Pozvánka do Alfa pasáže – do Čokoládovny Minach a Sikora flowers & deco

Opět mám pro vás malou pozvánku do brněnské Alfa pasáže a do zajímavých obchůdků, které zde najdete! Milovníky kvalitní čokolády určitě potěší reportáž z čokoládovny Minach – pochutnáte si tu na luxusních čokoládových pralinkách, dezertech, ale i božské domácí zmrzlině – i za sebe mohu říct, že lepší pistáciovou jsem už dlouho nejedla! V Alfa pasáži se nachází také kouzelné zážitkové květinářství, Sikora Flowers! V nabídce tu jsou nádherné květiny – řezané i pokojové a za speciální pozornost stojí i v mnoha ohledech výjimečné dekorace, mnohé kousky jsou i skutečnými exkluzivitami! Víc v následujícím článku se spoustou fotek…

Brněnská Alfa pasáž je nejdéle existující nákupní pasáží v Brně, která má své jedinečné kouzlo a atmosféru. Celý koncept prostor i složení obchodních jednotek zde citelně koresponduje s historií tohoto místa – zkrátka, najdete zde takové obchůdky, či provozovatele služeb, kteří jsou svou nabídkou v mnoha ohledech výjimeční.

Rozhodně to platí i o čokoládovně Minach a zážitkovém květinářství Sikora flower & deco, které vám chci blíže představit i v rámci tohoto článku.

Milovníky sladkého určitě potěší pozvánka právě do čokoládovny Minach, která je i příjemnou kavárničkou. Můžete tu posedět a vychutnat si dobrou kávu – a samozřejmě i něco sladkého k tomu!
Čokoládovna Minach je vůbec nejstarší čokoládovnou u nás v Brně, letos slaví dokonce už 17 let své existence!

Výběr je v Čokoládovně Minach velmi pestrý, v nabídce nechybí nejrůznější čokoládové speciality – za zmínku stojí zejména belgické pralinky, kterých je široká škála mnoha druhů!

Velmi oblíbená je pak v Čokoládovně Minach i horká čokoláda, právě čokoládovna Minach začala jako první v Brně nabízet opravdu kvalitní a poctivou horkou čokoládu – vyrobenou z pravé čokolády (a ne z pudinkových směsí, jak bylo dřív zvykem).

Skvělá je také jejich vlastní řemeslná zmrzlina! Každý den je v nabídce několik druhů a největší oblibě se těší jejich pistáciová. Také jsem tu ochutnala a povím vám, lepší jsem snad nikde jinde nejedla! Zmrzlinu zde vyrábí tradičním způsobem, bez použití dochucovadel a sypkých směsí.

Na své si mezi pralinkami přijdou jak milovníci klasicky mléčné čokolády, tak i té hořké, nebo bílé. Mezi pralinkami nechybí i ty s nejrůznějšími náplněmi, nugáty, oříšky, karamelem, marcipánem, alkoholové pralinky…

Čokoládovna Minach pak vyrábí i své vlastní pralinky a také tabulkovou čokoládu – opět v hořké i mléčné variantě, se sušeným ovocem, oříšky… Vypadají naprosto luxusně všechny!

A mimochodem, ochutnejte zde i jejich božský dezert – kaštanové pyré!

Druhým obchůdkem v Alfa pasáži, který vám chci představit, je květinářství a obchod s dekoracemi Sikora flowers & deco!
Tento obchod je výjimečným už od prvního pohledu, ve mně evokuje obchody z dob dávno minulých s pohádkovou atmosférou. A věřte, každý detail v Sikora flower & deco – ať už ve výloze, nebo i uvnitř obchodu, je doslova pastvou pro oči!

Sikora flowers & deco rozhodně není tím „obyčejným“ květinářství, jaké možná znáte ze svého okolí. Zajít si sem je až zážitkem, protože můžete obdivovat tolik krásy kolem!

Vybírat můžete nádherné květiny – čerstvé, řezané, nebo pokojové, za zmínku tu rozhodně stojí i pestrá nabídka krásných bytových doplňků, dekorací, váz, květináčů… Pokud v tomto ohledu sháníte nějaký velmi výjimečný kousek, v Sikora flowers & deco si rozhodně vyberete!
Obrovský výběr dekorací je tu také před Vánocemi, tak zajímavé a originální kousky v Brně jinde nenajdete!

Opravdu originální a výjimečné jsou pak dekorace od holandské značky Des Pots, tyto kousky jsou k mání v Sikora flowers & deco exkluzivně – nenajdete je nikde jinde, a to v rámci celé Moravy!

Úžasné jsou zejména vázy, květináče od Des Pots – stanou se výrazným a stylovým doplňkem vašeho interiéru.

V Sikora flowers & deco si ovšem vyberete i květiny, můžete si tu nechat připravit a uvázat kytici přesně podle vašeho přání a představ. Květiny v nabídce mají překrásné, čerstvé, potěší vás i výběr oblíbených lučních květin.

Kytice tu umí opravdu božské – mimochodem, přímo pan Sikora je dvojnásobným vítězem soutěže Svatební kytice roku!

Až budete v Alfa pasáži, určitě vám doporučuji se právě do Sikora flowers zastavit, nebudete litovat – a věřím, že si i něco hezkého pro potěšení odnesete domů. :)

ODKAZ: SIKORA FLOWERS & DECO / facebook
ODKAZ: SIKORA FLOWERS & DECO / instagram

ODKAZ: ČOKOLÁDOVNA MINACH / web
ODKAZ: ČOKOLÁDOVNA MINACH / facebook
ODKAZ: ČOKOLÁDOVNA MINACH / instagram

ODKAZ: ALFA PASÁŽ BRNO / web
ODKAZ: ALFA PASÁŽ BRNO / facebook
ODKAZ: ALFA PASÁŽ BRNO / instagram