Pozvánka pro milovníky dobrého jídla a pití – od 27. února začíná na výstavišti veletrh SALIMA!

Také patříte k milovníkům dobrého jídla a pití, jako já? Pak musíte vědět o veletrhu SALIMA, který začíná na brněnském výstavišti už zítra! Co přesně nabídne a na co se můžeme těšit?

Mezinárodní potravinářský veletrh SALIMA startuje 27. února a potrvá až do 2. března. Na návštěvníky čeká přehlídka skvělých potravin i nápojů – přináším vám výběr toho nejlepšího!

Kulinářské delikatesy

Na SALIMĚ se pravidelně představují ti nejlepší tuzemští i zahraniční producenti potravin a nápojů. Zastoupení budou mít všechny oblasti gastronomie. Výborné masné výrobky představí Berto SK, MP Krásno, Steinex, Steinhauser či Váhala. Skvělé čokolády najdete na stáncích Carla či Čokoládovna Troubelice. Chybět nebude ani nabídka mléčných výrobků či potravinářských přísad. Významná čajová impéria zastoupí na SALIMĚ velkoobchod čajů a kávy Cgfoods. Výborné čaje, kávy a horké čokolády najdete také na stánku značky MONTECELIO.

České regionální potraviny

Regionální dobroty jsou velkým hitem. Na SALIMĚ ochutnáte i ty s označením Regionální potravina.  Vyzkoušíte pálenky Lihovaru Lžín, bylinné poklady LC rosa-bylinné čaje a Solertus, domácí knedlíky Svoboda, sýry z farem Amálka nebo Mlékárny Klíč. Svoje oceněné mošty přiveze Slovácká moštárna a originální produkty z arónie Jaromír Janhuba. Skvělé pivo ochutnáte od pivovaru Bizon, bylinnou medovinu od Ivany Bakrlíkové a připraveny budou i sirupy Linea Nivnice.

Nejlepší marmeláda světa

Výtečné marmelády, džemy a čatní přiveze na veletrh Romana Šafránková. Se svojí marmeládou citron mojito dokonce zvítězila v roce 2015 na Mistrovství světa marmelád v Anglii. Právě tato marmeláda je stálicí její dnešní nabídky, ale třeba zrovna teď „jede“ v mandarinkách. Jak se jí tato nová marmeláda povedla, můžete ochutnat přímo na výstavišti.

Zahraniční delikatesy

SALIMA je pověstná také vysokou zahraniční vystavovatelskou účastí. Na veletrhu tak ochutnáte například maďarské, řecké, italské a samozřejmě i slovenské speciality. Velkou expozici budou mít také indonéské firmy, které přivezou své tradiční pochutiny. Přijedou i výrobci z Běloruska, kteří představí například skvělé alkoholické nápoje či cukrářské výrobky.

Gastrofest

Potravinářské veletrhy se neobejdou bez doprovodného programu. Atraktivní bude třeba Gastrofest, na kterém se představí špičkoví kuchaři s bohatými zkušenostmi z českých i zahraničních kuchyní. Každý den se bude vařit odlišný pokrm se zaměřením na určité suroviny. Na talíři se tak objeví například hovězí pupek s celerovým purée a černými brambory, letní fettucine s kalamáry nebo marinovaný kapr s křenovo-koprovou omáčkou. Pro ty, kteří holdují blízkovýchodní kuchyni, pak kuchaři vyšperkují zapečeného lososa s humusem a salátem tabbuleh.

Pekařská show

Zváni jste také na soutěž Pekař roku 2018 – Junior. Uvidíte tak mladé pekařské talenty přímo v akci. Podívat se můžete také na pekařské skvosty díky soutěži Atraktivní výrobek roku. Soutěže se uskuteční díky spolupráci se Svazem pekařů a cukrářů v ČR a společností Albert a konat se budou první dva dny veletrhu. Další dny bude pro návštěvníky otevřeno pekařské centrum, kde si lze vyrobit vlastní pekařský výrobek.

Zkrátka, Salima by nám, gurmánům, rozhodně neměla uniknout, udělejte si chvíli a zastavte se tu, věřím, že nebudete litovat… :)

Další informace najdete na webu www.salima.cz.

ODKAZ: MEZINÁRODNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VELETRHY SALIMA / vstupenky

ODKAZ: MEZINÁRODNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VELETRHY SALIMA / událost na facebooku