Nenechejte si ujít – Znojemské historické vinobraní!

Musím vám napsat o jedné skvělé akci, která rozhodně stojí za návštěvu! I letos totiž ve Znojmě proběhne oblíbené Znojemské historické vinobraní, a to ve dnech 14. – 16. září. A pozor – zlevněné vstupenky jsou v prodeji už jen do konce srpna!

Pocházím kousek od Znojma a právě na Znojemské historické vinobraní, které má už dlouholetou tradici, jsme často jezdili. A víte co? Pokaždé to bylo naprosto skvělé! A kdo tu už někdy byl, dá mi v tom jistě za pravdu… :)

Znojemské historické vinobraní samozřejmě proběhne i letos, a to ve dnech 14. – 16. září 2018 a přinese opět mnoho zábavy. I letos se tak máme na co těšit!

Na úvod vám ovšem musím sdělit velice důležitou informaci – pokud na vinobraní plánujete do Znojma zajet, tak si pořiďte vstupenky včas – ty za zvýhodněné ceny jsou dostupné už jen do konce srpna, máte tedy posledních pár dnů na to si je koupit! :)

A k programu – co přesně letos Znojemské historické vinobraní nabídne?

Nebudou chybět oblíbené historické i hudební scény, odpočinkové zóny, kvalitní víno, gastronomie, nebo třeba sběratelské mince. Budete svědky i pochodu římských legií, který promítne letošní komponovaný ohňostroj.

Největší svátek vína u nás nabídne i letos pestrý program pro všechny věkové kategorie a milovníky různých hudebních žánrů na celkem 13 scénách.

V letošním tří denním programu se opět můžeme vydat do Středověké krčmy. K ochutnání tu bude například vařený vepřový ovar, zelná polévka, smažené kapří kousky nebo trhanec s marmeládou. Obrovské návštěvnosti se těší i scéna v Sále předků na Znojemském hradě – Víno všemi smysly. „Pro velký zájem ze strany návštěvníků jsme se rozhodli tuto scénu protáhnout na dva dny konání Znojemského historické vinobraní. Netradičně poznávat víno tak budou moci kromě soboty už i v pátek,“ objasňuje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Zachovány budou i hojně využívané odpočinkové zóny a oddechový nedělní program. „Nedělní program je zaměřen hlavně na historické stánkaře, lidé si tak mohou nakoupit jejich výrobky již v klidnější atmosféře. I celý program na Václavském náměstí bude v relaxačním duchu,“ doplňuje Koudela.

V prodeji je právě druhá vlna zlevněných vstupenek. Za cenu 350 Kč je možné koupit dvoudenní permanentku do konce srpna. Nedělní program zůstává i nadále zdarma.

Na své si přijdou i sběratelé. I letos bude královská družina rozhazovat během průvodu stříbrné a zlaté mince. Ty zlaté mohou šťastní chytači vyměnit za vstupenku na Znojemské historické vinobraní. Těm, kterým se mince nepovede ulovit, nabídneme mince stříbrné v Turistickém informačním centru na Obrokové ulici po celou dobu konání vinobraní. Motivem mincí se stala turistická novinka města Znojma pro letošní rok – Hradební opevnění.

Tak co říkáte? Program letošního Znojemského historického vinobraní zní víc než skvěle! Pojedete? Já rozhodně ANO! :)

ODKAZ: ZNOJEMSKÉ HISTORICKÉ VINOBRANÍ – předprodej vstupenek

ODKAZ: ZNOJEMSKÉ HISTORICKÉ VINOBRANÍ – web 

ODKAZ: ZNOJEMSKÉ HISTORICKÉ VINOBRANÍ – událost na Facebooku