Božské proměny vlnek & kudrnek v salonu Okénka!

Téma vlnitých & kudrnatých vlasů na můj blog rozhodně patří – sama jsem majitelkou právě vlnek, o které se stále učím správně starat. Jak jsem se vám zde už několikrát svěřila, praktikuji už téměř dva roky úžasnou Curly Girl Metodu, díky které se kudrnaté vlasy dokáží nejen uzdravit, ale i mnohem více vlnit. Zcela zásadní je tedy vhodná domácí péče a „údržba“ vlnek, ovšem, doporučuji vám chodit i do kadeřnictví, kde s CGM metodou pracují a hlavně, mohou vás ji i krok za krokem naučit. V Brně máme zatím jedno jediné čistě CGM kadeřnictví – a to salon Okénka, který najdete v Komárově na Svatopetrské 30. I já sem začala chodit a jsem nadmíru spokojená! Jak vlastně péče a první návštěva v salonu Okénka probíhá? Dámy, kudrnky & vlnky – mrkněte na můj následující článek! Snažila jsem se v něm odpovědět i na vaše četné dotazy, které mi právě k salonu Okénka píšete! 

Vlnité a kudrnaté vlasy potřebují opravdu zcela jinou péči, než vlasy rovné. Sama jsem to pochopila až v době, kdy jsem začala praktikovat právě CGM metodu. Velmi důležité jsou vhodné produkty, které neobsahují silikony ani sulfáty, čistící produkty, správný styling… A mimo to, musíte se naučit i vlasy správně vysoušet, česat… Možná se vám to zdá jako naprostá věda (ano, i já to tak na začátku vnímala), ale zvyknete si – a CGM metoda se pro vás stane zcela rutinní záležitostí.

Jak s CGM začít, jaké produkty vybrat, co je právě pro vaše vlnky to pravé? No, zcela upřímně, začít jen tak – nevědět, jaké produkty vybrat, to není úplně snadné. Sama jsem tak totiž začínala s CGM také a byl to z počátku docela boj. To jsem ovšem ještě nevěděla, že v Brně máme CGM kadeřnictví – salon Okénka.

Proto – pokud s CGM chcete začít, rozhodně vám doporučuji se právě do salonu Okénka objednat. Vše vám tu vysvětlí, naučí vás CGM metodu praktikovat, můžete si tu koupit právě i vhodné produkty.

Jak první návštěva v salonu Okénka probíhá? Právě na toto téma mi od vás přišlo opravdu hodně dotazů. :)

Dámy, vyčleňte si na svou první návštěvu v salonu Okénka dostatek času! Nepočítejte s tím, že budete „za hoďku hotové“ – zvláště, pokud jste majitelkou dlouhé a husté, kudrnaté hřívy.

Se slečnami, které v salonu Okénka pracují, nejdříve proberete, jak se vaše vlasy běžně chovají, jak reagují na styling, změny počasí, co jim prospívá a co ne.

Důležité je také zjistit, v jakém stavu a kondici vaše vlasy jsou. Pro kudrnaté vlasy je zásadní správný poměr proteinu i hydratace. Pokud jedno z toho vlasům chybí, nebo naopak přebývá, je většinou problém – vlasy buď plihnou, jsou bez objemu, nebo jsou naopak roztřepené a krepaté.

Správný poměr proteinu i hydratace zde slečny kadeřnice zjistí speciálním testem. Zjistí také, jaký typ vln máte a zda jsou vaše vlasy zdravé – netrhají se.

Naprosto ideálním krokem pro začátek CGM metody je čištění produkty Malibu C. Právě vyčištěné vlasy jsou naprostou nutností pro to, abyste s CGM metodou vůbec mohly začít.

O Malibu C, krok za krokem, vám napíšu ovšem jindy. :)

V salonu Okénka ovšem toto čištění určitě absolvujte, alespoň ze začátku. Je vhodné opakovat tak jednou za 4-6 měsíců.

Dále po čištění pak opět vlasy kontrolují, jak jim péče prospěla – vybere se vhodná maska a další produkty pro péči.
Samozřejmě zde můžete absolvovat i střih a barvení – barvy používají pouze takové, které jsou pro CGM metodu povolené.

Velmi důležitý je pak CGM styling – který vás i naučí tak, abyste ho byly schopné realizovat i doma. Vysvětlí vám, jak správně nanášet pěny, gely, vysoušet vlasy – dále vytvořit si tzv. krustu, která je pro krásné vlnky také důležitá!

Zkrátka, naučí vás tu vlnité vlasy skvěle upravovat. Vyberou vám pak i správné produkty, které si tu můžete koupit.

Dámy, já odtud po své první návštěvě odcházela s hustě popsaným poznámkovým blokem. :) Ale byly to tak cenné rady, za které jsem dodnes vděčná!
Pokud máte také vlnité a kudrnaté vlasy – salon Okénka jednoznačně doporučuji! Není lepší místo v Brně, kde o vaše vlnky budou tak skvěle pečovat!

Salon Okénka najdete v Brně na Svatopetrské 30.

ODKAZ: SALON OKÉNKA / facebook
ODKAZ: SALON OKÉNKA / instagram