Novinka v Brně – první bezbariérové taxi HelpnuTi

Dnes vám chci napsat o jedné zajímavé novince, která je v Brně dostupná a kterou, věřím, někteří z vás – ať už  pro sebe, nebo členy své rodiny – uvítají. V provozu je totiž „první bezbariérové taxi“ HelpnuTi. Toto taxi mohou využívat jak hadicapované osoby, tak i senioři, nebo rodiče s dětmi v kočárcích. Taxi HelpnuTi! přepravuje i jízdní kola a zkrátka vše, co do běžného taxi obvykle nenaložíte. ;) Více informací v následujícím článku!

Sama ze své zkušenosti vím, že pro mnohé osoby je cesta běžným taxíkem nemožná. V rodině máme hendikepovanou babičku na invalidním vozíku, tudíž veškerou dopravu právě pro babičku musíte vždy přizpůsobit okolnostem – tedy právě zmiňovanému vozíku. A upřímně, někdy je situace složitější, zvláště, pokud je potřeba přepravit elektrický vozík, který se nedá složit…
I proto mě zaujala novinka v Brně – kterou je služba HelpnuTi – jedná se o první bezbariérové taxi v Brně.
Toto taxi je zcela bezbariérové – jedná se o velké auto s prosklenou střechou, širokými dveřmi, vyšším posezem, které přepraví až 4 osoby a náklad nebo klidně přestěhuje i malý podnájem… Mimo standardní vybavení navíc v autě nabízí wifi, ubrousky, deštník, minibar, nabíjení telefonu, zásuvku 220V. Samozřejmostí je pak také individuální přístup.
Při delších cestách pak zákazníkům poskytnou i občerstvení – vodu, kávu, nebo čaj.

Taxi HelpnuTi je tedy určené jak pro hendikepované osoby, tak třeba i pro seniory – není problém dopravit osoby například do lázní, nemocnice, do divadla. Taxi HelpnuTi funguje i coby senior taxi. V autě není nutné přesedat z vlastních invalidních vozíků na sedadla, taxi je uzpůsobeno tak, aby osoby mohly v invalidních vozících zůstat.
Navíc, taxi HelpnuTi funguje i jako nouzová odtahová služba pro vozíčkáře, například při defektu pneumatiky.
Kromě toho toto speciální taxi mohou využít i rodiče, když například potřebují přepravit dětský kočárek – není nutné ho v taxi HelpnuTi skládat. Taxi mohou pak rodiče využít například i pro dopravu dětí na kroužky, tábory…

Taxi HelpnuTi je ideální i pro cyklisty, kteří sem pohodlně naloží svá kola. Služby tohoto taxi pak mohou využít i firmy pro přepravu více osob, nebo se dá využít i pro přepravu čistých nákladů.
Zkrátka, já myslím, že je rozhodně dobré o něčem takovém minimálně vědět – třeba se bude hodit! :)
Taxi HelpnuTi můžete objednat na čísle 777 56 16 56, nebo přes email bra.bec@seznam.cz