohé i v zajímavém a netradičním pojetí!

Milovníky pořádné porce masa určitě potěší také žebra, nebo pečenéno koleno, presovaný vepřový bůček…nebo tatarák! A ten vám zde vřele doporučuji ochutnat!

Tatarák zde mají ve více variantách, doporučuji zkusit ten pikantní s chilli a koriandrem. Tatarák je už předem namíchaný, dochucený. A oceňuji, že si můžete vybrat i jak chcete připravit topinky – buď na sucho, nebo klasicky na oleji.

Během týdne, tedy od úterý do pátku (v pondělí je zde zavřeno) sem můžete zajít i na „meníčko“.

Jídla si tu připravují sami, z poctivých a kvalitních surovin, na čemž si opravdu zakládají. Žádná dochucovadla, náhražky, polotovary… Dokonce i hranolky si dělají sami, poctivě z brambor.

Nová chaloupka pak pořádá i různé zajímavé akce – a určitě vám doporučuji zajít se na některou z nich podívat, bývají totiž velmi vydařené!

Tou nejbližší akcí, kterou si zaručeně nesmíte nechat ujít – a to ať už coby zúčastnění, nebo „jen“ přihlížející, je 2. ročník Řečkovického biatlonu, který se zde bude konat v sobotu 6. dubna!

Ano, čtete správě – biatlon, v dubnu – a se sněhem, pravým! Věřte, že toto je zaručeně jediný biatlon na světě, který se v dubnu bude konat! A to prostě musíte zažít!

Stejně, jako loni (kdy měla tato akce mimořádný úspěch) se naveze hromada sněhu – pravého !!! – a bude se soutěžit v biatlonových disciplínách. Nebojte, běžky vám zde půjčí – zdarma!

Na tuto povedenou akci se můžete registrovat i coby závodníci! :) Registrace do 6. dubna do 12:00 osobně v Nové chaloupce, v rámci registračního poplatku 350,- dostanete tričko na památku, občerstvení, pivo / limo. 

A věřte, bude sranda, veliká! :)
Více na události: DRUHÝ ŘEČKOVICKÝ BIATLON

Restauraci Nová chaloupka najdete v Brně – Řečkovicích na ulici Žilkova 21.

ODKAZ: NOVÁ CHALOUPKA / web
ODKAZ: NOVÁ CHALOUPKA / facebook
ODKAZ: NOVÁ CHALOUPKA / instagram