Ochutnejte bio kozí mléčné výrobky

Vzhledem k tomu, že nám není jedno, co jíme, tak se zdravým a kvalitním potravinám na našem blogu hodně věnujeme. Nedávno jsme Vám představily projekt FARMBOX.CZ, který hojně využíváme jak my, tak mnoho našich kamarádů a známých, mimochodem, článek o této skvělé službě si můžete přečíst zde.

Snažíme se jíst zdravě, to stejné učíme i naše děti. Denně můžeme slyšet, číst a vidět, jak jídlo v podstatě už není ani jídlem, ale jsou v něm samé náhražky, voda, éčka a další věci, které tam nemají co dělat. A tak hledáme možnosti, jak se dostat ke zdravějšímu, „nezkaženému“ jídlu. Proto jsme rády zrovna za FARMBOX.CZ. Už jsme se několikrát přesvědčily, že třeba mléko je opravdu mlékem, má o mnoho lepší chuť, kterou hned poznáte…

Dnes bych Vám ráda napsala něco o jednom z velmi zajímavých dodavatelů pro FARMBOX.CZ. Jak jistě víte, původ výrobků a jejich zpracování je také velmi důležitý a měli bychom na něj brát zřetel.

kozojedy_kozi_syr_cerstvy

FARMBOX.CZ je výhradním distributorem produktů Kozojedského dvora pro Brno a okolí.

Představte si staré stavení, jako v pohádce, kde se ještě pořád vyrábí podle tradiční a šetrné receptury. Najdete tu stáje, seníky a dojírny, tak jako za starých časů. Nejde tu o žádnou kolosální výrobu, ale spíše o domácí prostředí. Pro představu – pro výrobu kozích výrobků je tu k dispozici pouze 20 koz.

Barokní statek z roku 1732 je zabydlený vlídnými, pracovitými lidmi a nachází se na samotě v malebném údolí Švábského potoka, kilometr za vsí Nítkovice. Statek je bezprostředně obklopen 25 ha polí, luk a pastvin, hlubokými lesy, rybníky a divokou přírodou. Dojírna, mléčnice a mlékárna zaručuje vysoké provozní standardy, ale výrobky jsou vyráběny tradičními metodami s šetrnou pasterací.

Z kozích výrobků Vám Kozojedský dvůr nabízí mléko, tvaroh, kefíry, sýry. Ideální varianta pro ty, co mají alergii na kravské mléko a nechtějí se mléčných výrobků jen tak vzdát.

kozojedy_kozi_mleko

Věděli jste, že kozí mléko má oproti kravskému mléku velké přednosti? Daleko méně zahleňuje, než-li kravské mléko. Složení je tedy jiné než u kravského mléka. Obsahuje minerální soli vápníku, hořčíku, sodíku, draslíku a forsforu, soli stopových prvků jako je měď, zinek, mangan, titan, chróm a kobalt. Také řadu důležitých vitamínů: A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovou. Tímto se řadí jako velmi významný biologický nápoj.

kozojedy_kozi_kefir_jahoda

A proč tomu tak je? Kozy jsou obvykle zdravé a čisté. Není nutno jim podávat během života žádná antibiotika a jiné léky. Volně pasoucí se kozy spásají množství různých zelených rostlin a bylinek, jejich mléko je tak bohaté na živiny, které v kravském mléce nenajdeme… Obsahuje například až 10x více sloučenin fluoru než kravské mléko. Fluor posiluje imunitu, chrání zuby a zpevňuje kosti.

Výrobky z Kozojedského dvora si můžete zakoupit v Brně na těchto místech: My Food Market, Bedýnky Brno, Zdravý život, Alfa, Manna, Mikrofarma, ZeZemě, 3lístek, Be-Fresh, Bioapetit, Bistro Spirála, Brána ke zdraví

ODKAZ: FARMBOX.CZ/web
ODKAZ: FARMBOX.CZ/facebook