Jak zaujmete během dnů plných šedi

Při vrtkavém podzimním počasí je často složité zvolit vhodný styl. Pokud se oblečete příliš, je vám kolem poledne horko. Zvolíte-li lehčí oblečení, budete se klepat zimou, když přijde večer nebo se zatáhne. Tento problém dokonale řeší cibulový přístup. Ukážu vám, na co si musíte dát pozor… ;)

Cibulku podzim nezaskočí

Cibulový přístup spočívá v tom, že na sobě máte několik (tenkých) vrstev oblečení. Nejenže budete pěkně v teple, ale navíc se ochráníte před chladným větrem. Dejte si však záležet na tom, aby oblečení ladilo, i když jednu nebo dvě vrstvy sundáte. Ideální jsou halenky, kardigany či lehčí trenčkot. Svrchní vrstva by pokud možno měla být voděodolná, aby vás nerozhodila nečekaná přeháňka. Pokud jde o spodní díl, máte nepřeberné možnosti: od džínů (klidně roztrhaných) až po sukni.

Při kombinování se vyhněte rozdílným vzorům. Pokud zvolíte vzorovanou sukni, měla by svetřík být jednobarevný – a naopak. Letos se veliké oblibě těší glenčekový vzor, který jde dohromady s řadou barevných tónů.

S těmito barvami půjdete na podzim s módou

Pokud máte strach, že všechno podzimní oblečení je pochmurné, mohu vás uklidnit: Můžete volit ze širokého barevného spektra, v němž určitě zvolíte vzhled, který Vám lichotí. Společnost Pantone pro každý rok a každou sezónu vybírá několik módních barev. Vychází přitom mimo jiné z aktuálních kreací ze metropolí módy, jako jsou New York a Londýn. Ukážu vám, které barevné tóny jsou letos na podzim obzvlášť in.

  • Quetzal Green: Tato zelená má modravý nádech a ani ženy se světlou barvou pleti v ní nepůsobí vybledle.
  • Russet Orange: Tento sytý oranžový tón propůjčí vašemu vzhledu trochu vřelosti a umně oživí posmutnělý styl.
  • Red Pear: Tato hluboká tmavě červená barva nezklame nositelky elegantního oblečení pro každý den. Dodá šmrnc a nepůsobí nudně.

Je na ní skvělé, že se dá kombinovat prakticky se všemi tlumenými barvami jako černá, šedá či béžová. Chcete-li obratem ruky vykouzlit pěkný vzhled pro každodenní nošení, pořiďte si pár kousků (kardigany, košile s dlouhým rukávem a klasické džíny), která spolu dobře ladí. K tomu si zvolte jeden kus oblečení s intenzivními barvami, které okamžitě upoutají. Svůj vzhled podtrhněte vhodnými doplňky. Stylové sluneční brýle jsou výbornou ochranou před nízkým podzimním sluncem. Celkový dojem dotvoříte nápadnou kabelkou či elegantním baretem.

Foto: Pinterest.com