Největší a nejmodernější oční klinika v Jihomoravském regionu je v Brně! Představuji oční kliniku Lexum.

Zrak je náš nejcennější smysl, v tom mi dáte jistě mnozí za pravdu. O zrak je nutné samozřejmě patřičně pečovat, nepodceňujte preventivní prohlídky a vyšetření… Nicméně, pokud již problém se zrakem nastane, a to ať už v ohledu zhoršení samotné kvality vidění, nebo nás postihne závažnější obtíž, onemocnění, je nutné se obrátit na specializované místo, kde nám dokáží v odborné kompetenci pomoci.
A právě takové pracoviště v tomto směru – navíc s naprosto špičkovou úrovní poskytovaný služeb – bych vám ráda prostřednictvím následujícího článku také představila.
V září se totiž v prostorách administrativního komplexu Spielberk Office Centre otevřela největší a nejmodernější oční klinika v Jihomaravském regionu – LEXUM! 
A právě brněnskou oční kliniku LEXUM vám představím v následujícím článku…

Mnozí jistě budete název „LEXUM“ znát, síť těchto očních klinik, ambulancí a optik pečuje o zrak svých klientů od roku 1993, v rámci celé naší republiky. Ovšem – právě u nás, v Brně, je klinika LEXUM nyní skutečně tou nejmodernější, s širokou škálou poskytovaných služeb – v působnosti od preventivních vyšetření, až po řešení složitých zákroků, operací a transplantací.
Pokud vás tedy v ohledu zraku trápí nejrůznější typy obtíží, na klinice LEXUM vám s velmi vysokou pravděpodobností budou umět pomoci. 

V září se slavnostně otevřela klinika LEXUM v Brně, a to ve zcela nových prostorách – v administrativním komplexu Spielberk Office Centre. Právě tato klinika se stala zároveň i vůbec největším a nejmodernějším pracovištěm ze sítě LEXUM, a to v rámci celého Jihomoravského regionu.

Klinika LEXUM v Brně klientům nyní poskytuje prémiovou a nadstandardní oftalmologickou péči, a to v rámci 5 specializovaných operačních sálů, 14 ambulancí a vyšetřoven, 2 externích ambulancí a oční optiky. Prostory jsou zcela nové, klienti zde ocení také prostorou čekárnu, recepci a celkový komfort zázemí kliniky.

I díky těmto prostorám a velkému počtu operačních sálů brněnská klinika LEXUM garantuje krátké objednací termíny pro zákroky i operace.
Mimochodem, důležité je zmínit, že zdejší operační sály splňují nejvyšší požadavky, které jsou kladeny na nejmoderněji vybavené operační trakty oftalmologických pracovišť v Evropě.

Jaké zdravotní obtíže v ohledu zkvalitnění zraku řeší na brněnské klinice LEXUM nejčastěji?
Nejvyšší procento zákroků zde tvoří operace šedého zákalu, dále pak refrakční operace laserového odstranění dioptrií.
Mezi specializované zákroky kliniky pak patří také transplantace rohovky, kterou zde provádí tým pod vedením skutečné špičky ve svém oboru, Doc. MUDr. Zuzany Hlinomazové, Ph.D.

Lékaři kliniky LEXUM zde pak provádí také všechny typy laserových operací, od povrchových metod (PRK, PTK), femtosekundových operací, až po metodu ReLEx Smile. Dva nitrooční sály, ve kterých probíhají operace šedého a zeleného zákalu, rohovkové a plastické operace, disponují například nejmodernějším mikroskopem Zeiss Opmi lumera 700 či fakopřístrojem Centurion. Další ze sálů je určen operacím zadního segmentu oka, biologické léčbě věkem podmíněné makulární degenerace či plastickým operacím je uzpůsoben aplikační a zákrokový sál.

Brněnská klinika LEXUM pak samozřejmě nabízí také refrakční vyšetření zraku, preventivní kontroly na velmi podrobné a nadstandardní úrovni, a to jak pro samoplátce, tak i na základě žádanky od praktického očního lékaře.
Klientům zde poskytují i léčbu zeleného zákalu, léčbu onemocnění sítnice a sklivce… Zájemci zde mohou využít také estetickou operaci očních víček.

Mimo odborná pracoviště, součástí oční kliniky LEXUM je rovněž i optika, kde vám vyrobí brýle dle vašich individuálních potřeb s pomocí unikátních digitálních měřících systémů.
Pro maximální přesnost centrace brýlových čoček zde využívají digitální měřící systém Visureal.

Oční kliniku LEXUM jsem nedávno navštívila, podstoupila jsem zde velmi podrobné vyšetření zraku, a to na několika zdejších pracovištích.

Jak píši, preventivní vyšetření zraku je rozhodně žádoucí a měli bychom jej alespoň jednou do roka absolvovat všichni. Na klinice LEXUM mi byla poskytnuta prvotřídní péče, vyšetření proběhlo na několika zdejších pracovištích, s použitím nejmodernějších přístrojů. Velmi oceňuji i empatický přístup lékařů, kdy mi vše vysvětlili, informovali mě o postupu i o zjištěných výsledcích.
Děkuji tímto i MUDr. Jakubovi Ventrubovi, Ph.D. za komplexní vyšetření i velmi laskavé jednání.

Pokud řešíte zdravotní problém se zrakem, rádi byste podstoupili laserové odstranění dioptrií, případně pokud hledáte skutečně kvalifikované pracoviště, kde se o váš zrak postarají na té nejlepší možné úrovni, obraťte se právě na brněnskou kliniku LEXUM. Máte mé doporučení!

Oční kliniku Lexum naleznete v Brně nově v moderních prostorách administrativního komplexu Spielberk Office Centre na adrese Holandská 872/9.

ODKAZ: KLINIKA LEXUM / web
ODKAZ: KLINIKA LEXUM / facebook
ODKAZ: KLINIKA LEXUM / instagram