Nezapomínejte na péči o pokožku po opalování!

V létě bychom měli věnovat zvýšenou pozornost a péči zejména naší pokožce. Opalujte se rozumně, požívejte produkty s ochranným SPF faktorem. Rozhodně také nezapomínejte na následnou péči po opalovaní, pokožka se vlivem slunečního záření mnohem více vysušuje, tvoří se i vrásky… Mimo to, mějte po ruce i vhodný přípravek, pokud se náhodou spálíte! Ve svém článku vám představím ty nejlepší produkty pro péči po opalování!

Po krásném, bronzovém opálení toužíme během léta asi všichni… Také patříte k těm lidem, kteří se rádi opalují? Ovšem, určitě nezapomínejte na to, že sluneční paprsky nám sice propůjčí božskou barvičku, ovšem mohou i uškodit.

Pokud se opalujete, rozhodně používejte vhodné produkty pro ochranu – s SPF faktorem. Výši SPF faktoru vybírejte v ohledu na fototyp vaší pokožky a také na to, do jaké míry jste již opálení.

Péči o pokožku bychom se ovšem měli věnovat i následně, po ukončení opálení!
Po opalování se osprchujte, používejte vhodné sprchové gely – doporučuji takové, které obsahují hydratační složky. Ideální jsou i sprchové gely na krémové, či olejové bázi.

Po sprchování pokožku ošetřete – vyberete vhodné přípravky po opalování!

Doporučuji tělová mléka, krémy, tělová másla…které obsahují intenzivně hydratující složky. Skvělé na zklidnění kůže jsou i výtažky z aloe vera! Na trhu je velmi pestrá škála mnoha pečujících produktů – cílených na zklidnění, hydrataci a obecnou péči o pokožku po opalování.

Opravdu skvělou kosmetiku – jak přímo na opalování, tak i pečující, po opalování, nabízí značka Collistar!

Já jsem si velmi oblíbila tělový olej po opalování Collistar Special Perfect Tan Two-Phase After Sun Spray with Aloe. Obsahuje zmiňované výtažky z aloe vera, které má vysoce regenerační účinky. Skvělé je, že se jedná o suchý olej, nezanechává pocit zbytkové mastnoty.

Pokožku velmi intenzivně vyživuje, hydratuje a zároveň zklidňuje – předchází i pocitům nepříjemného pálení v důsledku spálení. Super je i jednoduchá aplikace a velmi rychlé vstřebávání.

Pokud se už náhodou spálíte, neznám lepší produkty „pro první pomoc“ než ty s obsahem Panthenolu.  Panthenol má vysoce regenerační vlastnosti, zklidňuje, zmírňuje pocity pálení…

Skvělá je Altermed Panthenol Omega, pěna po opalování. Její aplikace vám přinese skutečnou úlevu, pokud jste to s pobytem na sluníčku přehnali a pokožka pálí, svědí…

Pěna má chladivý efekt a už jen samotné roztírání je opravdu velmi příjemné! Obsahuje komplex vitamínů a tané panthenol. Tyto látky podporují regeneraci, zabraňují také olupování pokožky… Zkrátka, určitě si tento přípravek na léto pořiďte, hodí se pro celou rodinu – pokud náhodou ke spálení dojde.

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notinu.