Podzimní novinky v bistru Zdravě, chutně…LOW CARB

Také chodíte rádi na sladké dobroty – a bez cukru – nebo na vynikající obědy do low carb bistra Zdravě, chutně…LOW CARB? Věřím, že mnozí z vás ano! Já jsem v tomto bistru také často a prázdno tu rozhodně nebývá, o čemž svědčí i vaše obliba. I proto, chci vám napsat o skvělých novinkách – nových low carb dezertech i nápojích, které si právě zde můžete dát! Určitě se vám už jen při pohledu na všechny fotky v článku budou sbíhat sliny… Čtěte dál!

Bistro Zdravě, chutně…LOW CARB se rozhodně řadí k mým nejoblíbenějším v Brně. Stravuji se v režimu low carb, a proto není divu, že jsem i zde častým hostem. Právě v tomto bistru se přesvědčíte o tom, že i podle zásad low carb stravy se můžete stravovat velmi chutně, pestře, zdravě…a také sladce!

Ano, dezerty, dortíky a další sladkosti si při low carb stravě můžete dopřávat také, ovšem jen ty „speciální“! Tyto sladkosti totiž musí být připraveny trochu jinak, než klasické dorty. Nepoužívá se běžná mouka, cukr, ale zdravé low carb alternativy.

Linda, majitelka bistra Zdravě, chutně…LOW CARB, která pod svou značkou Low carb cakes by Lin vše sladké do bistra peče, používá mouku zásadně mandlovou, nebo kokosovou. Místo cukru se pak využívají alternativní sladidla, xylitol, erythritol, maltitol a hlavně stévie – s tou pracuje nejvíc i Linda.

Pokud jste nikdy low carb dezert – a hlavně od Lindy – nejedli, možná si říkáte, jak něco takového může chutnat… Ale věřte, pokud byste nevěděli, že v daném dezertu není ani cukr, ani mouka – poznali byste to jen opravdu těžko!

Těsto je velmi jemné, vláčné, kypré, vše je dostatečně sladké… A Linda je taková mistryně low carb oboru :), že umí vyrobit i low carb karamel! Tedy dobrotu, na jejíž přípravu potřebujete klasický cukr. Linda to dokáže i z alternativního sladidla.

Ostatní suroviny, které se na pečení sladkých dezertů a dortů v bistru Zdravě, chutně…LOW CARB používají, jsou rovněž velmi kvalitní. Linda pracuje s mascarpone, čerstvou smetanou a kvalitní minimálně 80% čokoládou.

A teď k avizovaným novinkám!
Mnohé sladké dezerty jsou v bistru Zdravě, chutně…LOW CARB již oblíbenými stálicemi, ovšem stále zde přibývají i úžasné sladké novinky! Jaké?

Můj favorit – pistáciový věnec! Za touto dobrotou „šla bych světa kraj“, protože toto, to je fakt něco! Jemný pistáciový krém s nakyslou chutí malin. Mňam!

Podzimní sladké novinky jsou i dýňový cheesecake se zakysanou smetanou, dort „mrkváč“, perníková srdce, jabelčný štrúdl, koláče – makové, borůvkové, malinové…

Milovnici čokolády ocení jistě čoko – karamelový dort, čokoládový dort s malinami, snickers cheesecake, nebo proteinové brownies s tvarohem.

Aktuální nabídku dortíků ve vitríně sledujte vždy na FB, nebo IG bistra – viz odkazy níže.
Napsat vám musím i o nápojových novinkách!
Můžeme se těšit na nabídku nových teplých nápojů a hlavně, domácí vaječný likér slazený stévií, ten si tu rozhodně nenechám ujít i já!
Stavte se, na vaječňák tu bude ochutnávka a samozřejmě si jej budete moci odnést i s sebou v lahvi.

Bistro Zdravě, chutně…LOW CARB najdete v centru Brna na Zámečnické 3.

ODKAZ: ZDRAVĚ, CHUTNĚ…LOW CARB / instagram
ODKAZ: ZDRAVĚ, CHUTNĚ…LOW CARB / facebook