Pozvánka – letní večery Víno z blízka

Přijďte prozkoumat zákoutí Otevřené zahrady v Brně se skleničkou v ruce a užít si pohodový večer s moravskými vinaři a jejich víny přímo v metropoli vinařské jižní Moravy. Po celé léto od května do září se můžete těšit na degustace pod širým nebem – ve vybrané čtvrtky vždy od 17:30 na Údolní 33. Více o festivalu v následujícím článku!

V příjemném prostředí zahrady ve svahu pod Špilberkem se budete procházet od jednoho vinaře k druhému, ochutnávat jejich vína a ptát se jich na vše, co vás o vinařství zajímá. Každého večera se účastní minimálně 6 vinařství a každý z vinařů nabízí na svém stanovišti minimálně šest vín k ochutnání i nákupu.

3 večery budou patřit představení osobnosti současného vinařství, která vás na začátku provede asi hodinovou řízenou degustaci s názvem Vína mého srdce. Poté následuje volná degustace, při které na jednotlivých stanovištích v zahradě ochutnáte další vína z produkce vinařství i vinařského hosta, kterého si s sebou osobnost přivede. 1 z večerů bude speciální, patřit ženě – enoložce, vinařce či majitelce vinařství.

Čekají vás:

  • 4x představení vinařských obcí či spolků
  • 3x setkání s vinařskou osobností a jejím hostem
  • 1x večer s lady víno
  • 1x výběr vinařů z Vinařského mládí

Podívejte se na podrobný program festivalu.

První z večerů proběhne již 19. května – Víno z blízka – večer s EKOVÍNem! 
Úvodní večer degustačních večerů Vína z blízka započne 19. května spolek vinařů EKOVÍN a kde jinde než v Otevřené zahradě pod parkem Špilberku.
Volná degustace 10 vinařů ze všech koutů jižní Moravy, minimálně 60 vzorků vín, hudební doprovod, gastro a vy.

Sledujte událost na Facebooku, ať jste v obraze!

ODKAZ: VÍNO Z BLÍZKA / web
ODKAZ: VÍNO Z BLÍZKA / facebook
ODKAZ: VÍNO Z BLÍZKA / instagram