Pozvánka: designový Smarthotel Nezvalova Archa & gastro club Mušlárna v Olomouci

Ráda bych vám představila jeden velmi unikátní projekt, který vznikl v Olomouci – třeba vás osloví coby zajímavé místo, kde se právě v tomto městě můžete ubytovat. Jedná se o Smarthotel Nezvalova Archa, který je v mnoha ohledech skutečně ojedinělý. Funguje totiž coby „samoobslužný“, je možné se tu ubytovat jak krátkodobě, tak i dlouhodobě. Hotel je skvěle vybavený, nechybí zde sauna, masérna, ale i pračka, sušička, tiskárna, kopírka… Potěší vás jistě i skvěle zavedený systém „self-service“, kdy si můžete z plně zásobené ledničky zakoupit regionální potraviny a také kvalitní vína. Mimo to, zdejší gastro club Mušlárna zde nabízí pravidelně monotematicky zaměřené gastronomické eventy, kdy se podává skvělé tříchodové menu s mušlemi. Ty si tu můžete vychutnat již ve čtvrtek 17. listopadu (o možnosti rezervace píši níže v článku). Sama se sem na mušle i do hotelu brzy chystám – a moc se těším!
Zkrátka, Smarthotel Nezvalova Archa si rozhodně zaslouží, abyste o něm věděli – čtěte dál!

Velmi ráda vám tu předávám inspiraci i na výjimečná místa „mimo Brno“, která stojí za bližší seznámení a která vás mohou oslovit – třeba jako zajímavý výletní cíl.
V Olomouci, která z Brna rozhodně není daleko, naleznete unikátní designový Smarthotel Nezvalova Archa, který bych vám ráda představila, určitě si to totiž zaslouží! Právě tento hotel je totiž v mnoha ohledech zcela ojedinělý, funguje na bázi samoobsloužení a disponuje i skvělým vybavením!

Smarthotel Nezvalova Archa vznikl již téměř před třemi lety, s původním plánem vytvořit alternativu pro studentské koleje. Cílem bylo vytvořit možnost dlouhodobého ubytovaní zejména pro páry, právě ubytovacích kapacit tohoto typu je v Olomouci nedostatek.

Postaven byl architektonicky designový objekt o 37 pokojích, svým vzhledem připomínající opravdu až bájnou biblickou archu. Během stavby byl ovšem koncept pozměněn, aby se zde mohli ubytovat hosté i na krátkodobé (hotelové bázi).

Pokoje, respektive ubytovací jednotky zde jsou plně vybavené, nechybí tu malá kuchyňka, sociální zařízení, úložné prostory, samozřejmostí je zde wifi i klimatizace. Úklid tu zajišťuje personál, ovšem – personálu zde opravdu mnoho není, protože celým koncept Smarthotelu (tedy „chytrého hotelu“) je postaven coby zejména samoobslužný.

Při rezervaci ubytování vám do telefonu přijde unikátní přístupový „klíč“, díky kterému se do hotelu dostanete.

Zdarma je vám tu pak k dispozici i pračka, sušička, ale další vybavení – kopírka, tiskárna v rámci coworkingových prostor.

V hotelu se pak nachází také sauna, nebo masérna.

V rámci plně vybavené kuchyně tu pak hosté najdou další netradiční zajímavost – lednici zaplněnou základními, ovšem kvalitními regionálními potravinami, nechybí tu i víno z vinařství Sonberk.
Hosté si mohou vzít – zakoupit – co chtějí, platbu pak uskuteční přes přiložený platební terminál.

Smarthotel Nezvalova Archa disponuje designovými prostory nejen v rámci pokojů – je tu i krásný sál vhodný pro korporátní, firemní akce.

Do hotelu můžete i s pejskem – což určitě mnozí taky uvítáte. :)

Zajímavostí pak je i zdejší gastro club Mušlárna, kde se vybrané čtvrtky mezi 17 – 22 hodinou připravuje 80 porcí slávek. Čeká vás tu skutečný gastronomický zážitek – tříchodové menu, hlavní menu pouze mušle.
Čerstvé slávky od vybraných dodavatelů vám tu připravuje šéfkuchař Roman Loubal.

Nejbližším termínem, kdy si tu slávky můžete v rámci této zážitkové večeře vychutnat, bude 17. listopadu!

Rerezvaci lze vytvořit přímo přes tento odkaz, kde si můžete rovněž zakoupit i dárkový voucher. 

Na jeden z těchto večerů s gurmánským zážitkem se sem chystám i já – a výlet rovnou spojím i s ubytováním ve Smarthotelu Nezvalova Archa. Už se moc těším, ráda se tu pak s vámi podělím o svém dojmy a zážitky!

Smarthotel Nezvalova archa & Mušlárnu najdete na adrese Nezvalova 3 v Olomouci.

ODKAZ: NEZVALOVA ARCHA / web – hotel
ODKAZ: NEZVALOVA ARCHA / web – Mušlárna

ODKAZ: NEZVALOVA ARCHA / facebook
ODKAZ: NEZVALOVA ARCHA / instagram
ODKAZ: MUŠLÁRNA / instagram