Pozvánka (nejen) za burčákem – do Baraque Wine Gallery ve Velkých Pavlovicích!

Období prosluněných dnů babího léta přímo vybízí k výletům – a na jeden takový bych vás ráda pozvala i prostřednictvím mého následujícího článku. Začátek podzimu, zejména září je dobou, která patří mimo jiném i mnoha vinobraním, vínům, burčákům… A kam jinam za dobrým vínem, než k nám, na Moravu! Výborné víno, burčák, ale k tomu i něco dobrého – domácí paštiky, dezerty…si dáte i v kouzelném prostředí velkopavlovické Baraque Wine Gallery! Znáte toto místo? Jsem si jistá, že vám tu bude tak příjemně – obklopeni vinohrady, se sklenkou vína v ruce. A samozřejmě, mají tu už i burčák! Udělejte si výlet –  nejen za dobrým vínem!

Mnoho koutů naší nádherné jižní Moravy stojí za návštěvu – a když výlet můžete spojit i s dobrým vínem, jídlem, nemá to chybu! Proto, zajeďte si do některého z kouzelných vinařství, kterých je v dosahu Brna až nespočet

Já vás chci ovšem mým dnešním článkem pozvat na jedno konkrétní místo, o kterém vám jsem mimochodem již psala i v minulosti. Znáte vinnou galerii Baraque Wine Gallery? Unikátní stavba galerie, ale hlavně – výborné víno si vaši pozornost rozhodně zaslouží!

Vinařství Baraque a také Baraque Wine Gallery najdete ve Velkých Pavlovicích, na samém konci obce. Vinařství a vinná galerie jsou obklopeny vinicemi patřícími k vinařství, když to počasí dovolí, posedět můžete venku, kde se můžete se sklenkou vína v ruce kochat tím klidem, pohodou a kouzlem přírody.

Dáte si tu samozřejmě i něco dobrého k jídlu – vynikající jsou domácí paštiky od regionálního „paštikáře“, dezerty a nově také – snídaně!
Na snídani si můžete zajet o víkendu vždy v čase od 10. hodiny, v nabídce snídaní jsou paštiky, slané koláče – quiche, sladká snídaně – dortík. A ke snídani si tu samozřejmě můžete dát i sklenku jejich výborného frizzante!

Na první pohled vás ovšem osloví i samotná stavba této galerie, s dominantní zaoblenou střechou. Prostory uvnitř jsou velmi vzdušné, díky velkým oknům plné světla – i odtud vás výhled do okolí neomrzí!

Zajet sem můžete v první řadě za dobrým vínem! Vín tu nabízí opravdu mnoho, a to v několika řadách. Na své si tu přijdou i milovníci specialit pro vinné párování a exkluzivit, mimochodem, za zmínku stojí i vína z naturální řady, která jsou bez konzervantů. Víno Děvín z této řady vyhrálo i soutěž Král vín v kategorii organických vín!

Aktuálně tu mají už i burčák – jak bílý, tak i růžový! Ten si tu rozhodně nenechejte ujít!

Burčák si dáte jak přímo v Baraque Wine Gallery, tak i na Velkopavlovickém vinobraní v termínu 16. a 17. září, kde má Vinařství Baraque i svůj stánek. Samozřejmě i během vinobraní se můžete stavit na víno, nebo i burčák přímo do vinné galerie!

K září burčák neodmyslitelně patří, zajeďte ho ochutnat a také – koupit si ho domů!

V oblasti vína vám zde nabízí opravdu 100% servis – vína tu budete pít z kvalitních skleniček s výhledem na vinice, kde rostou. Kromě toho si můžete objednat také degustační menu, které vám umožní ochutnat vína z aktuální nabídky vinařství. Díky tomu pak při nákupu vín, která si určitě budete chtít odvézt i domů, budete jistí, že vám opravdu chutnají. 

A pokud si vína z vinařství oblíbíte, jak pak možné si je objednávat také na eshopu.

Od listopadu pak Vinařství Baraque spouští předobjednávky na mláda vína, která zde nazývají poetickým názvem „koloušci“. :) Předobjednání bude možné jak osobně, přímo ve vinné galerii, tak i prostřednictvím výše uvedeného eshopu.

K vinné galerii pak patří i dva vinné sklepy, jeden v Bořeticích a druhý ve Vrbici – je to jeden ze zdejších kouzelných „hobitích sklípků“. :)

5. listopadu můžete zajet do Bořetic na zdejší Den otevřených sklepů – a navštívit tak i sklep Vinařství Baraque!

Do Vrbice se můžete zastavit 12. listopadu na zdejší otevřené sklepy – koná se tu opět „Po stopách opičky Emilky za mladým vrbeckým vínem.“ Více info ZDE

Baraque Wine Gallery pak bude mít otevřeno i během října, do cca poloviny listopadu. Zajeďte si za dobrým vínem a podpořte toto oblíbené moravské vinařství, zaslouží si to!

Otevřeno je v Baraque Wine Gallery středa – pátek od 15. do 20. hodiny, sobota, neděle od 10. do 20. hodiny.

Baraque Wine Gallery najdete kousek od Brna ve Velkých Pavlovicích na adrese Hodonínská 1171/12.

ODKAZ: VINAŘSTVÍ BARAQUE / web
ODKAZ: VINAŘSTVÍ BARAQUE / facebook
ODKAZ: VINAŘSTVÍ BARAQUE / instagram

ODKAZ: BARAQUE WINE GALLERY / eshop
ODKAZ: BARAQUE WINE GALLERY / facebook
ODKAZ: BARAQUE WINE GALLERY / instagram